Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taki jeden zdezorientowany

proszę o pomoc

Polecane posty

Witam serdecznie. Proszę was o pomoc. Otóż mam nieslubne dziecko, którym nie będę ukrywał się nie interesuję. Matka "córki" podałam mnie o alimenty i wygrała 300 złotych. To jakaś kpina tym bardziej, że mam juz kolejne dziecko, kolejną córeczkę z obecną żoną. Nie zarabiam dużo i pytanie moje brzmi czy jest szansa obniżyć alimenty do 200 złotych?? albo nawet i do 150? Przecież dziecko tyle nie kosztuje i jest jeszcze matka , która mieszka z dzieckiem u rodziców w dużym domu, czyli opłat nie ponosi żadnych

nikt nie wie? nikt nie miał do czynienia z alimentami?

takie marne te prowokacje się zrobiły ostatnio że aż się czytać nie chce....

Gość xcm88
najlepiej to bys w ogóle nie płacił alimentów za błędy mlodosci niestety trzeba płacic trzeba było uwazac a teraz płac a co uwazasz ze 300 zł alimentów to duzo?

300 to duzo, matka tez musi doplacac i to nie prowokacja

Gość sadfgdsfghsdfghj
tak mozesz to zrobic podetnij se penisa i bedzuesz mogl sie onanizowac na paluchu

troszkę z większa kulturą proszę. Jak pisałem wyzej matka tez powinna sie dokladac a ona nie pracuje więc zyje za moje alimenty, pewnie ma rodzinny zasilek

wy jestescie wszystkie maerialistki, wczoraj w ekspresie na dwojce bylo o ojcu ktory placi 16 tysiecy na dzieci, na 2 dzieci

Gość muminka7854123
choooju miłość i troskę dziecku daj o to chodzi, a nie o twoją kasę miernoto. Twoje drugie dziecko cię kiedyś zapyta dlaczego tak postąpiłeś, pochowają cię bez trumny bo żal im będzie na takiego ojca.

Gość porażkaaaaaaaaaa :((((((
a ja się cieszyłam kiedy mój facet płacił tylko 300 zł... :/ Rok temu pizda go podała o podwyżkę i płaci teraz 500 zł, choć dochody mu się nie zmieniły... Też spodziewam się dziecka i wkurwia mnie, że musimy oddawać 5 stów jakiemuś innemu bachorowi, który był efektem, "błędów młodości" w postaci związania się z pewną idiotką... :/

a co do tematu, to wątpliwe są szansę by ci obniżyli do takiej kwoty, chyba, że byś miał jakiś mega mały dochód... Generalnie sądy są po stronie matki zawsze... niestety...

Gość muminka7854123
Wiesz porażkaaaaaaaaaaaaaaaaa, twój facet już jedno dziecko porzucił, porzuci kolejne wraz z tobą, a wtedy zobaczysz jak nie będziesz miała co dać jeść "bachorowi, który był efektem, "błędów młodości" w postaci związania się z pewną idiotką... :/" historia lubi się powtarzać. Wtedy będziesz się cieszyła, że sądy są po stronie matki.

ja juz i tak mam dochod w papierach pol etatu z najnizszej krajowej!! i tyle mi zasadzili!!

nie rzuci mnie, bo mnie kocha w przeciwieństwie do tamtej. A pozatym tamto dziecko to jakiś niewypał natury był, wdał się całkowicie w matkę, i z wyglądu i z charakteru, wogóle żadnych genów mojego męża nie widać w nim. W dodatku chodzące ADHD i kryminalista 14-stoletni... - Wina mamusi, bo kiedy mój zapierdalał całymi dniami żeby ich utrzymać ona sobie wolała wódeczkę popijać a dziecko samopas puścić. Ale według ciebie i tak matka najlepsza jest a to mój mąż taki wyrodny ojciec który porzucił dziecko... Tak się składa ze dziecko samo przestało do niego przyjeżdzać, jak po podwyżce alimentów, nie stać nas było już żeby mu sponsorować kino itp, mały materialista pieprzony.

autorze... "life is brutal" jak to sie mówi. Mój ma 1500-1700 zł dochodu w zależności od miesiąca i otrzymał 500 zł. W gorszym miesiącu przynosi wypłaty 1000 zł. To smieszne przecież a jednak tak jest w polsce i nie wygrasz niestety. Też nad tym ubolewam.

Gość EFTETYRTYTY
porażkaaaaaaaa a twoj facet nie pieprzyl sie z tamta kobieta?? widocznie byla dobra na tamten moment i jak sie spusczal w nia to nie byl swiadom konsekwencji?? 500 zllotych to i tak malo na dziecko

na dziecko może i tak, ale jej to na wódę wystarcza... a co do pieprzenia... w wieku 18 lat ma się zupełnie inny pogląd na odpowiednią partnerkę życiową niż w wieku 30 lat. Każdy popełnia błędy.

