Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KryssiakKK

UBIKACJA PODWIESZANA (GEBERIT) CZY ZWYKŁA? JAKIE MACIE?OPINIE

Polecane posty

Gość KryssiakKK

Pomożecie? Jak w temacie, bede na wiosne robić łazienke i zastanawiam się nad muszlą. zawsze mieliśmy zwykłą, ale podobają mi się podwieszane. jakie wy macie u siebie? jakie polecicie?

Gość mam podwieszaną geberit
juz ponad 12 lat, spłuczka pod kafelkami działa bez zarzutu, łatwo umyć podłogę i utrzymać łazienkę w czystości

Gość takie tam duperele nic więcej
podwieszana, ładnie się prezentuje, łatwo posprzątać

Gość inżynier serwisowy bann
To nie jest do końca tak. Wszystko zależy jak masz zrobiony wpust. Innymi słowy jeśli rura idzie w dół to nawet się nie zastanawiaj. Bo cena takiego klopa 350pln.Bez niczego Cena geberitu (podwieszki to 500pln za zestaw) Natomiast jak masz odpływ w poziomie. Jak jest zazwyczaj w blokach. Czyli rura w ścianę a nie w podłogę. To cena klopa na promocji 150 - 250pln za zestaw. Co do psucia się itd. Najważniejszy jest wąż. Bo jak źle zakręcą to nawet nie będziesz wiedzieć że sąsiada zalałaś. A potem skuwanie. Tak no to bardziej moda niż różnica. Chyba że masz wnękę w ścianie.

"Najważniejszy jest wąż. Bo jak źle zakręcą to nawet nie będziesz wiedzieć że sąsiada zalałaś." Geberita łączysz "na sztywno", a wąż jest tylko w środku, jak strzeli to leje się do rezerwuaru, a nadmiar jest automatycznie spuszczany do muszli, węc zalejesz najwyżej szczury w kanałach

Gość ja mam podwieszany
sam mechanizm ścienny kosztował 700 zł, do tego kibel, ale zadowolona jestem, super łatwo się myje, obrzydzają mnie takie kible podłogowe teraz, pomimo zę sama całe zycie taki miałam :) \ ale najgorsze to te smeirdzące dywaniczki pod kiblami, zasikane i obleśne

geberit to popularna nazwa podwieszanych. I w tym sensie go użyłem. A większość ma zwykły wąż do wody z metalowym oplotem. Pszę pana. Bardziej się zastanawiam czy rozszumią tą rurę odpływową.

Dlatego napisałem jak jest. Wydanie 1 tyś na klo to też trochę głupota jak masz odpływ w poziomie. Skoro zwykły zestaw kupisz za 200. Tak że jw trzeba przekalkulować czy iść za modą.

"geberit to popularna nazwa podwieszanych. I w tym sensie go użyłem. " tylko, że jest różnica w wykonaniu Geberita i niektórych tańszych firm, zwłaszcz jak trzeba coś wymienić/naprawić/wyczyścić, tam od razu 1000 zł, można poszukać w promocji

Gość gość
ja mam podwieszany i odradzam, brdzie prawie 6 , wyszła mi juz gwarancja, traz musze wszystko kuc, było juz kilku fachowców ale nic nie oga zrobic, gdzieś mi sie woda leje,