Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dirtacud

jak schudnąć skoro nie ma się pieniędzy ??

Polecane posty

Gość dirtacud

powiedzcie mi jak zabrać się za "chudnięcie" skoroze wszystkim wiąże się kasa! nie mam pieniędzy zeby kupować sobie jakies produkty niskokaloryczne ,warzywka caly czas , chude miesko , nie mam tez kasy na silownie . Jak to zorganizować ??

Jak się chce to wszystko można, mi się jakoś udało bez wielkiego nakładu finansowego ;). Najlepiej jest odchudzać się wiosną i latem, możesz wtedy biegać, jeździć rowerem, skakać na skakance na świeżym powietrzu. A warzywa typu ogórki czy pomidory są naprawdę tanie. Woda jest też tania. A np filet z kurczaka jest tańszy niż schab... Chudy nabiał kosztuje nawet mniej niż ten tłusty (chociaż mi zdarzało się rozcieńczać mleko wodą...). Dodam też że jak się odchudzasz to jesz przede wszystkim MNIEJ, nie tylko inaczej :). Warto też zamienić herbatę czarną na zieloną- niewielka różnica w cenie.

Gość gab46
Co ty bredzisz.....właśnie ci którzy nie mają kasy są szczupli....patrz afryka...indie...a ty poprostu żryj mniej i zacznij się ruszać.

Gość trollooo
niestety, ale Ty bredzisz w społeczeństwach rozwiniętych, to głównie najbiedniejsi są grubi. A wynika to z prostego faktu, że najtańsze jest jedzenie niezdrowe, wysokokaloryczne, wysokoprzetworzone, czyli tzw. junk-food

Gość dirtacud
noo tak ale chcialalbym zaczac juz teraz zeby do lata jako tako wygladac musze schudnac okolo 5 kg . oczywiscie jem teraz mniej pje caly czas zielona herabte ale co robie brzuszki na laweczce i nic ... ;/ to jakie cwiczenia robic??

Bez przesady z tą Afryką. Nic nie jedząc to prędzej sobie krzywdę zrobi niż schudnie ;D

Zacznij biegać - darmowe Nie stać Cię na sportowy biustonosz? - owin biust folią spożywcza (ja tak robię). Ćwiczeń w domu. W internecie znajdziesz setki filmikow z ćwiczeniami. LICZ KALORIE!!! Zależy z jakies wagi startujesz. Jedz dziennie 1600 a powoli zaczniesz chudnąc. Wywal mieso z diety. Wegetarianie żyją i maja sie dobrze.

Brzuszki moim zdaniem służą bardziej rzeźbieniu ciała a nie chudnięciu... Włącz sobie jakis aerobik na youtube albo coś przy czym się zmęczysz. Polecam też skakankę i hula hop.

Gość gab46
No to jedz połowę tego drogiego ...a teraz zamiast tu siedzieć i pisać biegiem na dwór...i tak że 2 km. na początek....RUCHY!!!

Co do tego wegetarianizmu to bym uważała. Jeśli autorka nie ma pieniędzy to też może sobie zrobić krzywdę jeśli przestanie jeść mięso i niczym go nie zastąpi...

Hej autorko ja tez jestem na diecie od dwóch tygodni :-) Liczę kalorie, 1500 dziennie. Raz, czy dwa było 1600. Startowałam z wagi 61kg przy 168 a dzisiaj jest 59,8. Przed dieta jakiś czas biegłam, teraz śnieg spadł i przed dwa tygodnie nic a nic nie cwiczylam! Po 2cm mniej w udach i biodrach :-)

Gość dirtacud
tzn teraz waze 62 kg ;/ gdzie nigdy nie dobilam do takiej wagi zeby przekroczyla 6 z przodu . noo ale wlasnie jak lioczyc te kalorie??> nie mam zielonego pojecia ;/

Gość dirtacud
no z bieganiem to nie bardzo , jestem sama z dzieciem w domu ;/ a powiedzcie mi co jecie ?? jak konstruowac sobie posilki ??

Gość cfghhhhd
Wpisz sobie w youtube "aerobik morąg". Mnie tez nie stac na siłownie itp wiec ćwicze z youtube. A jesc mozna malo. Na dzien butelka wody i paczka wafli ryzowych albo tylko woda i juz masz tanio :D Ja tam wole glodowki bo na zwyklych dietach i tak nie chudne

Ja prowadzę sobie zeszycie gdzie zapisuje WSZYSTKO co zjadłam. Musisz byc ze sobą szczera, zapisywać każda zjedzone rzecz. Na większości opakowań jest podana kalorycznosc na 100g. Jeśli nie ma to znajdziesz tabele kalorii w internecie. Kup wagę kuchenna. Jeśli nie masz na nią pieniędzy to w internecie tez znajdziesz ile waży łyżka/szklanka tego, czy tamtego. Jest troche liczenia, sprawdzania, ale to Ci sie opłaci ;-) Nie przechodz na dietę 1000kc. Rozwalisz sobie Metabolizm i efekt jojo gwarantowany. Przy diecie 1500-1600 nie czujesz głodu, a chudniesz powoli, ale trwale.

Dirtacud Ty len jesteś niezły :classic_cool: Masz internet, sa setki stron z fajnymi przepisami. Oczywiście : słodycze, masło, biały chleb, tłuste i słone rzeczy w odstawke.

Gość gab46
Dźwigaj te leniwie dupsko! a dziecko weź na sanki .

Gość sie porobilo
jesc mniej, obcinac kalorie na pierdolach np do zupy zamiast smietany-jogurt nat, nabial jest niedrogi, wody specjalnie nie trzeba kupowac bo poki jest zimno to i tak "nie wchodzi" lepsza zielona herbata, mozesz uzywac slodziku zamiast cukru lub -jesli masz przekonanie ze slodzik ci zaszkodzi- ograniczyc cukier, slodycze do minimum- wskazana gorzka czekolada, jajka sa bardzo sycace mozna robic pasty, chleb zmienisz na ciemny- owszem cena wydaje sie wieksza ale jest duzo bardziej sycacy wiec zjesz go mniej. jesc w mniejszych porcjach a czesciej- wtedy organizm bedzie na biezaco korzystal a nie odkladal w zapasy. kurczaka pewnie tez jesz wiec kupisz calego i wyjdzie taniej niz same piersi, zjedzenie upieczonego udka nie sprawi ze nie bedziesz chudla. za ruch sie nie placi- jest mnostwo filmikow z ktorymi mozna cwiczyc, goraco polecam cwiczenia z fitness blender i z tiffany (nie pamietam jak nazwisko- murzynka prowadzi). wszystko da sie zrobic, trzeba tylko konsekwencji.