Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniazwarszawy

zabawmy się w dr Housa!

Polecane posty

Gość aniazwarszawy

Hej dziewczyny! Pisze do Was, bo jestem juz bezsilna wobec mojego ciała. Może wspólnie zabawimy się w dr Housa? Pokrotce opiszę symptomy na dzień dzisiejszy: 1. Opuchlizna całego ciała - uda, łydki, owal twarzy, oczy, palce.. dosłownie wszystko jest opuchnięte. Wszystko czego się dotknę przez dłużej niż kilka minut zostawia na mojej skórze ślady, które znikają dopiero po dłuższej chwili. 2. Swędzenie całego ciała - pojawiły się czerwone plamy w rozdrapanych miejscach, myślę, że to atopowe zapalenie skóry, które powróciło z dzieciństwa. 3. Baardzo kiepskie samopoczucie - pewnie wynik powyższych dwóch objawów i aury panującej za oknem. Ogólna niechęc to wszystkiego, SENNOŚĆ.. Powinnam dodać, że mam 20 lat i zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy + Hashimoto w maju, jednak od wakacji nie brałam leków (wiem, że głupio zrobiłam). Czy któraś miałą podobne objawy i mogłaby mi poradzić co powinnam zrobic? Do jakiego lekarza się zwrócic? Skąd ta nagła opuchlizna? Pozdrawiam, Ania

Gość mysiuuuuu
ciekawa jest ta opuchlizna - mialas tak wczesniej? jestes moze pred okresem?

Gość aniazwarszawy
jestem akurat przed okresem, ale zazwyczaj puchne w znaaacznie mniejszym stopniu. Poza tym opuchlizna zazwyczaj schodzi w dniu, w którym dostaję okres i nie trwa dłuzej niż kilka dni, a ta już trwa od ok 2 tygodni i z dnia na dzień jest coraz gorzej..

Gość jedzenie_ma_znaczenie
kochanie wygląda to nieciekawie - jedź na pogotowie - wgląda na niewydolność nerek, stąd opuchlizna

Gość aniazwarszawy
niewydolność nerek? myślisz, że to aż tak poważne? skąd to się moglo u mnie wziąć? myślisz, że nie ma powiązania z alergią ani niedoczynnością?

Gość aniazwarszawy
proszę, napiszcie co o tym myślicie, bo jestem już załamana i nie wiem co robić :(

Gość medus_A
przecież to tarczyca daje się we znaki nie wolno przerywać leczenia, bo potem są takie efekty

Gość spoko loko
Dokładnie, przez chora tarczycę. Zacznij brać leki i nie doszukuj się innych chorób.

Gość wg mnie to tarczyca
idź do lekarza! Chorą tarczycę koniecznie trzeba leczyć!

Gość wg mnie to tarczyca
te wszystkie objawy jakie masz czyli m.in.swędzenie skóry,opuchlizna,złe samopoczucie świadczą o niedoczynności tarczycy!

Gość aniazwarszawy
dzieki wielkie za te odpowiedzi! Zna ktos dobrego endokrynologa w warszawie? Lepiej isc do endokrynologa-ginekologa, czy wystarczy sam endokrynolog?

Gość medus_A
wystarczy sam endo, chyba że masz problemy z hormonami płciowymi, wtedy lepiej leczyć się u endo-gina najlepiej umów się do tego, do którego będzie wolne miejsce jak najwcześniej, a potem szukaj dobrego, bo najważniejsze to zacząć brać hormony jak najszybciej

Gość A moze to pasozyty...
Zbadaj sie..

dziewczyno idź do l. rodzinnego i zrób podstawowe badania krwi i moczu tutaj nikt Cię nie wyleczy - zdrowie to nie zabawa w dr Housa