Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wernoniczka

Ograniczenie palenia w ciazy ma sens??????

Polecane posty

Gość wernoniczka

Czy ograniczenie palenia w czasie ciazy z 20 za 2 papierosy ma sens ? czy to bez znaczenia ile sie wypala ??? jestem w 16 tygodniu ciazy na poczatku palilam 15-20 na dzien wiem to straszne ale nie potrafie rzucic od 2 tygodni wypalam 2 na dzien czy to ma jakies znaczenie???

Gość cv666666666najnizsza ok 800
jakies ma napewno

Gość młoda mamusia.;)
Napewno lepiej spalić 2 niż 20papierosów. Dobrze rzucić całkiem ale rozumiem że to ciężkie... Im mniej palisz tym mniej szkodzisz dziecku

Gość wernoniczka
troche mnie to pocieszylo ale i tak mam ogromne wyrzuty sumienia wiem wiekszosc mysli sobie co za glupia baba pali w ciazy ale to nie jest takie latwe jak sie wydaje :( nie palilam tydzien gdy sie dowiedzialam o dziecku i czulam sie okropnie nawet nie da sie tego opisac bol glowy bol klatki piersiowej zle mi sie oddychalo nic prawie nie jadlam tylko plakalam az wkoncu zapalilam i wszystko przeszlo..

Gość ypsylon i omega
Ma i to duze ... zaraz na Ciebie tu najada ze wyrodna matka z Ciebie skoro dla dziecka nie potrafisz z papierosow zrezygnowac ale nie przejmuj sie, ja Cie rozumiem, wiem ze robisz co mozesz .... Bardzo dobrze ze udalo Ci sie ograniczyc :) mam nadzieje ze stopniowo uda ci sie zejsc do zera :) Ja tez nie dalam rady calkowicie rzucic, niestety, ale odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to zeszlam momentalnie na 5 dziennie pozniej stopniowo doszlam do 1-2 ... pod koniec juz nie palilam prawie wogole., moze 1 na tydzien. Powodzenia !

Ogromne ma znaczenie i pocieszę Cię (tak, przyznaję się publicznie), że też popalałam w ciąży papierosa lub dwa dziennie. Nie potrafiłam całkiem rzucić bo albo serwowałabym dziecku 24 godzinną nerwówkę albo trochę nikotyny.

Gość wernoniczka
dziekuje za slowa otuchy to milo z twojej strony..

Gość zuuummm
Ty miałaś ból głowy ból klatki piersiowej zle Ci się oddychało...brawo dobra decyzja że znowu zaczęłaś palić,co tak dziecko ,nieważne ,że oddycha dymem papierosowym i możliwe ,że urodzi się niedorozwinięte . Najwazniejsze ,że tobie juz nic nie dolega

Gość ona-niedoświadczona
a ja zachęcam do e-papierosa... uczucie palenia jak normalnego papierosa, a nie trujesz w ogóle dziecka. Paląc papierosy z nikotyną ryzykujesz tyko tyle, że dziecko może być uzależnione od nikotyny i bardzo nerwowe , krzykliwe i piskliwe po urodzeniu. (oczywiście tak samo jest jak palisz w ciąży + dodatkowe ryzyko astmy, niedorozwinięcia umysłowego i wiele innych.