Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotthi

pokochałam londyn czy warto wrócić??

Polecane posty

Gość gotthi

byłam w zeszłe wakacje, popracowałam i wróciłam czy warto wracać? nie ukrywam zakochałam się w tym miejscu

Gość sysitem,a
pewnei ze tak, jesli wiesz, ze bedziesz miala prace znowu to jak najbardziej ;) londyn to fajne miasto, ja juz mieszkam 12 lat i jak na razie ciagle cos w nim nowego odkrywam

Gość gotthi
miasto jest bardzo różnorodne każdy może znaleźć sobie miejsce, jest wiele pięknych miejsc świetna komunikacja

Gość Londyn jest fajny, ale ...
Wiesz Londyn jest fajnym miastem, ale wez pod uwage to, ze utrzymanie sie jest tu naprawde bardzo wysokie i zarabiajac 6.19-7 funtow na godzine brutto bedzie Ci bardzo, bardzo ciezko...Sam wynajem pokoju dla 1 osoby to co najmniej 90-120 funtow tygodniowo, bilety tez sa bardzo drogie - popatrz na stronce transportforlondon w necie, a gdzie jeszcze jedzenie...A przeciez na pewno chcialabys czasem gdzies wyjsc (kino, pub...), cos sobie kupic...No i z praca nie jest tu wcale lekko w obecnych czasach...Niestety taka prawda. W Londynie dobrze jest mieszkac jak ma sie fajna, prestizowa prace i zarobki na dobrym poziomie...

Gość nimfa000
To wspaniale ze tak się tam czujesz,i jeżeli tak naprawdę jest to nie masz się nad czym zastanawiać.Moze to Twoje przeznaczenie tak cie tam ciagnie?Ja mieszkam w uk 8 lat,niestety w Londynie bylam tylko przejazdem,niewiele widziałam,ale mysle ze jest piękny.To oczywiste ze wszędzie jest dobrze jak ma się pieniądze,ale tutaj i tak start jest latwiejszy niż w Polsce,i tak nawet za najmniejsze zarobki standard zycia jest lepszy,a dla tych co sa mbitni i się ucza jest szansa na lepsza prace i lepsze zarobki,a jeśli jesteś mloda to do tego może jeszcze swoja milosc spotkasz,kto wie?Ja mieszkam w liverpool,a tutaj nie jest tak jak tam,jest inaczej,to bardzo specyficzne miasto,ale coraz ladniejsze i bardzo imprezowe.No,tak czy siak ja bym tam jechala,i jak możesz to została.Powodzenia

Gość to wcale nie takie proste
Tak sie mowi:jedz! Jak nie masz sie u kogo zatrzymac badz tez nie masz tam "nagranej" pracy to jesli nie masz DUZYCH oszczednosci to lepiej nie ryzykuj wyjazdu w ciemno! Musisz miec kase na wynajem pokoju (2 tygodnie depozytu + 2 tygodnie czynszu, wiec jak pokoj kosztuje 100 na tydzien, no to na same zakwaterowanie potrzeba min.400-600funtow na miesiac), poza tym jedzenie, pieniadze na bilety...A prace mozesz szukac tydzien, dwa, a nawet miesiac lub dluzej...Bez sporych oszczednosci wyjazd to tak duzego i drogiego miasta jakim jest Londyn to bezmyslnosc! Nie zniechecam Cie do wyjazdu, ale sama mieszkam w Londynie juz dlugo i doskonale znam realia. Tak jak ktos juz wyzej pisal z praca nie jest tu lekko, jesli nie masz konkretnego zawodu/fachu i swietnego angielskiego to stawki sa bardzo niskie, a koszty zycia naprawde duze...Za 6 na godzine to o wiele lepiej mieszkac poza Londynem, bo tu jesli bedziesz sama nie bedzie Cie na zbyt wiele stac

Gość ......123456789........
Oj dziewczyno! Londyn jest przeludniony i strasznie drogi, nawet nie wiesz o czym marzysz...O prace bardzo ciezko, place zenujaco niskie jak nie masz konkretnych kwalifikacji...To juz nie ta Anglia i nie ten Londyn co 5-10 lat temu...

Gość Marta 19l.
Ja pracuje jako kelnerka za 5 funtow na godzine i prawie cala moja wyplata idzie na wynajem skromnego pokoiku w Londynie! Gdyby nie napiwki nie wiem czy starczyloby mi tez na inne oplaty (bilet, rachunki, jedzenie)...Jestem tymu z nadzieja na lepsze jutro, staram sie myslec pozytywnie...Nie jest lekko i nawet inne ambitne kolezanki z pracy po paru latach nadal zyja dosc skromnie i ich warunki niewiele sie poprawily...

Gość ja pierdykam:D:D
5 f ????? za tyle to ja pracowalam ja ko kelnerka ale 7 lat temu :D:D

Gość Marta 19l.
No cóż, w UK minimalna stawka dla ludzi poniżej 21 lat jest niższa ii wynosi ok.5 funtów na godzinę, co właśnie niestety biorąc pod uwagę obecne koszty życia w Londynie jest prawie, że nędzą :(

Gość jeśli można zapytać...
Oj, pchać się do tak drogiego miasta? Nie wiem czy to dobry pomysł...Sama też lubię Londyn, ale jak z moim M. nie możemy narzekać na zarobki, więc jest ok, gdybym jednak miała tu pracować za 6-7 funtów na godzinę, to dziękuję bardzo, bo to nie życie

Gość elaaaaaaaaaaaa
Jeśli nie masz dobrze płatnej pracy to NIE, nie warto