Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mobilna paniiii

bylam w Krakowie i uważam że jest mocno przereklamowany!!!

Polecane posty

Gość mobilna paniiii

Kazimierz jest brzydki, stare brzydkie kamienice, strasznie zaniedbane, obskurne, tynk oblatuje, stare paskudne okna itd. Jak ludzie mieszkają w tych okropnych kamienicach......normalnie się zawiodłam i tyle!!!!

Gość grrryyyy
ale rynek jest piękny :D

Gość mobilna paniiii
i nic pozatym......ten Kazimierz toż to rudery....powinni to rozwalić i nowe mieszkania pobudować!

Gość mona mour
Ale Kraków to nie tylko Kazimierz, to także kilka innych miejsc. Oglądałaś wcześniej rekomendacje stąd? www.travelin.pl/miasto/krakow . Może trzeba było, wówczas rozczarowanie byłoby mniejsze...

Gość mobilna paniiii
tak....ale jak czytałam że jak ktoś jest w Krakowie to koniecznie musi zobaczyc Kazimierz....a to takie ruiny masakra

Gość fascynujące ;)
to se leć do Dubaju, ale przeżywasz

Właśnie w tej autentyczności jest klimacik, mnie fascynuje Kazimierz, tak każdy kąd opowiada swoją historię. Chciałabym tam mieszkać.

Gość lalalalala-na
Tak to jest jak się przyjedzie do miasta i nawet się nie chce poczytać w przewodniku dlaczego tak jest. Kazimierz był dzielnica żydowską - większość mieszkańców skończyła w sposób wiadomy za okupacji nazistowskiej. Ich kamienice zostały zawłaszczone, a po wojnie nie uporządkowana została sytuacja własnościowa. Stąd w dużej mierze Ci co kupili te budynki nie chcą pakować kasy w gruntowny remont jak nie skończyło się jeszcze postępowanie sądowe, bądź właściciel nie jest do końca określony. Swoją droga beznadziejna pora na wizytę w Krakowie. Jak śnieg, ciapa i pochmurno to wszędzie jest brzydko