Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyje zamiast chudnąć

najszybsza dieta

Polecane posty

jaka jest?

jak nie umiesz sensownie odpowiedziec to w ogole nie odpowiadaj :O

Właśnie nie rozumiem czemu wszyscy szukają jakiś diet itd. zamiast zmniejszyć porcję spożywanego jedzenia dodatkowo jakieś ćwiczenia typu przysiady, pompki czy brzuszki i trzeciego dnia będą efekty. Ewentualnie środek na przeczyszczenie :D .

Gość pinacolada8439
Ale on ma rację. Najlepsza dieta to MŻ plus ćwiczenia. No i nie ma efektu jojo.

ale ja szukam DIETY! czyli sposobu odzywiania sie!!! co jest niejasne?

chyba kazdy wie ze nie mozna sie obzerac. nie obzeram sie. a nie chudne. bo wiem ze mam nienajlepsza diete i dlatego pytam. nie jestem dietetykiem. co mam wprowadzic do spozywanych posilkow a co z nich wykluczyc, o to pytam, i kazdy chyba powinien tak rozumiec pytanie, chyba tylko idioci doradzaja MZ jako sposob na wszelkie problemy z wagą

i nie JAKIS DIET a JAKICHS! nauczcie sie pisac, analfabeci funkcjonalni! :O

Gość pinacolada8439
Ale czego ty oczekujesz? Nie podałaś nic o sobie, ani wagi, ani sposobu odzywiania. I jak ci niby poradzić? Mam ci napisać np. ogranicz węglowodany nie wiedząc ile ich spozywasz? A MŻ to jest dieta i to najlepsza, a jak się zdrowo odżywiać każdy chyba mniej więcej wie. Idiotó szukaj w swojej rodzinie:o

Gość pinacolada8439
Ada, brzuszki i przysiady nic nie dadzą osobie, która chce schudnąć. Pomysł środka na przeczyszczenie jest żałosny.

up

pinacolada skoro pytam o diete to chyba logiczne, ze kilogramow mam za duzo :D i jak pisze ze nie jestem dietetykiem to mozna sie domyśleć, że podstaw prawidlowego odzywiania nie znam tak dobrze jak może i większość zna. ale nie o to pytam, pytam o taki sposob odzywiania, ktory jest nakierowany na w miare szybkie schudnięcie. jesli wiecie cos na ten temat to napiszcie albo podajcie chociaz nazwy diet czy adresy stron gdzie bede mogla o tym poczytac. jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o zywienie!

Gość to pisałam ja idiotka
zaczęłam mniej żreć i schudłam....jem wszystko, ale z umiarem. Ale jestem głupia...

Ada -> a mnie dziwi jedno że wszyscy "celują" dietą w konkretną wagę, a tak naprawdę ważniejsze są proporcje ciała. I do tego takie same proporcje mogą mieć diw osoby o różnej wadze a tym samym wzroście

Gość no coz nei znam diety
ale ja schudlam zajbeiscie przez ruch 5 razy w tygodniu... po 4 miesiacach cialko nabralo zajebitych ksztalow. jem normlanie - czytj dużo slodyczy wpierdalam :D

kurwa, ludzie, czy wy naprawde nie umiecie czytac ze zrozumieniem? :O pytam o SPOSOB ZYWIENIA jaki ma pozwolic mi szybciej schudnac, nie mowcie mi o zadnych innych rzeczach bo o nie nie pytam :O

Gość pinacolada8439
Niekoniecznie musisz mieć nadwagę. Inną dietę będa stosowac osoby otyłe, a inną te, które chcą zrzucić tłuszcz np. z samego brzucha i ud. Wszelkie konkretne diety to pic na wodę - powodują efekt jojo, niszczą włosy, cerę, paznokcie, pogarszają nastrój (zwłaszcza te niskokaloryczne). Ducan rozwala żołądek.

