Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Zainteresowana tematem:-)

Politechnika Lubelska -studia magisterskie budownictwo.

Polecane posty

Witam, interesuje mnie poziom kierunku budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Zastanawian si臋, jak wygl膮daj膮 tam studia, pod k膮tem trudno艣ci zalicze艅, egzaminn贸w i zdobytej wiedzy:-). Studiowa艂am I stopie艅 na innej Politechnice, a teraz powa偶nie zastanawiam si臋 nad Politechnik膮 Lubelsk膮. Czy orientuje si臋 w temacie? :-)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 in偶ynier serwisowy bann
Powiedz mi jedno kto was kurwa namawia na budownictwo? Wiesz ile ostatnio kobiet jest. A prawda jest taka 偶e nikt prawie was nie przyjmie. Trzeba by艂o pogada膰 ze mn膮 przed studiami. W skr贸cie sprawa wygl膮da tak 偶e 偶eby zarabia膰 w budownictwie do 30 tki 35 musisz si臋 kszta艂ci膰. By zosta膰 kierownikiem projektu czy budowy. W贸wczas kobieta ma ju偶 problemy z zaj艣ciem w ci膮偶e. WI臉C NIE JEST TO ZAW脫D DLA KOBIETY. I ka偶dy ci to powie. Czemu nie posz艂a艣 np na in偶 艣rodowiska? Uprawnienia masz te same + instalacje. Nie musisz dogl膮da膰 budowy a mo偶esz np projektowa膰 zbiorniki czy instalacje. Jeste艣 wstanie ko艂o 30 siedzie膰 za biurkiem. Naprawd臋 kompletnie tego poj膮膰 nie mog臋 a potem p艂acz膮 takie baby. Bo nie bo politechnika bo to dobry zaw贸d mia艂 by膰 praca itd.

Udost臋pnij ten post

Wiec je艣li jeste艣 ju偶 na tym budownictwie to ja bym zosta艂 na polibudzie na jakiej jeste艣 i stara艂 si臋 o miejsce na uczelni. Jak ci si臋 nie uda b臋dzie kiepsko. Jak ci si臋 uda to jedyny tw贸j ratunek. Swoj膮 drog膮 widzia艂a艣 kobiet臋 wyk艂adaj膮c膮 na budownictwie? I nie bo dyskryminacja. No sory wam si臋 wydaje 偶e b臋dziecie siedzie膰 i kre艣li膰 ca艂y dzie艅. A nie zapierdala膰 po budowie mieszkaj膮c w baraku. A tak to wygl膮da chyba 偶e jw. zostaniesz kierownikiem. Bo majster itd te偶 zapierdalaj膮.

Udost臋pnij ten post

I co艣 mi tu 艣miedzi kro艣niejsk膮 szko艂膮. Bo tam w艂a艣nie g艂贸wnie te baby lez膮. A potem albo rzesz贸w albo lublin. Naprawd臋 ch臋tnie poznam pytanie bo 偶adna mi nie odpowiedzia艂a. PO JAKI CHUJ TAM SZ艁A艢? Zazwyczaj s艂ysz臋 偶e jw polibuda = praca. 呕e trudny kierunek to ona si臋 bedzie uczy膰 i b臋dzie na pewno mie膰 prac臋. TRUDNIEJSZA JEST I艢. Swoj膮 drog膮 zamkni臋to mi j膮 po semestrze bo wybili ludzi. Jw po I艢 masz te same uprawnienia + instalacje. A ci膮gle budownictwo si臋 ma za nie wiadomo kogo 偶e niby trudniej. Nie wiem mo偶na by艂o wybra膰 in偶ynierie materia艂ow膮 i siedzie膰 potem w laboratorium i mierzy膰 rozmiary ,granulacje itd. In偶ynierie chemiczn膮 jak masz polfe ko艂o siebie czy co艣. in偶ynierie produkcji. Biotechnologie stosowana w szczecinie. 1 kierunek w pl. Praca naprawd臋 od r臋ki.

Udost臋pnij ten post

po 1 nie studiuj臋 w Kro艣nie! Budownictwo wybra艂am 艣wiadomie i kobiety maj膮 r贸wne szanse z facetami. Pracowa艂am przez ostatnie 4 miesi膮ce w firmie budowlanej, i co prawda 70 % to faceci- ale to dla tego, 偶e kobiet w tym zawodzie jest po prostu mniej!!! Nie boj臋 si臋 tego, 偶e pracy nie dostan臋. Powiem Ci, kolego, 偶e zdecydowanie wol臋 dogl膮da膰 budowy, ni偶 siedzie膰 za biurkjiem!. A je艣li chodzi o jak偶e wychwalan膮 przez Ciebie in偶ynieri臋 艣rodowiska, po kt贸rej mog艂a bym robi膰 instalacje- studiuj膮c budownictwo robi艂am takie projekty- CO, wodoci膮g, gazoci膮g, deszcz贸wka i sanitarka. Ku twojemu zaskoczeniu po budownictwie, a w艂a艣ciwie w trakcie takie rzeczy robi艂am w pracy. Wi臋c je艣li b臋d臋 chcia艂a zaj膮c si臋 tym na sta艂e to to zrobie. Z kierunku jestem bardzo zadowolona i wybieraj膮c ponownie zrobi艂a byma tak samo!!! Moim problemem jest teraz wyb贸r dylemat o wyborze uczelni, a nie zmiany kierunku. Wydaje mi si臋, 偶e sam chcia艂e艣 je studiowa膰- ale budownictwo Ciebie nie chcia艂o:-P, i st膮d tyle gniewu w twojej wypowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Bynajmniej nigdy mnie budownictwo nie interesowa艂o. A z I艢 i tak bym odszed艂. Zobaczymy co b臋dziesz gada膰 za 10 lat jak b臋dzie czas na dzieci. Je艣li masz zamiar by膰 kobiet膮 niezale偶n膮, siedzie膰 na budowie i robi膰 kas臋 ok. Ale jesli masz zamiar mie膰 rodzin臋...

