Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość On wciaz jest

Od miesiace walcze i nic....cellulit jak byl tak jest

Polecane posty

Gość On wciaz jest

Smaruje zelami z eveline,robie piling kawowy,masuje sie antycellulitowa szczotka,cieplo-zimne prysznice i nic nie pomaga a jest przeogromny! Moze to przez te plastry hormonalne.....poradzcie cos dziewczynki

Gość dziewczynanglika
a cwiczysz?

Gość On wciaz jest
Nie..... Wracam do domu o 18 i juz mi sie nie chce.jedyny moj ruch to 40 minutowy codzienny spacerek

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
naiwna jestes sadzac ze mozna sie pozbyc cellulitu :D

Gość kropkakropkammm
Bo walczysz tylko do zewnątrz, a to nic nie da, jeżeli cellulit jest już spory. Takie masaże, peelingi mogą zadziałać, jeżeli cellulit jest w I stadium, czyli bardzo mały, mało widoczny, wtedy wygłądzenie skóry może wystarczyć. U Ciebie potrzebny jest pełny atak tzn ćwiczenia przede wszystkim, nie wiem, jak ale musisz znaleść na to czas, spacer niewiele da, bo podczas speceru praktycznie wcale nie pracują wewnętrzne mięśnie ud, a to na nich jest najwięcej cellulitu, pośladki też malutko pracują. Są na internecie dobre ćwiczenia, musisz poszukać i zacząć je regularnie codziennie uprawiać. Po drugie dieta - bez tego zaawansowanego cellulitu nie pokonasz, musisz wykluczyć z diety wszelkie syfskie jedzenie, w tym cukier, sól i białą mąke. Do tego możesz sobie dodać te swoje masaże i peelingi. Jeżeli będziesz regularna, to cellulit zniknie! Jeżeli jest zaawansowany, to ta walka będzie musiała trwać dłużej, ale opłaca się, nie ma jeszcze lata, więc masz czas. Powodzenia!

Gość kropkakropkammm
Piszę to jako osoba, która pozbyła się cellulitu. Problem z cellulitem jest taki, że ma do niego skłonność 9 na 10 kobiet i jeżeli się zapuścimy, czyli znowu powrót do siedzącego trybu życia i syfskie jedzenie, to wróci jak bumerang. Cóż, żeby być piękną, trzeba trochę pocierpieć.

Gość asia4680
Gdybyś wracała o 22 to jeszcze można by zrozumieć... Nie szukaj wymówek bo nigdy nie ruszysz z miejsca.

Gość kropkakropkammm
Nie, dieta jest na drugim miejscu, ćwiczenia są podstawą, te partie muszą się ruszać po prostu by ten cellulit się ,,rozszedł''.

Gość On wciaz jest
Moj cellulit jest niestety juz bardzo zaawansowany ,jak "scisne" pupe to az takie doleczki sie robia .... Mimo ze mam dopiero 23 lata wygladam jak stara baba :\ mam zamiar zaczac jezdzic na rowerze ale to dopiero jak sie cieplo zrobi

Gość On wciaz jest
A jedzenie no coz... Gotuje dla siebie i chlopaka normalne domowe obiadki,fakt faktem duzo przypraw i soli w tym jest...fast food czasami,moze 2 razy w miesiacu...zapomnialam dodac,ze pije bardzo duzo wody niegazpwanwj mineralnej

Gość asia4680
Przestań solić i ĆWICZ W DOMU, na youtube jest tona wszelkiego rodzaju programów treningowych do których nie potrzeba żadnych akcesoriów, a i tak są skuteczne... ćwiczenia naprawdę są ważne w pozbywaniu się cellulitu...

owszem ćwiczenia są bardzo ważne, ale bez zmiany nawyków żywieniowych nic nie dadzą. nie pozbędziesz się celluitu biegając codziennie, jeżeli będziesz dalej jadła białe pieczywo, makarony, słodycze, sól i inne bezwartościowe produkty. hormony mogą celluit zaostrzyć, nie spowodować. to co robisz nie ma żadnego sensu, bo celluitu mechanicznie pozbyć się niestety nie da. dieta + ćwiczenia. bez wymówek.

Gość JA to przeszłam..:)
Zmiana diety ! zero produktów ziwerzęcych, białej mąki i cukru.

Gość On wciaz jest
Ok dzis wracam do domu i biore sie za cwiczonka

Gość kropkakropkammm
No ja też młodziutka, bo 21 lat, a cellulit się pojawił, na szczęście udało mi się go pokonać i teraz stosuję tylko profilaktykę, by nie powrócił. Hm, rower jest ok, ale... z tego co ja zauważyłam to rower mocno wpływa na mięśnie łydek, a mięsnie ud i pośladów są drugorzędne. Łatwo to sprawdzić, po długim jeżdżeniu na rowerze bolą przede wszystkim łydki. A Ty musisz działać na uda i pośladki. Dla mnie rower jest super profilaktyką, gdy cellulitu już nie ma lub gdy jest minimalny. Znajdź w necie ćwiczenia i rób je codziennie, poczuj, jak pracują mięśnie ud i pośladków. ja robiłam ćwiczenia po jakieś 5-10 minut 2 x dziennie, Ty możesz robić raz dziennie trochę dłużej np. 10-15 minut, to naprawdę będzie wystarczające, możesz też znaleźć 8 minutowe ćwiczenia, takie, które naprawde silnie działąją na mięśnie ud i pośladków i je wykonywać. Te 10 minut codziennie chyba znajdziesz? Sól odstawiaj i to już! Sól sprawia, że woda gromadzi się w organiźmie i cellulit jest baaardzo widoczny. To chyba największy wróg cellulitu. Potem cukier i białą mąka.

Gość dziewczynanglika
cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc. napewno ogladasz jakis serial wieczorem czy wiadomosci to sobie pocwicz przy okazji. to nie musza byc skomplikowane cwiczenia na poczatek, tak zebys sie nie zniechecila. cwicz przez miesiac przynajmniej 4 razy w tyg powiedzmy po 30-40 min. gwarantuje ze zobaczysz poprawe. ja wychodze z domu o 8 a wracam o 19, gotuje, cwicze i jeszcze ucze sie wieczorowo. da sie.

Gość Olaaaa22
Polecam cwiczyc z Chodakowską;) No i co do cellulitu to niestety stosowanie hormonów bardzo go wzmaga. Wiem po sobie, kiedyś go nie miałam, a odkąd biorę tabletki to jest przeogromny...Sama muszę zacząc coś z tym robic, bo będzie tylko gorzej

masz w organizmie wode,odwodni go troche-sa tabletki bez recepty w aptece-woda schodzi z tkanki tluszczowej,wtedy wez sie za cwiczenia miesni ud.mnie pomoglo. wszystkie kremy, zele-szkoda kasy. poeiekszenie biustu cellulit porost wlosow na to nie ma zadnych "lekarstw"

Gość On wciaz jest
Dzieki za rady .Co Was pewnie zaskoczy,mij chlopak tez ma cellulit :D zauwazylam na brzuchu,boczkach i pupie,on sam chyba nie ma o tym pojecia..a co do jedzenia to kOcham jesc,nie jem nie wiadomo ile ale sprawia mi to przyjemnosc i nie wyobrazam sobie scislej diety ....

Spróbuj to wyćwiczyć i pić dużo wody... mi środki zewnętrzne nic nie dawały... jedynie ćwiczenia, choć na efekt troszkę też trzeba czekać