Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co pyta was;)

WODA MINERALNA (nie źródlana) dla dziecka, OD KIEDY?

Polecane posty

Gość mama co pyta was;)

od kiedy podaje się dziecku do picia wodę mineralną? wiadomo, chodzi mi o to, że bez gotowania jej

Gość taaa jasne:O
od pierwszych dni:O fajnie masz:O

Gość cieszaca sie z zycia
ja tez tak dawalam rozrabialam w wodzie mineralnej mleko nie gotowalam jej nigdy corce nic nie bylo

ja zawsze dawałam i daje przegotowaną czasem kupuje żywca z dziubkiem,ale ogolnie samej wody nie lubi,najlepiej po roczku

Gość żywiec to woda źródlana
przecież

Gość hmm*hmm*
ja od poczatku dawalam wode mama i ja albo zywiec zdroj ,nie gotowalam jej wczesniej.

Gość hmm*hmm*
a co w tym dziwnego ze dziecku sie daje wode od pierwszych dni???jak sie karmi mm to musi pic :))

Gość ghjgjhj
a to dziwnego TŁUKU, ze woda jest MINERALNA

Gość powiedziala co wiedziala
I co z tego? Ze mineralna? lepsza mineralna niz kranowa,a tlukow poszukaj w rodzinie moja droga...

Gość natmik
chodzi o to że mineralna moze zawierać za dużo minerałów które mogą zaszkodzić dziecku. ja kupuje wode polecaną przez instytut matki i dziecka

Myslisz,ze sciagniesz mnie do swojego poziomu? Mylisz sie moja droga :) Wychowalam 4 dzieci wode mineralna pily od zawsze i jakos sa zdrowe nigdy zadnemu nic nie bylo.No i nadal radze w rodzinie tych tlukow czy kogo tam jeszcze szukac :)

Gość fgfgfgę gę
Nestle Aguarel z tego co pamiętam chyba jest od pierwszego roku. Ja od samego początku podaję Mama i ja, ale przegotowaną zawsze. W kranie mamy kiepską wodę, mam wyrzuty sumienia, że w ogóle myję dziecko w tej wodzie. I z tego co wiem od pediatry mineralne nie jest odpowiednia dla niemowlaków, tak jak pisała koleżanka wyżej - za dużo minerałów. Spróbujcie przegotować mineralną to zobaczycie co wam na dnie garnka zostanie...

Bardzo mile z Twojej strony,ze wspolczujesz mojemu dziecku,doceniam ten gest naprawde :) A glos zabieram dlatego,ze wlasnie taka wode podawalam i chce Cie poinformowac,ze bylam w pelni swiadoma jej skladu :) A mimo to zdecydowalam sie podawac,dlatego iz uznalam,ze lepsza jest od kranowy.I tak jak wspomnialam wyzej dzieci zyja,maja sie dobrze sa zdrowe a najstarsze wlasnie dzis konczy 15 lat :)

Bo mineralnej nie powinno sie przegotowywac wtedy wlasnie szkodzi najbardziej.

Gość jugo
"I co z tego? Ze mineralna? lepsza mineralna niz kranowa,..." no niestety nie masz racji, akurat w tej sytuacji lepsza kranowa. nie niemowlętom nie wolno podawać wody mineralnej (chyba że nisko zmineralizowaną) bo może uszkodzić nerki. daje się źródlaną (przegotowaną) lub jeśli już kogoś nie stać to zwykłą z kranu, oczywiście też przegotowaną

Gość ghjgjhj
tak miałaś pojęcie o składzie jak ja o fizyce kwantowej :) zanim sie zdecydowałas na dziecko trzeba było się sokształcic w temacie żywienia takich maluchów. i powiem ci że lepsza kranówa ale przegotowana niż mineralka dla takiego dziecka.

Gość do tej mądralinskiej
co uznala ze lepsza minerlna od kranowy - hahahhaha, a to sie usmialam. twoje dzieci maja nerki obciazone juz na wstepie, a wiadomo wszytsko sie odklada i za x lat moga rozne choroby wyjsc. najlepiej kup sobie dzbanek filtrujacy, filtruj kranowe a potem ja przegotuj, ewentualnie kupuj wode zrodlana tepaku :)

Gość jugo
powiedziala co wiedziala - być może byłaś w pełni świadoma składu wody, ale podejrzewam, że nie byłaś świadoma, że może ona zaszkodzić dziecku. no bo chyba świadomie byś go nie narażała... a to, że dziecko piło mineralną i jest zdrowe uważam za idiotyczny argument - równie dobrze ktoś by mógł napisać, że palił w ciąży lub pił alkohol a mimo to urodził zdrowe dziecko - czy mamy w związku z tym przyjąć, że palenie i picie w ciąży jest ok?

Gość ghjgjhj
spaliła raka i uciekła :)

Gość WODY MINERALNEJ nie gotuje się
:O WODĘ ŹRÓDLANĄ można gotować

Gość WODY MINERALNEJ nie gotuje się
i co ma być dziecku nawet noworodkowi jeśli napije się wody mineralnej, ale ŚREDNIOZMINERALIZOWANEJ? chyba czytacie etykiety przed zakupem? choć nie sądzę:O Nestle Aquarel czy Żywiec to wody źródlane, no ale po co czytać przed zakupem:O

Gość koko 128
Mój syn pije od urodzenia wodę Mama i ja, Żywiec albo Primavere dla dzieci i nigdy nie przegotowywałam jej. Zawsze wlewałam w butelkę i w podgrzewacz :) Dziecko zdrowe i nie ma problemów z żołądkiem :)

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
NA RAZIE nie problemów z żołądkiem. Nie daje się niemowlakom wody mineralnej.

Gość do tej wyżej nade mna
te wody, które wymieniła koko 128 to WODY ŹRÓDLANE wypowiadacie się choć pojęcia nie macie o temacie:O

Gość gość
Wlasnie pokazalyscie madrale jaki poziom reprezentujecie az zal czytac:( Nawet jesli ktos niewie lub ma inne zdanie nie trzeba go obrazac . Wiecie o czym swiadczy takie zachowanie? O waszej slabosci i nizszosci,braku inteligencji niestety!!! ZEGNAM!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Czlowiek chce sie cos konkretnego dowiedziec to zamiast pomoc chca sobie ulzyc chyba i ublizac innym . Jak jestes nieszczesliwa to najpierw zrob porzadek ze swoim zyciem i nie sprawiaj przykrosci innym!!! Pani madra ghjgjhj :))

Gość gość
Czytam te wszystkie wpisy i się zastanawiam czy to forum dla matek czy ta dla osób, które lubią obrażać innych. Również bym była ostrożna w podawaniu wody nie przegotowanej niemowlakowi. Mam trzyletniego i rocznego synka. Temu starszemu podaję wodę mineralną a temu młodszemu właśnie się zastanawiam czy mogę.

Gość gość
A mi neurolog powiedziała, żeby niemowlęciu za nic w świecie nie podawać przegotowanego Żywca (nieprzegotowanego zreszta tez nie). Najlepiej przegotowana kranówka

Gość gość
I wez tu sie czegos dowiedz. Kafeteria jest dla ludzi którzy chyba maja problemy ze soba i szukają miejsca aby sie wyrzyc i dowartosciowac. Chocby online.