Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwy problem

piekacy, swedzacy problem...

Polecane posty

Gość wstydliwy problem

Witajcie dziewczyny. Czy mialyscie kiedys taka dolegliwosc, ze pieklo i swedzialo Was pomiedzy pochwa a odbytem. Od tygodnia mecze sie z tym problemem. Stosowalam cloritazolum (wybaczcie nie wiem jak sie pisze), ale nie pomagalo. Wczoraj przeszlam na masc muti-gyn i po posmarowaniu piecze i przechodzi, niestety problem wraca po skorzystaniu z toalety. Dzis nawet zauwazylam lekkie zgrubienie. Co to moze byc? Wizyte u gin, mam dopiero za tydzien :(

Gość no wlasnie autorko
a moze hemoroidy?

Gość lady darkness12221
Nie napisałaś czy masz stałego partnera. Czy wyskoczyło ci to po seksie. Najprędzej to jakiś wirus. Może hpv. Albo zwykle podrażnienie od bielizny.

Gość wstydliwy problem
Nigdy nie mialam, dlatego nie wiem czym one sie objawiaja...ale nie boli mnie przy siedzeniu, ani jak sie wyprozniam ... A one nie pojawiaja sie bezposrednio na odbycie?

Gość wstydliwy problem
Mam stalego partnera, ale ost zmienilam proszek do prania ... Moze faktycznie on zaczal mnie uczulac...

Gość lady darkness12221
Pewno tak. Spróbuj nie prac bielizny w tym proszku. Zobaczysz czy przejdzie.

Gość to pewnie grzybica
albo inna infekcja. Upierdliwa, ale niegrozna. Hpv nie daje takich objawow. Choc zrobic wymaz nie zawadzi :)

Gość to pewnie grzybica
u ginekologa powiedz co juz bralas. Zapisze mocniejszy srodek, o szerszym spektrum dzialania

Gość Betty Q
Spróbuj posmarowac sie provag żelem, łagodzi świąd i pieczenie, jest bez recepty, pozwoli Ci przetrwac do czasu wizyty u gina.

Gość wstydliwy problem
Dziekuje Wam za odpowiedzi :) chyba wina proszku :) kupilam jeszcze masc multi-gyn bardzo skuteczny :) polecam :)

Gość alina z
Na pewno to wina proszku do prania, ja jestem alergikiem i jak nie wypiorę bielizny w płynie dla alergików, to zawsze mam podrażnienie i zaczerwienienie w miejscu intymnym. Koleżanka wyżej dobrze radzi ja też często wspomagam się provag żelem, szybko likwiduje uczucie swędzenia i pieczenia, smaruje nim podrażnienia spowodowanie noszeniem podpaski podczas okresu i naprawdę mi pomaga, po depilacji też go stosuję.

może to być uczulenie na proszek do prania, zwłaszcza przy bieliźnie typu stringi, radzę zmienić bieliznę na bawełnianą i bardziej zabudowaną niż stringi, możesz też posmarować te miejsca provag żelem, łagodzi świąd i ma działanie chroniące

mi wlasnie do sie zrobiło :( 4 dni temu po stosunku mialam lekkie otarcie ale teraz to takie malutkie krosteczki sie zrobily i straszliwie to swedzi i piecze. ten provag, ktory radzicie stosuje ale mnie po nim gorzej piecze i swedzi. co mi radzicie? Dodam ze jeszcze nie umawialam sie na wizyte, bo wiem ze nie predko sie dostane wiec cos takiego potrzebuje aby bylo dostepnego w aptece bez recepty.

Gość crazol227
Martwią mnie krosty, o których piszesz, nie raz mnie swędziały i piekły miejsca intymne ale nigdy nie miałam wysypki. Nie zwlekaj z wizytą u ginekologa, może to być zwykłe uczulenie np. na proszek do prania, płyn do higieny intymnej, ale trzeba to sprawdzić. Pamiętaj o stosowaniu probiotyków, ja robię sobie co jakiś czas kurację lactovaginalem przez 10 dni aby wzmocnić swoją mikroflorę i uchronić się od infekcji. Pozdrawiam, napisz co powie lekarz.

dzięki za rade. :) dzis lekarz mnie przyjmie o 16. odradzal jednak stosowania globulek, ale nie wiem czemu, nie pytałam. jak będę pamiętac to sie zapytam. zalecil gel. wiec poszlam i kupilam sobie w aptece Multi-Gyn ActiGel, na razie takie mrowienie czuje po nim. dowiem sie co mam jak pojde do lekarza, gdybac nie bede, bo to mi nic nie da. :(

Gość mziba
alternatywa może tez być probiotyk doustny provag. można go zacząć stosować już podczas leczenia. sprawdza się też profilaktycznie na wakacjach.

niestety doustne srodki nie sa dla mnie. nie moge przyjmowac tabletek bo odkad pamietam tabletka stawala w gardle. ale ten żel wystarczy, jeszcze kilka dni kuracji mnie czeka antybiotyk + multi gyn.