Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dwudziestkaaa

Co to jest za śluz ? Gęsta papka..

Polecane posty

Nie wiem za bardzo co to jest... Okres mam mieć w sobotę, miesiąc temu kilka godzin przed @ też coś takiego miałam.. Taki jakby bardzo gęsty śluz, przypominający kleik, bez zapachu, jest tego dosyć dużo.. Miał ktoś coś takiego, o czym to może świadczyć ?

Gość ewa;;;;
a ja mam znowu odwrotnie bo od kilku dni mam bardzo wodnisty śluz i to najgorzej wieczorem i w nocy, wcześniej też tak miałam to lekarz mi powiedział, że być może to sprawka hormonu ale mi się w to nie chce wierzyć jakoś no i teraz nie wiem czy powinnam iść z tym do lekarza czy nie...zresztą wielkiego wyboru ginekolgów nie mam niestety...

Gość xxwxwxx
mam to samo!! a jaki ma to kolor??? moj czasami bialawy czasami zolty i czasami przypomina takie glutki ciagliwe :/ moze jakas infekcja bakteryjna tylko ze ja mam to juz kilka mies

Gość ewa;;;;
najlepiej powinno się zrobić posiew tylko u mnie z tymi lekarzami to jest tak, że o każde badanie trzeba sie normalnie tak prosić, że szok...jeśli śluz jest gęsty i z grudkami to wskazuje na grzybicę...

ale on jest mega gęsty, taki choćby zbity. no i miesiac temu raz taki milam wlasnie przed okresem. teraz okres mam za kilka dni i nie wiem co myslec..

Gość ewa;;;;
w sumie to może być twój śluz owulacyjny czy jak to się tam nazywa, według mnie nie masz jeszcze powodu do zmartwień, poczekaj co będzie dalej

Gość xxwxwxx
ja tez biore anty nie mam zadnych bialych grudek a ten sluz jest w sumie przez caly miesiac :/

Gość miałam tak samo kiedyś
Pewnie to jakaś infekcja bakteryjna was spotyka. Miałam tak rok temu. Przyjmowanie tabletek anty to zmiana stężenia hormonów i tym samym zaburza to mikroflorę pochwy - wiem bo pamiętam jak pan doktor mi to dosłownie takimi słowami wytłumaczył. Spróbujcie z invagiem dopochwowo, który znormalizuje ilośc wydzieliny a i tak powinnyście umówić się do ginekologa.

Gość viola3131
Dziewczyny na takie problemy najlepsza jest kuracja probiotykiem dopochwowym lactovaginal. najlepiej przez 10 dni. Po pierwsze odbudowuje mikroflorę, po drugie działa natychmiast w miejscu aplikacji, mnie on zawsze pomaga. Wypróbójcie

Gość dykukl
zadna infekcja :o to jest normalny nieplodny sluz

ale tak jak wyzej napisalam nigdy wczesniej takiego nie mialam.. jedynie raz miesiac temu.. a teraz znowu..

Gość dykukl
no i co z tego?

Gość -----------alka
Jeżeli niepokoi cię ten śluz to zrób wymaz z pochwy, wtedy dowiesz się czy to jest jakaś infekcja czy naturalna wydzielina przy stosowaniu tabletek. Podczas przyjmowania hormonów infekcje intymne są znacznie częstsze niż zwykle, warto to sprawdzić. Dziewczyny wyżej radzą kuracje probiotykiem, na pewno to ci nie zaszkodzi, a pomóc może. Przy infekcjach zawsze wspomagam się invagiem, szybko działa, jest skuteczny i ma pozytywna opinię PTG co dla mnie jest bardzo ważne.

No tak ja miałam podobnie, poczatkowo to zlekcewarzyłam, tylko pozniej wyszlo na to ze to wieczne infekcje od stosowania tamponow i przyjmowania tabletek anty. Co jakis czas wracala infekcja i nie mialam jak sobie z tym poradzic. dobrze ze znajoma pani w aptece poradzila mi multi gyn acti gel i stosuje wspomagajaco. Infekcja jak ja podleczylam raz to juz wiecej nie wrocila.

o widze ze nie jest nas sporo stosujacym multi Gyn. u mnie tak samo infekcja nie wrocila, ale mozesz go tez zastosowac przed stosunkiem bo pochwa nie bedzie sucha i nie zrobi Ci sie otarcie

a to juz uzywam multi gyn przed stosunkiem wiec spokojnie :) ale ja dodatkowo zdrowiej sie zaczelam odzywiac i bielizne zmienilam na bawelniana

Gość aaaaanaa
mówicie że skuteczny ten wasz gel?? tylko trochę cena odstrasza. Ja na codzień lub prawie na codzień:) używam provag żelu za ok.18 zł-szukam w promocji-niektóre apteki mają lepsze ceny...

bo jest skuteczny. ja też go stosuje i sobie go chwale, bo idealnie lagodzi podrażnienie i pieczenie pochwy. a w dodatku niweluje brzydki zapach z pochwy. wiec Multi-Gyn actiGel nie zamienie na inny. a ten provag, ktory wszedzie reklamujesz mnie uczula.

multi gyn o ktorym mowicie jest idealny w kazdej sytuacji. moge go uzywac nawet jak ide do pracy bo wiem ze nie bedzie sladu na bieliznie, czy spodniczce

Gość BeautyGirl25
Mnie farmaceutka poleciła provag żel na kobiece dolegliwości, wypróbowałam i dla mnie jest idealny, nawilża, zmniejsza uczucie pieczenia np. po stosunku, zawiera kwas mlekowy przez co chroni przed infekcjami, nie zamienię go na żaden inny. Doskonale sprawdza się w podróży, po basenie, na wakacjach.

Gość BeautyGirl25
Mnie farmaceutka poleciła provag żel na kobiece dolegliwości, wypróbowałam i dla mnie jest idealny, nawilża, zmniejsza uczucie pieczenia np. po stosunku, zawiera kwas mlekowy przez co chroni przed infekcjami, nie zamienię go na żaden inny. Doskonale sprawdza się w podróży, po basenie, na wakacjach.