Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana lupiezem

Łupież biały,czy ktoś wyleczył?

Polecane posty

Gość zalamana lupiezem

Jesli tak to czym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wygwiazdowo górne
uhm... kolega głosujac na SLD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylsonn
łupież jest spwodowany drożdzyca. większość bakterii i grzybów karmi się glukozą i innymi cukrami prostymi - INNY POKARM DLA NICH NIE ISTNIEJE. Zjesz sałatę, cebulę, smalec, jajko - Ty się najesz, bakterie zostaną głodne. Zjesz cukier? Wypijesz piwo? bakterie i grzyby mają ucztę i mnożą się na potęgę. (uwaga: barszcz także zawiera duzo cukru, białe pieczywo też lepiej odstawić) kolejnym sprzymierzeńcem jest czosnek - zawarta w nim aliacyna upośledza przemianę materii bakteri i grzybów - nawet, gdy da im się cukier zmieszany z aliacyną, nie potrafią tego cukru przyswoić - aliacyna czyni je ślepymi na pokarm - polecam czosnek w formie tabletek dojelitowych (np. alliofil) - nie drażni się wtedy żołądka i spokojnie można zjadać nawet np. 20 tabletek dziennie bez sensacji. cebula (która w rzeczywistości jest odmianą czosnku!) też jest OK - por również może być kefiry i jogurty, bakterie probiotyczne - wysoce pożądane - ale nie jakieś aktimelki, tylko normalne duże jogurty naturalne bezsmakowe - najlepiej takie "dojrzewające w kubeczku" (a nie 10% jogurtu zmieszane ze zwykłym mlekiem w proszku, jak to mają w zwyczaju wiodący producenci) co do owoców: cytryny, grapefruity, avocado, maliny - TAK.... banany i jabłka raczej nie - tylko kwaśne zielone są OK. nie używać miodu, nie używać mleka! (z produktów mlecznych tylko jogurty/kefiry). Miód jest dobry do zapobiegania infekcjom wirusowym, ale nie jest dobry, gdy już coś złapaliśmy - bakterie i grzyby uwielbiają fruktozę zawartą w miodzie i laktozę zawartą w surowym mleku (nieprzetworzoną przez "dobre bakterie" na kwas mlekowy) - ludzie, którzy infekcje bakteryjno/grzybiczne próbują leczyć mlekiem+miodem, zazwyczaj po paru godzinach czują się 2x gorzej niż wcześniej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×