Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okuuularnica

Pytanie do okularników - problem z noskami

Polecane posty

Gość okuuularnica

Kilka dni temu zmieniłam okulary. Na początku (tzn. w momencie ich dopasowywania u optyka) było super. Z biegiem czasu okazało się, że bardzo uciskają mnie noski. W porównaniu z tymi "starymi" okularami to różnica jest bardzo duża (na niekorzyść tych nowych). Czy powinnam poczekać, bo jest to kwestia przyzwyczajenia do nowych oprawek i szkieł, czy powinnam raczej iść do optyka? Wmienia się noski? Mieliście kiedyś taki problem?

Gość mam trzy koty
wymienia się nawet za darmo u niektórych optyków ci dopasują

Gość Gwałcicielka staruszków
Też miałam takie okulary, że noski mnie uciskały jak szlag, poszłam do optyka wymienił za darmo na silikonowe i jest spokój

Gość okuuularnica
Dziękuję Wam bardzo za wskazówki. Poza tymi noskami, które uciskają i obniżają komfort noszenia, to te okulary są super. Zastanawiam się tylko, czy optyk nie będzie patrzył na mnie jak na wariatkę, skoro podczas dopasowywania okularów w salonie wszystko było OK. --> Gwałcicielka staruszków a zanim optyk wymienił na silikonowe to jakie noski miałaś? Ja porównałam te nowe z tymi starymi i wydaje mi się, że w tych starych okularach noski są bardziej miękkie. Ale nie mam pojęcia, które są z jakiego tworzywa.

Gość pracownik optyka
Rozszerza Ci noski, lub wymienia na inne, bardziej miekkie. To czesty problem, nikt nie bedzie sie smial:) Rozchylenie noskow trwa 4 sekundy, a wymiana z 4 minuty:)

Gość okuuularnica
Dziękuję Ci bardzo.