Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się na włosach

POMOCY!!! pytanie odnośnie farbowania włosów

Polecane posty

Potrzebuje Waszej pomocy. Ja tylko raz w życiu farbowałam włosy... ostatnio. Powiem w skrócie o co chodzi. 1. Jestem brunetką (ciemny zimny brąz). 2. Chciałam być blond. Fryzjer też tak zrobił. Był utleniacz + farba. 3. Nienawidziłam szczerze moich włosów, po miesiącu wróciłam do ciemnych. 4. Fryzjerka, by nie wyszły ZIELONE, zrobiła: colotouch + ciemna farba. Udało się, kolor był ciemny, w ciepłej tonacji(po bladzie tylko tak ponoć można) Teraz minęło już ok 5 tygodni od powrotu do ciemnych...kolor się wypłukuje jednak. I pytanie: Czy mogę teraz już sama bez ryzyka farba zafarbować na ciemne. np ciemny brąz. Tylko tak czuję się sobą i wyglądam dobrze. Dziękuje za pomoc z góry.

Pomóżcie proszę.

Gość sratatatatatatata...
no jasne że możesz bez problemu. ja farbowałam od razu z jasnych na braz sama bez zadnych udziwnien i zadna zielen nie wyszła- bez przesady :)

Gość sratatatatatatata...
aha i na bank bedzie szybko Ci sie spierał i wypłukiwał bo niestety tak to juz jest jak sie rozjasnialo predzej :(

no właśnie problem jest taki, ze się spłukuje i są takie rudawe...a ja chce ciemny brąz...chodzi o to, ze w farbie jest amoniak i jak mi zajdzie jakas dziwna reakcja chemiczna i włosy mi wypadną...dlatego wole pytać...;)

Gość chyba można
od razu farba, albo po 2 tygodniach.

Gość Clematis;
Możesz farbować, ale po zmyciu farby nałóż sporo odżywki i nie spłukuj przez ok. 20-30 minut. Będą się spłukiwac, ale mniej, bo odżywka zamyka łuskę włosa.

dzięki. a polecacie szczególnie jakieś kupne farby? bo wiadomo, pewnie są lepsze i gorsze...

Gość Clematis;
Powiem tak, te ogólnodostępne typu loreal, joanna, natura itd to jedno wielkie g... Lepiej działają profesjonalne u fryzjera. Ja tez nakładam te ogólnodostepne i na mioch włosach sprawdza się paleta, ale farba nie szampon.

Gość Clematis;
a moja przyjaciółka zachwycona Londą. Musisz sama wypróbować. Każdy włos jest inny.

Gość a garnier>?
co sadzicie o farbie tej firmy?

Gość garniera nie polecam
dziwne sa te farby,wlosy elektryzuja sie po nich tygodniami lub sa jakies tluste,obciazone,fe

Nie masz się co martwić żadna reakcja nie zajdzie, nie jest tak łatwo doprowadzić włosy do takiego stanu by wypadały- a jeśli juz to za długo trzymany rozjaśniacz może tego dokonać. możesz spokojnie malować włosy, zapewne będziesz musiała to juz robic co jakis czas puki nie zetniesz tych rozjasnianych, bo one zawsze bedą farbę zmywać.