Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama wrześniowa

odwieczny problem - wybór wózka. Doświadczone mamy POMOCY!

Polecane posty

termin porodu mam na koniec września ale już zaczynam myśleć o wyborze wózka, żeby potem iść już i kupić upatrzony. Moja sytuacja wygląda tak: - mieszkanie w bloku - 2. piętro (nie wiem czy będę wnosić ale raczej tak) - duża gondola - dziecko wrześniowe (sam koniec) więc będzie wożone zimą w ciepłych ubraniach - użytkowanie w zimie (śnieg, błoto pośniegowe) - wózek głównie do jazdy po mieście ale nie wykluczam wypadów poza miasto (np. las) - dla wysokich rodziców (180 i 187 cm) - stosunkowo lekki, łatwy w prowadzeniu - łatwy w montażu/demontażu - po złożeniu mieszczący się do bagażnika miejskiego auta (Corsa) może znajdzie się mama, która ma podobne parametry i znalazła odpowiedni wózek? limit cenowy 2000. wózek 2 w 1 bo fotelik kupimy Maxi Cosi

halooo

na zimowy wózek zamiast cadeta który ma małe przedni kołeczka obejrzyj sobie navingtona Galeona. Ma duże wygodne koła i wielka gondolę. Niezłym wyborem jest tez jedo fyn4 albo implast bolder. Ja mam el nino babyactive i mogę polecić.

Polecam x-landera xa 3w1 z fotelikiem maxi cosi pebble ja kupiłam za około 2500zł, jest lekki, łatwo sie montuję gondole, fotelik jak i spacerówkę, stelarz po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca, ma całkiem spora gondolę, lekko sie go prowadzi nawet po sniegu on wręcz płynie, mieszkam w mieście gdzie chodniki sa nierówne mimio to wózek świetnie daje radę ma duże pompowane 4 koła, s przodu skrętne. Zaraz podeśle link jaki mam ja http://allegro.pl/x-lander-xa-2012-maxi-cosi-cabrio-fix-3w1-cz-wa-i2999930606.html tylko mój ma inne kolory no i fotelik mam taki http://allegro.pl/maxi-cosi-pebble-fotelik-0-13-gratis-adaptery-i3015726295.html tylko u mnie był w zestawie z wózkiem, mozna za pomoca adapterów zamocować go do stelarza. POLECAM

oo nie doczytałam zastanawiasz sie nad x-landerem ja go polecam, i gdybym miała drugi raz wybierać też bym taki kupiła.

a jak z jego wagą? bo nie wiem czy do końca wierzyć danym z opisu aukcji

aaa nie doczytałam, że jest lekki ;)

Gość X landery
są trochę ciężkie wg mnie. Ja rodze na koniec maja upatrzonego mam właśnie navingtona cadeta- ma lepsze opinie niż tutek grander(zwłaszcza spacerówka). X lander ok 14 kg plus dziecko a mieszkasz na 2 piętrze więc odczuć odczujesz to już napewno :)

teraz poczytałam że na Cadeta wiele osób narzeka :O że gondola jest mało stabilna (buja się) zdurnieć można...

Gość poza tym
x-lander nie zmiesci Ci sie do bagaznika corsy. zreszta chyba zaden sie nie zmiesci

Gość poza tym
x-landera xa nie kupuj bo nie ma przekladanej spacerowki. Dziecko jest zawsze przodem do kierunku jazdy i tylem do Ciebie, poza tym regulacja oparcia spacerowki tasiemka, byla totalna pomylką. Moze mam stare dane, bo córcia ma juz 4 lata, cos sie pewnie zmienilo. Całkiem przyzwoity jest Jedo, duuuuza gondola, duuuze kola, ale do corsy Ci nie wejdzie. Wiec moze Teutonia, ale nie wiem jaka ona jest duza po zlozeniu

Gość Lepiej żeby bujała
Ci się gondola w cadecie niż żeby dziecko zjeżdżało ze spacerówki jak w granderze...

Gość asdfghjk,mnbvcxz
xlander xa nie zmieści ci się do bagażnika corsy, bo jest naprawdę duży po złożeniu. Aha, i jeśli chcesz zakupić wózek już teraz, a termin masz na wrzesień to lepiej poczekaj jeszcze, bo wózek będzie stał, a gwarancja będzie "leciała"

teraz jest nowy model x landera-x move, gdzie jest przekładane siedzisko. Mi sie jeszcze podoba implast bolder i high trek bebe confort, gdzie spacerówka składa się razem ze stalażem

Gość cfcxf
moim zdaniem powinnaś i tak wybrać się do kilku sklepów i obejrzeć wszystko na żywo. a jeśli ma się zmieścić do tak małego samochodu to przed zakupem koniecznie przymierz wybrany model do bagażnika. nie wiem zresztą czy jakikolwiek się zmieści zwłaszcza ze chcesz dużą gondolę i wózek wygodny dla wysokich osób. może lepiej pomyśleć o zmianie auta. o ile to oczywiście możliwe. z doświadczenia wiem ze jak jeździ się z małym dzieckiem to czasem i większe kombi robi się male

Gość m.p
A ja BARDZO POLECAM ROAN TEO!!! Miesci sie do małego autka bez problemu(Clio) ja mam 180 cm a mąż 185 i prowadzi sie ekstra, bardzo lekki, wszystko montowane w dwie strony i cena przystyępna. Moja córcia jest z 21.08.2012 i jak dla mnie wózek rewelka

Gość Zamiast
roan teo to brat bliźniak bebeni 4 runner:-) Oba bardzo fajne i lekkie tylko te przednie koła trochę małe.

Gość m.p
tak tylko Teo w Polsce jest robiony i budki i stelaż:) Ja bardzo polecam głownie ze względu na mały bagażnik autka autorki a on tak sie super składa ze wszędzie sie go wcisnie

wózek planuję kupić przed porodem ale teraz chcę zawęzić krąg poszukiwań ;)

najwyżej będziemy wozić wózek w środku auta - jak się zmieści :O

Gość mama slodziaka
jak jestescie wysocy to przy x lanerze garba sie nabawisz,ja mam 177,maz 185 i wybralismy jedo 4 fyn bo x landera kiepsko nam sie prowadzilo przy takim wzroscie,fajne sa tez wozki espiro,do kazdego mozesz maxi cosi wlozyc,do mojego jedo tez maxi cosi wkladamy