Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem tak jak wy????

Nie umiem życ jak Wy, całe zycie w jednym mieście, to okropne. Ma ktos tez tak?

Polecane posty

Gość nie umiem tak jak wy????

No nie moglabym cale zycie w jednym miescie !!! to koszmar pochodze z Krakowa, mieszkalam juz 3 razy w Warszawie, poza tym w Poznaniu, Gdansku, Wroclawiu, Katowicach, Bielsku Bialej, Pradze, Mediolanie, Rzymie, Berlinie, Monachium , Kijowie i Belgradzie. Nie mam zamiaru przestac, czy jstem nienormalna? W zadnym z tych miast nie moglabym zyc do smierci, jestem chyba urodzoną włoczykijką

Gość czytanka ze zrozumieniem
z jednej strony podziwiam a z drugiej.. nie;) mimo ze nie lubie stagnacji i rutyny to zyje w 1 miescie od urodzenia i nie mam zamiaru tego zmieniac na dluzej;)

Gość kkkkkkkkkikhl
mam nadzieje, ze znajdziesz kogos kto bedzie ci towarzyszył w takich podrozach bo inaczej bedziesz strasznie samotna... moze jakiś pilot ?

Mieszkałam przez kilka lat w dużym mieście i z pełną świadomością wróciłam do rodzinnego małego miasteczka. Tutaj jest inne życie.

Gość autorko mam tak jak ty
też mnie ciągle nosiło. zmieniałam miasta co rok-dwa lata aż dopadło mnie nieszczęście rodzinne i musiałam wrócić do rodzinnego miasteczka. mieszkam tu już 5 lat, nigdy już nie wyjadę, nie mam takiej możliwości, ale z każdym dniem coraz bardziej mnie gna w obce miejsca. męczy to bardzo ale taką już mam naturę.

Autorko, bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja również od 5 lat błąkam się po świecie szukając "mojego" skrawka na ziemi i nie wyobrażam sobie mieszkać ciągle w jednym miejscu, nawet teraz gdy jestem drugi rok w tym samym mieście, we wrześniu zmieniłam dzielnicę, bo znudziło mi się to ciągłe oglądanie tych samych budynków, ulic, twarzy. Za dwa miesiące znowu wyjeżdżam na dłużej i nie chcę tu wracać... Zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy istnieje gdzieś miejsce, w którym czuję się szczęśliwa... bo czy czuję się dobrze w różnych miejscach? Tak, nie mam problemów z aklimatyzacją i przez X czasu jestem zadowolona, jednak przychodzi zawsze ten moment gdy rozpoczyna się etap nudy. Takie życie nie jest łatwe, ponieważ jeśli nie jesteś dłużej w danym miejscu, chcąc niechcąc, tracisz przyjaciół. Powodzenia i miłych podróży :)

znak czasów, konieczność połączona z ciekawością świata i możliwościami, które tenwspółczesny świat daje poza tym typ osobowości tak! jeździć, przeprowadzać się czy przynajmniej zwiedzać! dopóki się chce, są siły i czerpie się z tego satysfakcję zakotwiczyć się można w kazdej chwili ruszyć z powrotem w drogę jest o wiele trudniej komu w drogę, temu bagaż do przechowalni :P:P