Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o szczere odpowiedzi

Do posiadających domy i bojlery elekrtyczne: jak wysokie macie rachunki za prąd?

Polecane posty

Proszę powiedzcie mi jakie rachunki przychodzą wam miesięcznie za energię? Pytanie kieruję tym razem do posiadaczy domów jednorodzinnych grzejących wodę bojlerami na prąd. Będę wdzięczna za szczere odpowiedzi.

Gość Kamil56
trudno powiedzieć zależy od zużycia np: wody wtedy grzeje wodę prąd a to idzie trochę prądu niestety ja mam dwa bojery uderzeniowe na wodę po 4.5 KV mam czajnik na wodę piekarnik, mikrofale i inne urządzenia elektryczne to mam rachunek ok 500 zł za dwa miesiące

Chodzi mi o przeciętne rachunki przy zwykłym codziennym zużyciu wody przeciętnej rodziny. Nie chodzi o zużycie gospodarcze. Czyli u was jest to 250 zł miesięcznie.

Gość Kamil56
tak koło tego srednio 250 zł czasem jest 30 zł więcej lub mniej przy 3 osobach zamieszkujacych

Dziękuję ci za odpowiedź! Proszę niech wypowiedzą się jeszcze inne osoby, żebym miała większy obraz tych opłat.

Kiedy podgrzewaliśmy wodę bojlerem elektrycznym,to rachunki były potworne,obecnie przerobiłam c.o. tak,że paląc w piecu mam gorąca wodę ze zbiornika z wężownicą.Zimą mam ciepło i na grzejniki i na wodę.Latem zakręcam grzejniki i palę tylko na podgrzanie wody.Wystarczy 1 godz.palenia i mam wystarczającą ilość gorącej wody.Zbiornik z wodą jest izolowany i cały dzień mam ciepłą wodę.Rachunki za prąd obecnie nie przekraczają 135 zł mieszięcznie - wcześniej było 2 x więcej.

Czyli wcześniej płaciłaś 270 zł, to jeszcze względnie normalny rachunek.

Gość takie moje zdanie jest
Ja nie mam bojlera elektrycznego ale do grudnia miala go sąsiadka. Płaciła srednio 350zł za dwa miesiace. Za dwie osoby bo tylko ona i jej mąż. Dla porównania my bez bojlera mamy rachunki maksymalnie 250zł za dwa miesiące- 4 dorosłe osoby

Dziękuję za odpowiedź.

Gość Te sdzisiejsze vegety,
Dziewczyny co wy macie za urządzenia w domu,że płacicie takie horendalne rachunki!!!!!Jam mam pralkę,lodówkę,komputer,3 telewizory,hydrofor do poboru wody,kuchenkę z piekarnikiem elektrycznym,czajnik,i drobny sprzęt typu maszynka do mięsa,gofrownica,frytkownica,miksery itp.A mój rachunek to góra 125zł.Moja rodzina składa się z 3 osób.Wszędzie mam żarówki energooszczędne.Lodówkę w okresie zimowym wyłączam,bo gdy jest zimno to żywność trzymam na werandzie,nie kupuję jedzenia na zapas tylko na bieżąco.Bo po co kupować np.kg wędliny i trzymać ja tydzień w lodówce,jak można kupić co dzień tyle ile potrzebne jest na bieżąco.

Gość Gonittwwa
Bojler elektryczny to ogromny pozeracz energii elektrycznej... mielismy w domu ogrzewanie elektryczne i bojler i rachunki byly gigantyczne. nie wiedzielismy co robic. az znajomi policili nam zmiane dystrybutora pradu - firme axpo. na poczatku myslalam, ze to jakas sciema, ale rachunki spadly o kilkanascie procent juz piewszego miesiaca! juz od ponad 9 miesiecy tak sie utrzymuja, wiec smialo moge polecic. z tego co mowi maz - sa nowi na polskim rynku, wiec oferuja swietne oferty zeby ugrac klientow, co ma sens:)

Gość gagatkea1
kiedys placilam duzo ale zmienilam dostawce energii elektrycznej na Axpo i ciesze sie teraz duzo nizszymi rachunkami. sprawdz sama - mysle, ze oferta moze byc korzystna rowniez dla ciebie ;)

Gość gość
Axpo to syf.