Udost臋pnij ten post

A i nie myl co i deszcz贸wki z rzeczami na kt贸re uprawnie艅 nie dostaniesz - wentylacja / rekuperacja / wodoci膮gi itd. Dlatego jw budownictwo jest gorsze. Chyba 偶e masz zamiar zaj膮膰 si臋 mostami i wiaduktami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nheaven
Nie studiuj臋 tam co prawda, ale znam sporo os贸b, kt贸re tak si臋 kszta艂c膮 od d艂u偶szego czasu i 偶adna z nich nie narzeka:) Oczywi艣cie nie zawsze jest s艂odko, ale w ko艅cu to politechnika ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Student budowlanki
Zdecydowanie odradzam budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Jest ci臋偶ko ale pr臋dzej czy p贸藕niej uda si臋 zaliczy膰 wszystkie przedmioty i teoretycznie sko艅czy膰 studia. Dlaczego teoretycznie? Bo zdobycie tytu艂u magistra jest dlugotrwa艂e i bardzo trudne. Wszystkie projekty i egzaminy zaliczone w trakcie studi贸w tak naprawd臋 nic nie znacz膮. Nie gwarantuj膮, 偶e b臋dziesz magistrem, i 偶e normalnie jak na wi臋kszo艣ci uczelni w Polsce b臋dziesz broni膰 swoj膮 prac臋 dyplomow膮. Zanim pozwol膮 Ci obroni膰 prac臋 musisz zaliczy膰 pisemnie egzamin dyplomowy z ca艂ych studi贸w magisterskich i to z 4 punktami na 5. O 艣ci膮ganiu przez ostatnich pare lat nie ma nawet mowy. Dzi臋ki kolegom z poprzednich lat, ktorzy nag艂o艣nili kwesti臋 zbyt ma艂ego pilnowania student贸w na egzaminie. W ten oto spos贸b studia, kt贸re maj膮 trwa膰 p贸艂tora roku lub dwa lata przeci膮gn膮膰 si臋 mog膮 o kolejnych kilka lat w艂a艣nie przez egzamin magisterski. Inne politechniki takich cyrk贸w nie robi膮, tam przy obronie pracy odpowiadasz na wylosowane przez siebie pytania. Ka偶da inna politechnika b臋dzie lepsza ni偶 lubelska. Szkoda zdrowia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Student budowlanki
Zdecydowanie odradzam budownictwo na Politechnice Lubelskiej. Jest ci臋偶ko ale pr臋dzej czy p贸藕niej uda si臋 zaliczy膰 wszystkie przedmioty i teoretycznie sko艅czy膰 studia. Dlaczego teoretycznie? Bo zdobycie tytu艂u magistra jest dlugotrwa艂e i bardzo trudne. Wszystkie projekty i egzaminy zaliczone w trakcie studi贸w tak naprawd臋 nic nie znacz膮. Nie gwarantuj膮, 偶e b臋dziesz magistrem, i 偶e normalnie jak na wi臋kszo艣ci uczelni w Polsce b臋dziesz broni膰 swoj膮 prac臋 dyplomow膮. Zanim pozwol膮 Ci obroni膰 prac臋 musisz zaliczy膰 pisemnie egzamin dyplomowy z ca艂ych studi贸w magisterskich i to z 4 punktami na 5. O 艣ci膮ganiu przez ostatnich pare lat nie ma nawet mowy. Dzi臋ki kolegom z poprzednich lat, ktorzy nag艂o艣nili kwesti臋 zbyt ma艂ego pilnowania student贸w na egzaminie. W ten oto spos贸b studia, kt贸re maj膮 trwa膰 p贸艂tora roku lub dwa lata przeci膮gn膮膰 si臋 mog膮 o kolejnych kilka lat w艂a艣nie przez egzamin magisterski. Inne politechniki takich cyrk贸w nie robi膮, tam przy obronie pracy odpowiadasz na wylosowane przez siebie pytania. Ka偶da inna politechnika b臋dzie lepsza ni偶 lubelska. Szkoda zdrowia!

Udost臋pnij ten post