Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedszkolanka23

do rodziców majacych dzieci w przedszkolu

Polecane posty

Gość przedszkolanka23

Witam, mam pytanie do rodzicow majacych dzieci w przedszkolu: czego wam brakuje w waszych przedszkolach, jakich zajęć, a może sami chcilibyscie sie przeszkolic w jakiejsc dziedzinie, jeski tak to w jakiej? chodzi o zajęcia praktyczne, warsztaty zarowno dla maluchów jak i dla rodziców?

Gość przedszkolanka23
moza jednak ktos cos chce?? podpowiedzcie coś??

Gość a ja mam inne zdanie
chcialabym by w moim miescie było przedszkole, w ktirym mowi sie tylko po angielsku

Gość a ja mam inne zdanie
wiem,ze w duzych miasatch sa takie i maja bardzo duze powidzenie,a w Twoim regionie?

Gość przedszkolanka23
nie słyszałam o takim,pracuje w przedszkolu wiejskim

Gość ytytty
Przedszkole, do którego chodzi moja córka, uważam za doskonałe i już niczego mu nie brakuje. Z zajęć dodatkowych dzieci mają rytmikę opłacaną przez Radę Rodziców, poza tym można dokupić angielski, karate, balet. Dużo zależy od nauczyciela. Wychowawczyni mojej córki jest pełna entuzjazmu. Wymyśla dzieciom ciekawe zajęcia, a to wyjście żeby zwiedzać pocztę, a to pieczenie bułeczek w kuchni przedszkolnej czy kiszenie ogórków. :D Bardzo często w przedszkolu są wydarzenia specjalne, Andrzejki, Mikołajki, Dzień Marchewki, Dzień Biały (jak widać niektóre wymyślane w przedszkolu), odwiedza ich teatr czy muzycy (najrzadziej raz w miesiącu i też opłacani przez Radę Rodziców).

Gość przedszkolanka23
no to super, u nas jest podobnie, z tym ze rytmika tez jest płatna, teraz wlasnie chcemy jakies zajecia pozyskac z fundusy unijnych i potrzebuje rozpisać dobry projet, żeby przeszedł, no i szukam inspiracji...

Gość karolina mama 2kndkls
przedszkolanko jak sie nazywasz i w jakim przedszkolu uczysz? bardzo prosze o podanie miejscowości i numeru przedszkola.

Moja córka chodzi do gminnego przedszkola.Wszystkie zajęcia są obowiązkowe i płatne np.rytmie 40zł, filcharmonia15.teatrzyki25 bloki rysunkowe15zł składka na papier i mydło 15zł.poza tym zero kreatywności dzieciaki bawią się zabawkami czasem rysują.Raz do roku jadą do bajkolandu

Gość izoterma30
ucze w wiejskim przedszkolu koło Wrocławia

moje przedszkole też jest super. Za parę dni wprowadzą nauczanie metodą daltońską, które bardzo pomoże maluchom w szkole. Panie wymyślają super zabawy, dzieciaki dostają raz na jakiś czas zadanie do domu do wykonania z rodzicami - bardzo fajna sprawa. Robiłyśmy już makietę budynku oraz reportaż z fajnego miejsca w Warszawie. Są teatrzyki, ostatnio był kataryniarz z gadającą papugą, przychodzą ciekawi ludzie na warsztaty.

Gość LadyJoy
Mi brakuje w przedszkolu mojego malucha dobrze prowadzonego angielskiego :( polecam http://toster.pl

Gość przedszkolanka 23
metoda daltonska hmmmm.... nie słyszałam, musze poczytać

Odpowiem chociaż moje dziecko jest dopiero w żłobku :) tak jest od dawna, kiedy ja chodziłam tak było, kilka lat temu siostra była przedszkolakiem i to samo, teraz pewnie też...kiedy są zajęcia taneczne dzieci uczą sie tańczyć, na angielskim uczą się języka...itd a na wszelkich plastycznych dla małych dzieci niczego sie nie uczą tylko każdy rysuje i maluje jak chce i pani wiesza obrazki :o nie wiem, może to przypadek, ale wszędzie tak było, a przecież mozna wiele w tej dziedzinie nauczyć, pokazać jeśli tylko sie chce i ma pomysł

panie w grupie córki mają duża fantazję, proszą nas o przynoszenie rolek po papierze toalowym , papierków po cukierkach, włóczki, pudełeczek itp. Co parę dni wywiweszają nowe prace i jestem pod wrażeniem , bo one wykurzystują wszystkie takie "śmieci" do tych prac i na serio wychodzą prawdziwe cudeńka. To jest fajne, bo uczy dziecko że można zrobić coś z niczego, z czegoś co kazdy ma w domu i nie trzeba miec duzo kasy zeby zrobic coś twórczego z dzieckiem. Metoda daltońska uczy odpowiedzialności i relacji społecznych ( np. raz w tygodniu dzieci sa dobierane w pary - nie przez siebie - i mają do wykonania jedno wspólne zadanie, ma to na celu pokazanie dzieciom że z kazdym dzieckiem trzeba utrzymać wzajemne relacje a nie tylko z ulubioną koleżanką czy kolegą. Oprócz tego na początku tygodnia dzieci mają obrazkowo wyznaczone zadania z róznych dziecin, i to one decydują kiedy je wykonają, mogą zrobić wszystkie w poniedziałek lub sobie rozłożyć w czasie. Po wykoanym zadaniu dziecko przyczepia sobie punkt na tablicy . Mi się bardzo podoba taki system.