Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agugusia

prosze o minutke

Polecane posty

Gość agugusia

Dziewczyny,mam prosbe, moze byscie byly tak mile i wsparly mnie troche w konkursie.. potrzebujemy LAJKI, moze uda sie wygrac sesje.. dla was to jest pol minuty, a dla mojej malej to bd super prezent... prosze was o polubienie zdjecia https://www.facebook.com/photo.php?fbid=408339205925016&set=pb.358664250892512.-2207520000.1360710894&type=3&theater i LIKE dla strony glownej, inaczej glos bedzie nie wazny.. https://www.facebook.com/amberfotografia z gory dziekuje :))

Gość agugusia
a czemu chrzcicie dzieci a nie pozwolicie, zeby same zadeycydowalo czy tego chce? ;>

Gość princessaofpersia
nie widzisz różnicy miedzy chrztem, a ZADAWANIEM BÓLU I OSZPECANIEM wlasnego dziecka?

Gość chrzest nie oszpeca
malej dziewczynki :O

Gość aguteczek
Z tym zarastaniem dziurek to różnie, ja wyjęłam kolczyki 6 lat temu i do tej pory ani trochę nie zarosły. Chrzest po pierwsze nie okalecza dziecka i jest z pobudek ideologicznych a kolczyki w uszach niemowląt okaleczają, nawet jeżeli dziecko nie pamięta (obcięcia palca w tym wieku też nie będzie pamiętało) i wynikają z próżności rodzica.

Moja córka ma 3 latka i nie ma przekłutych uszu , bo nie podoba mi się u niemowlaków takie coś . Będzie sama chciała to zrobimy . Ale to jest tylko moje zdanie . Każdy rodzic ma inny pogląd na to i nie należy tego komentować .

Gość ___Aneliese
Chrzest to wedlug mnie kwestia wiary, SAKRAMENT, a nie tradycja! Uwazam, ze glupota jest ochrzczenie dziecka "dla tradycji",jak nie werzysz i nie chcesz wychowac dziecka w wierze katolickiej to daj sobie spokoj..... A co do kolczykow u malych dziewczynek- tez jestem zdecydowanie PRZECIW... Sama ma corke i owszem, jak bedzie starsza i zapragnie oklczykow, to je dostanie, ale chce, zeby to byla jej decyzja a nie moja zachcianka.... Sama znam kilka dziewczyn, ktore maja przeklute uszy i zaluja, ze im mamuski takie "ozdoby" zafundowaly. A dziurka moze i kiedys zarosnie, ale slad pozostanie...

Gość taka stara malutka
z dzieciaka. Nie podoba mi sie :O

Gość MamaMani
Przekłuwanie uszu nie boli, chyba, że nie wiem, ktoś to robi sam w domu przy użyciu igły do szycia. Nie znaczy jednak, że tak małym dzieciom już trzeba fundować kolczyki. Dla dorosłej kobiety to ozdoba, a takie małe dziecko tylko szpeci. Dzieci są piękne same z siebie, nie trzeba im takich "upiększaczy"