Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asdasd3

Samobójstwo męża.

Polecane posty

Gość Asdasd3

Witam, chciałabym zapytać co się należy cioci (renta, dodatek pogrzebowy itd...) jak jej mąż zginął na torach i jest podejrzenie sambójstwa? miał przepracowane 35lat.

Ciocia ma prawo do renty stałej, jeśli i ukończyła 50 lat w chwili śmierci męża, a jeśli nie, to do renty okresowej. Jeżeli mają małoletnie dzieci, albo uczące się, to 25 roku życia dzieci otrzymają rentę. Zasiłek pogrzebowy też się cioci należy. Pytanie tylko, czy w dacie śmierci mąż był ubezpieczony w ZUS lub KRUS i miał prawo do renty lub emerytury? Jeśli chodzi o rodzaj śmierci, to nie ma to żadnego znaczenia. Jeżeli mąż lub żona byli ubezpieczeni na wypadek śmierci w np. PZU, to myślę, że też powinni odszkodowanie wypłacić.

Gość w tym przypadku
Jeśli ciocia dała mężowi tak popalić, że poszedł na tory - to cioci należy się. No właśnie. Co?

ale z was debile to, że ktoś popełnił samobójstwo NIE JEST winą jego rodziny najczęściej samobója strzelają alkoholicy lub osoby niezrównoważone emocjonalnie. Nikt nikogo do samobójstwa nie nakłoni. No chyba, że siła lub torturami

Gość w tym przypadku
Twierdzisz że nie można człowiekowi tak nadokuczać, żeby poszedł na tory? A ty ten tytoń to palisz czy wciągasz?

Gość Asdasd3
Hisako - dziękuję za informację, przydadzą się. " w tym przypadku " - Za przeproszeniem pieprz się debilu. Naśmiewanie się z ludzkiego nieszczęścia jest na Twoim niskim poziomie i jak masz tak odpowiadać to lepiej nie odpowiadaj w ogóle. Pszemek Tytoń. - Masz rację.

Gość malinowy soczek
Hisako, przykro mi, ale nie masz racji w spawie odszkodowania z tytulu ubezpieczenia na zycie, np. w PZU. Jezeli ten pan popelnil samobojstwo, to zadne towarzystwo ubezpieczeniowe nie wyplaci odszkodowania. Rodzina wiec musi poczekac z roszczeniem do opinii bieglych. Przyczyna zgonu bedzie wpisana w karte statystyczna, ktora trzeba przekazac towarzystwu ubezpieczeniowemu, jezeli wystepuje sie z roszczeniem.

Gość miałam podobnie
nigdy nie można winić rodziny za to ze ktoś popełnił samobójstwo NIGDYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość chce się zabić
jedynie,że można mieć wyrzuty że się nie było przy tej osobie jak się kocha trzeba dbać o tą osobę czy to mama tata czy babcia ciocia czy przyjaciel czy facet kobieta.. jak się kocha to się czuje że tej osobie jest źle-wiem to po sobie jeszcze miesiąc temu chciałam się zabić ale przekonałam się że ludzie mnie kochają i zauważyli moje problemy i dali mi siłę. jak ktoś nie ma wsparcia w nikim to nie ma co się dziwić że chce odebrać sobie życie