Gość pinacolada8439
Rany, to napisz w końcu jak się odżywiasz i ile ważysz. Bo bez tego się nie ruszy.

a to spierdalajcie skoro nie chcecie pomoc 😠🖐️

ale to niewazne jak sie teraz odzywiam, chce wiedziec jak mam sie odzywiac!!!! a skoro mimo tego ze jem normalne ilosci to nie chudne, to musi oznaczac ze cos robie nie tak! wage mam zbyt wysoka, pewnie okolo 15 kg jest do zrzucenia. najwiecej mi sie zbiera na piersiach, brzuchu, ramionach, biodrach. blizej mi do tzw. jablka niz do gruszki raczej aczkolwiek nie jestem typowym jablkiem i lekkie wciecie w talii mam.

Reeeetyyyyyyy, przecież żartowałam z tym środkiem przeczyszczającym i chyba nic wielkiego się nie stało że zrobiłam jeden błąd- to chyba nie koniec świata.

Te przysiady przy diecie MŻ by się przydały, ponieważ zaczęło by się bardzo szybko chudną i skóra zrobiła by się obwisła i wyglądała by nie ładnie.

figure mam taką jak np britney spears w okresie gdy przytyła bardzo

Gość pinacolada8439
Tak mniej więcej: ogranicz węglowodany i spożywaj tylko pełnoziarniste produkty. Ja stosuję zasadę, że po obiedzie już nie ma węgli, chyba że owoc lub warzywo, ale żadnego chleba czy makaronu. Jem dużo białka, bo to budulec mięśni, ale też sporo ćwiczę. Generalnie rano powinno się jeśc więcej węgli, bo dają energię, a wieczorem białko. Jem 5 posiłków dziennie mnij więcej o stałych porach. Nie jadam praktycznie cukru, jak mam ochotę na słodkie to jem ciastka pełnoziarniste lub gorzką czekoladę, ale to dosłownie raz w tygodniu i mało. Zabójcą diety jest cukier w herbacie lub kawie. Powinno się pić dużo wody niegazowanej i herbaty zielonej lub czerwonej. Nieprawdą jest, że nie powinno się jeśc po 18.00, bo to powoduje niepotrzebne napady głodu. Spokojnie mozna zjeść jogurt czy wypić kefir albo zjeść jakiś owoc (byle nie banana). A i jogurty tylko naturalne - te owocowe są dosładzane. Kolejnym błędem jest całkowita eliminacja tłuszczu - część witamin rozpuszcza się w tłuszczach. Natomiast tłuszcz musi być zdrowy, np. oliwa lub olej winogronowy (ja skrapiam olejami sałatki), wykluczony jest smalec i margaryna. Masła na kanapki daję odrobinę. Przykładowy jadłospis: śniadanie - bułka pełnoziarnista z szynką, pomidor, kawa czarna bez cukru II śniadanie - sałatka z wędzoną makrelą, wafel ryzowy obiad - pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, pół woreczka kaszy gryczanej, 2 kiszone ogórki podwieczorek - serek wiejski kolacja - jajko na twardo, pomidor, jogurt naturalny

Gość pinacolada8439
A i do tego ćwiczenia. 4 razy w tygodniu, z czego 2-3 razy to aeroby, np. fatburning na fitnessie, bieganie, rower. Jak już schudniesz to ma być więcej wzmacniania mięśni a mniej aerobów. Generalnie ćwiczenia aerobowe spalaja tłuszcz, dlatego nie schudniesz robiąs np. przysiady czy brzuszki w domu przez 10 minut - one tylko wzmacniaja mięśnie ale nie spalają tkanki tłuszczowej. A i ćwiczyć powinnaś ok. godziny - tłuszcz zaczyna się spalać po ok. 20 minutach treningu.

aha, ok. dzieki pinacolada, to cenne wskazowki, z tym że węgle rano a później już raczej nie. ja robiłam odwrotnie. pieczywa w ogóle nie jem, ale wafle ryżowe chyba też warto ograniczyć?

a jakieś np warzywa czy owoce, które powinnam koniecznie wprowadzić do diety bo bardzo mogą pomóc? są takie? oprócz grapefruitów bo te to wiem ale ich nie mogę bo biorę leki

Gość pinacolada8439
1 wafel dziennie nie zabije, to prawie nie ma kalorii. Warzywa i owoce każde oprócz bananów, bo te tuczą. Banany tylko zaraz po fitnessie jako uzupełnienie kalorii. Ew. na II śniadanie.