Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia_irlandia

BOZE JAK JA TESKNIE DO POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!!! :(:(:(

Polecane posty

Gość glupia_irlandia

Prosze was poopowiadajcie mi co robicie. Jak wyglada wasz dzien w polsce. Wszystko mnie interesuje. Nawet to jak po bulki szlyscie.

Gość może ma
przecież Irlandia to polska dzielnica !!!

Gość glupia_irlandia
ta jasne :( Te rowniotkie domki wszystkie takie same i sciek na srodku stolicy. Zero debow, jazebin, kasztanowcow poteznych. I wszystko jakies takie bez charakteru.

Gość annia.....................
wracaj do Polski jak tak tęsknisz 😘

Gość dffrtre
nie narzekaj.... tu padłabyś z głodu.. tam się czegoś dorobisz. ja sama mam zamiar na wiosnę wyjechać za granicę. za czym tęsknisz? nie ma za czym.. poza rodziną oczywiście

Gość glupia_irlandia
musze tu jeszcze conalmniej 5 lat spedzic. Moj chlopak wracac nie chce. A ja nic tylko mam dlugi w pko.

Gość Inga z Gdańska
Mój dzień: 7 00-wstanie, mycie się, śniadanko i do pracy 8 00-jestem w pracy 16 00-wychodze z pracy, po pracy zakupy 17 00-jestem w domu, robie obiad, oglądam tv i gram na kompie 19 00-wychodzę pobiegać 20 00-prysznic, kolacja 21 00-oglądam tv 23 00-śpimy :P

Gość glupia_irlandia
dffrtre bo w polsce wszystko bylo jakies takie spokojniejsze. Spokojna praca w malutkiej firmie. Ok malo kasy zarazbialam...Byla praca, dom, rodzina. A tutaj wszystko jakies takie za dynamiczne... W ciagu roku 2 razy sie przeprowadzalam!!!! 2 razy!!!

Już wiem, pogoda niezaciekawa, większość osób pewnie siedzi w domu i odpoczywa bo jutro do pracy. Dzień jak codzień.

Gość glupia_irlandia
o wlasnie i moj glowny problem... pogoda. Klimat! Ja sie tu okropnie zle czuje. Tak fizycznie :/

Gość fhg2ovfbwl
jak ci przyroda tam nie leży to wyjedź gdziekolwiek, a o nasze życie nie pytaj, bo wścibskich nie lubimy. co cię to co jem, jakie bułki i za ile?

Rozumiem cię, ja też nie cierpię przeprowadzek i wiem jakie to okropne, a czemu twój chłopak nie chcę wracać?

Gość dffrtre
no masz trochę racji... ale wiesz, czasem warto żyć w nudnym miejscu, ale nie martwić się o pieniądze. miałaś tu własne mieszkanie? pewnie nie... i tu byś się go zapewne nigdy nie dorobiła... a tam pewnie za jakiś czas bedzie Cie stac

fgh2ov....- Jak nie chcesz odpowiadać to po co tu wchodzisz?

Gość Ciężko się czyta takie posty.
Witam Cie bardzo serdecznie.Rozumiem Twoją tęsknotę za krajem, chyba bardziej za Bliskimi? Tutaj nie masz perspektyw, bieda na maksa.Kraj tonie w coraz większych długach. Przed wyborami guru PO składał puste obietnice.Nie dotrzymał słowa, dla mnie to KŁAMCA! Polska miała być drugą Irlandią, a my jesteśmy sto lat za murzynami! Pamiętam jak mówił " Oby żyło się lepiej" Owszem żyje się lepiej ale im PASIBRZUCHOM !!!!! Nie wracaj, tutaj będziesz przymierać głodem, bez pracy i żadnych perspektyw na założenie rodziny.Socjal jest do dupy i dziwią się że młodzi nie mają dzieci?! Pogłupieli - na tą nędzę?! Pozdrawiam CIę bardzo serdecznie.🌻 🌻 [kwiat[ 😘

