Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vicebrolka

ktoś się zna na l4?

Polecane posty

Gość vicebrolka

otóz mam taki problem. bylam dzis u lekarza i dostalam l4 od 14. 02 do 27 .02 26 lutego zmieniam lekarza i bede prosila dalej o l4. czy bedzie mógł wypisać od 27 lutego??? ten jeden dzień się zazębi

Gość lipton55
można

Gość vicebrolka
jestes pewna>

tak. będzie mógł wypisać w ten sposób

Gość vicebrolka
wielkie dzięki dziewczyny

Gość Hehehdhehehe
Nieprawda,takie l-4 zus nie przyjmie.musi byc od dnia kolejnego!

Gość Hehehdhehehe
Meaaa powiedz mi skad ty czerpiesz swoja wiedze?z pudelka czy z faktu?

a ja tak miałam. nakładały się nawet 4 dni. w peirwszej ciąży dostałam od lekarza L4 na 2 tygodnie. na drugi dzień wylądowałam w szpitalu, byłam tam ponad tydzień i wychodząc dostałam L4 ze szpitala na 2 tygodnie. nakładały się jedno L4 na drugie i nic się ZUS nie doczepił

Gość wawawawawawahhhh
a co ci jest ze tak dlugow

Gość Hehehdhehehe
Bardzo dziwne.a jak bys miala l-4 na zoladek a drugie na ciaze to za te 4 dni dostalabys 100%czy 80%??a moze 180%?akurat wypisywanie zwolnien to moja praca wiec kitu nie wciskaj

Gość a mi lekarz tez powiedzial
ze nakladac sie nie moze

Gość a mi lekarz tez powiedzial
wiec raczej po zwolnienie bedziesz musiala isc jak pierwsze sie skonczy

Gość Hehehdhehehe
Pewnie ze nie moze.MEA klamie.Lekarz moze wystawic l-4 3 dni wstecz lub 1 dzien do przodu

Gość inf ze strony zusu
Jeżeli lekarz wystawia zwolnienie w trakcie wcześniej orzeczonej niezdolności do pracy może wystawić 4 dni do przodu. Mój lekarz też o tym nie wiedział, ale sprawdziłam na stronie zusu, powiedziałam o tym lekarzowi, dostałam takie zwolnienie i było wszystko ok. Tak było przynajmniej w tamtym roku Znajdź na stronie zusu przewodnik dla lekarzy o orzekaniu o czasowej niezdolności do pracy i się upewnisz :)

Gość inf ze strony zusu
a zwolnienie ze szpitala to chyba jeszcze inna sprawa. Ono może się dowolnie pokrywać z wcześniej wystawionym przez lekarza. Ja lądując w szpitalu, mimo, że miałam jeszcze chyba prawie 2 tygodnie zwolnienia dostałam nowe na dłużej

Gość to może ze szpitala
jest inaczej, ja wypisuję zwolnienia kilkanaście dziennie ale w przychodni więc zawsze lekarze powtarzają, że tylko 1 dzień do przodu - nie wiem , może się coś zmieniło a my pracujemy dalej na tych samych zasadach...jak rejestrujemy pacjenta na kolejną wizytę to tak jak mu się l-4 kończy

Gość nowalijka 38 tydz
nie moze się nakładac dzien, mozesz dostac od nastepnego dnia czyli jak masz do 27 to nastepne musisz miec wypisane od 28. lekarz nie powinien miec z tym problemu

Można.Ja miałam od jednej lekarki dajmy na to od 10.01 do 25.01 a zmieiłam lekarza ktory mi wypisal od 15.01 do 15.02 i wszystko bylo w porzadku.

nie byłam chora na żoładek tylko leżałam na PATOLOGII CIĄŻY i L4 bylo wypisane z tego samego powodu, z którego wypisywał mi je lekarz prowadzący ciążę - czyli przedwczesna czynność skurczowa macicy. i nie wciskam nikomu kitu tylko tak było. L4 ze szpitala nakładało się kilka dni na wczesniej wystawione L4 przez mojego lekarza prowadzącego. skoro zajmujesz się wypisywaniem L4 to powinnaś się orientować. a jesli nie, to powinnas się może douczyć :)

Gość vicebrolka
dzwonilam do zusu bo zgłupialam czytając wasze komentarze,\ pani powiedziala ze ten jeden dzien moze na siebie nachodzic

Gość gość
Moze nachodzic Najlepsza jest ta co niby pracuje przy wypisywaniu Ty trepiecho najpierw sze doucz a potem zajmuj stanowisko

Gość gość
Temat dawno nieaktualny, a TY się się z choinki urwałaś ?