Gość EFTETYRTYTY
wiec skoro blad popelnil to neich za niego placi 500 zlotych to zadna kasa, to smiechu warte

Gość a czy ty wiesz
ile kosztuje dziecko??:> chyba nie bardzo

no i płaci a kto powiedział, że nie płaci? Płaci ale już nie długo. Dzieciak kariery naukowej nie zrobi, więc po 18 roku życia obowiązek alimentacyjny się skończy. Ja się cieszę że przynajmniej nie musze tego bachora oglądać i chwała bogu.

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
porażkaaaaaaaaaa :(((((( ty to tez widać z patologi pochodzisz bleee

Gość EFTETYRTYTY
i ty sie nazywasz matka?? do swego dzieciaka tez soe odnosisz vel bachor?? jak widac pasujecie do siebie jak ulal z wyrodnym tatusiem

Gość budynzczekolada
Tak czytam i po prostu nie wierze..zal Ci tych pieniedzy na wlasne dziecko?Czy Ty zdajesz Sobie sprawe ile kosztuje utrzymanie?Prosze wez 300 zl na miesiac i przezyj,w tym ubierz,kup leki,a jesli jest wieksze to i oplac szkole plus zainteresowania np kurs jezykowy,basen lub cokolwiek.Nie osadzam Cie,ale chyba z Ciebie ojciec,jak z mysiej dupy trabka...niestety.

moje dziecko to moje dziecko, jego do tego nie mieszajmy. A o tamtym mówie bachor, bo jest wulgarnym, chamskim materialnym padalcem. I był taki już od najmłodszych lat. Nawet mając 3 lata, jak poszli do dziadków, to tylko czekał jak mu dziadek coś da i zaraz się darł że do domu chce wracać, nawet jeśli był u nich 10 minut. Takie chore, pazerne geny mamusi, bo mój mąż jest bardzo szczerym i dobrym człowiekiem. Jakieś takie zepsucie było już u niego widać od najmłodszych lat a z czasem było coraz gorzej, tym bardziej, jak dzieciak zostawał całymi dniami sam z leniwą, zapijaczoną i pazerną mamusią, której się robić nie chciało i miała raj, jak się faceta z domu pozbyła kiedy biedny facet zapieprzał jak oszalały całymi dniami żeby ich utrzymać. No i widać efekty, bachor ma 14 lat i 2 sprawy w sądzie o wandalizm i dewastację i mamusia grzywnę musi płacić plus karę porządkową, którą sąd mu wymierzył za pyskowanie na sali rozpraw w wysokości 500 zł haha. Niech płaci pizda jak dziecka jej sie nie chciało pilnować.

Gość muminka7854123
A wiesz dlaczego taki jest? Nie przez matkę, to wina tatusia, który porzucił dziecko, to są efekty właśnie. Już niedługo zostaniesz sama ze swoim dzieckiem, wtedy będziesz pisała jaka to jesteś nieszczęśliwa i jak mało masz alimentów.

Gość EFTETYRTYTY
to sa wlasnie skutki tego jak ojciec go potraktowal, takich skurwieli jest wiele a ty jestes zalosna szmata ze wiazesz suie z takim ciulem, jestescie siebie warci, PATOLOGIA

haha no własnie o tym pisałam wyżej, że dla ciebie "nie ważne że matka pije i w dupie ma dziecko, to ojciec jest winny!" Kochana to dziecko było już takie jak on ich jeszcze nie "porzucił". Gdyby mamusia nie była takim jebanym leniem i poszła by do pracy, to ojciec nie musiałby zapieprzać całymi dniami i więcej by się dzieckiem zajmował, a tak, dzieciak wyskoczył z pomysłem, mając 11 lat, że chce jechać na mecz razem ze zgraja szalikowców - kiboli. Ojciec się oczywiście kategorycznie nie zgodził, a co zrobiła mamusia, kiedy tatuś "zniknął", wychodząc do pracy? Kochanego syneczka puściła na meczyk, sama mając swobodę w domu cały dzień i urządzając "imprezkę". Także, przykro mi ale twoje teksty są żałosne. Nie zawsze to "samiec" jest wszystkiemu winien. Podkreślam, że gdyby mamusia ruszyła dupe do pracy, ojciec czesciej byłby w domu i dziecko byłoby bardziej wychowane, a tak, mamusia zrobiła z niego kryminalistę.

No dobra, macie racje, muj bachor tez mnie wkurza, oddam go do bidula, nie bede placila bo szkoda kasy, przepije sobie. pa.

marny podszyw. Jak komuś brakuje argumentów to potem sie głupio podszywa.