Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cekam

Błąd w zeznaniu podatkowym !!!! Wazne

Polecane posty

Jakie konsekwencje za odliczanie OD KILKU LAT ulgi za dorosle dziecko, ktore sie nie uczy??? Oraz za brak zgloszenia tego do US? Dodam, ze brak wszelkich oskarzen ze strony skarbowki!

Gość po 3 latach
Sama sie zglos i powiedz ze popelnilas blad w zeznaniu.Złożysz korekte i bedzie ok.Bo jak sami sie dopatrza a jeszcze ze chcialas ich naciagnac to bedziesz miala przejebane.Ja nie złżylam deklaracji w terminie jeden dzien sie spoznilam to chcieli mi 300 zl mandatu dac ale uprosilam ze dziecko chore i nie mialam z kim zostawic.Z urzedem skarbowym lepiej nie zadzirac

Gość po 3 latach
I to ze bedziesz musiala kase oddac z odsetkami to chyba wiesz.Jak juz pojdziesz i sie dogadasz to odrazu pros na raty (US tego nie lubi) ale przynajmniej komornika nie bedziesz miala.Wiadomo ze dlug z US czy ZUs przechodzi na dzieci (nie mozna sie ich zrzec jak dlugow bankowych po smierci dluznika)

Dzieki bardzo. Nie mialam pojecia, ze popelniam blad... :/

A czy to nie dziwne, ze od tylu lat sie nie skapneli?

Gość po 3 latach
Oni wszystko sprawdzaja jak chca.Czasami dopatruja sie bledow przez przypadek lub jak ktos chce od nich jakies zaswiadczenie.U nich nic nie zginie najgorzej jak sie sami dopatrza i wtedy ma sie przechlapane.U ciebie to co napisalas to brzmi jak wyłudzenie bo chyba wszyscy wiedza ze ulga jest na dziecko uczace sie.Wiec idz i zalatwiaj dobrze Ci radze bo konsekwencje moga byc oplakane.

Gość lidia lidia
jak moglas brac ulge jak tam trzeba miec zaswiadczenie ze dziecko sie uczy no nie?

Cholerka:/ Nie wiem co mam zrobic! Ja dzwonilam kiedys do urzedu i pytalam, to facet powiedzial ze do 25 roku zycia moge brac ulge na dziecko nic nie mowil o szkole, wiec smialo bralam!