Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K.Wiarenka

Chcę drugiego dziecka... ale się boję.

Polecane posty

Gość K.Wiarenka

Pragnę go bardzo - czuję, że to ktoś, kogo brakuje w mojej rodzinie. To może wydać się komuś zabawne, ale w pewnym sensie... tęsknię za moim drugim dzieckiem. Nigdy nie chciałam mieć rodziny 2+1, lecz jednocześnie nie potrafię zdecydować się na drugie dziecko. Zarabiam w miarę dobrze (na tyle, by mieć na koncie odłożone 10 tysięcy i co miesiąc tę kwotę trochę powiększać), lecz jednocześnie umowy, które zawieram, nie są dla banku na tyle wiarygodne, by udzielić mi kredytu - zatem pozostaje wynajem. Obawiam się, że może mi się powinąć noga na moich umowach o dzieło - i co wtedy? Z drugiej strony, jak długo będę miała tego typu wątpliwości? Czy jest tu ktoś, kto w podobnie tęskny sposób zerka na topiki "jakiś tam miesiąc 2013", czyta o tworzeniu nowego istnienia w pełnej tego świadomości i tego zazdrości, jednocześnie wyobrażając sobie bóg wie jaką sytuację finansową danej rodziny?

Gość polska jezyk trudna jezyk
to bój sie dalej :classic_cool:

Gość ona irlandiia
bez wlasnego mieszkania chcesz 2 dziecko??

Gość kasandra maniaczka seriali
Ojej bez własnego mieszkania chce 2 dziecko, straszne naprawde! Jeżeli masz oszczędności i czujesz że chcesz 2 dziecko to sie nie zastanawiaj, bo tak samo mogło byc decydujac sie na 1 dziecko, a mimo to nie wyobrazasz juz sobie życia bez niego. ŻYcie to my dzieci rodzina a nie pierniczenie " nie stac mnie" rozumiem w sytuacji 1 pokoju długów etc, ale nie w sytuacji której jesteś.

Gość K.Wiarenka
Ale przecież tak można powiedzieć o każdym dziecku - drugim, trzecim, piątym i szóstym: nie wyobrażam sobie już życia bez niego. Problem w tym, że czuję się niepewnie. Boję się tego, że nie mam pewnej stabilności - jak chociażby własnego mieszkania. Prześmiewczy post "ona irlandia" wbrew swojej woli trafił w moje wątpliwości.

Gość K.Wiarenka
A jeśli chodzi o oszczędności - one są, a za chwilę ich nie ma. Nie jest to 200tys, tylko 10.

Gość ojtam ojtam
e no bez przesady - ja niechce jedynaka - a przy drugim jest łatwiej - bo aż tak nie przewraca calego świata tylko dopasowywuje się do rodziny - finansowo też na początku jak masz po tamtym dziecku rzeczy to drogo nie jest

Gość ojtam ojtam
jakby każdy w polce miał super umowę, super zarobki, dom i oszczędności to by się polska wyludniła szybko.. większość ludzi wogóle nie ma oszczędności, żyje z tego co zarabia - ty masz umowę, masz oszczędności i rozum więc dla mnie to tylko decyzja czy dałabym radę drugi raz to samo: ciąża, poród, noworodek, niemowlak, karmienie, wstawanie itd