Gość pluto11111
a ja wrecz przeciwnie , wole tutaj w Norwegii :D Jest zajebiscie o wiele lepiej niz w Polsce :D

Gość fhg2ovfbwl
dffrtre -- idealizujesz ! z głodu w Polsce nikt nie umiera, a w Irlandii zaczyna się znów wiek ziemniaka. niedługo będziesz widziała, jak polonia wraca ze swoim dobytkiem do domu

Gość fhg2ovfbwl
brakuje pracy tylko tym, co myślą, że pozjadali wszystkie rozumy i wymagają minimum 3 z przodu, by chciało im się do roboty wstawać.

Gość glupia_irlandia
On chce wracac ale dopiero w przyszlosci. Jeszcze spedzimy tutaj conajmniej 5 lat! Moze... tutaj troche sie przyjaznilam z irlanczykami ale pod koniec itak polacy okazali sie tymi na ktorych mozna polegac i ktorzy maja cos wiecej w sobie niz tylko cialo. Nieee. Mieszkania nie mialam, mieszkalam z rodzicami. Zarabialam grosze bo 1300 zl. Teraz jestem w stanie sama sie utrzymac. Kurcze, ja nawet nie umiem tego wytlumaczyc z a czym ja tesknie. Poprostu chyba za spokojem i stabilnoscia. I za monotonia. Jeszcze do tego wszystkiego teraz zmianilam prace, za 2 tygodnie zaczynam nowa i znow to samo... chaos :/

Gość dffrtre
fhg2ovfbwl - nie gadaj glupot. prawie rok jestem bez pracy, w tej chwili bylabym w stanie za kilkaset zl pracowac i co z tego? mam studia, doswiadczenie, nie mam wymagan wielkich i co? g...wno. nie mam szans na mieszkanie, dziecko... ledwo mi starcza z miesiaca na miesiac. mam porownanie z rodzina ktora od 5 lat jest za granica. może niech jeszcze bykowe wprowadza? boli mnie jak widze kobiete w ciazy tak pragne dziecka... nie stac mnie na taki luksus. i jeszcze mam placic bykowe za brak dzieci....

Gość Moj dzien w Polsce wyglada tak
7:00 wstaje do 8 - mycie (kapiel), sniadanie 8-roznie (czasem do 14 czasem do 20): - poszukiwanie ofert pracy (pracuj.pl jobrapido i inne) - pisanie i wysylanie LM - dzwonienie na oferty - robienie baz firm ktore nie aplikuja a do ktorychs trzeba cos wyslac/pojechac/ zadzwonic - czytanie info jak znalezc prace, jak napisac dobre cv itd - spotykanie sie na rozmowach - 15 obiad - 16 - zakupy - po 17 roznie: drobne sprzatanie, pranie, gotowanie na jutro, godzina z facetem, szukanie pracy na Goldenline, nauka programow - w miedzyczasie z pol godziny spedzam na kafe - w weekendy tylko rano odpowiadam na oferty, potem sprzatam, chodze na spacery,duza czesc dnia przeznaczam na Allegro byc sprzedac moje rzeczy OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO A moja siorka: 5:00 pobudka , potem kapiel, sniadanie 8-20 praca 22 - powrot do domu (ma daleko), po drodze zakupy weekendy: praca nr II, bo jedna nie starcza na zycie, tylko 5h dziennie i blizej, sprzatanie, gotowanie na caly tydzien, szukanie ofert nowej pracy

Cierpisz na nostalgię tak jak ja :O Ale w polsce bida bida i jeszcze raz bida. ;/

Gość Moj dzien w Polsce wyglada tak
Boze jak ja tesknie do normalnej pracy, zdrowego jedzenia, jak ja marze o normalnym szefie ktory nie traktuje Cie jak niewolnika, na ulicach szare, smutne, zaciete twarze... ludzie na wszystkim oszczedzaja... tj normalni ludzie, pracownicy... praca stala sie dobrem luksusowym... Wczoraj bylam w urzedzie pracy, mam dlugi... powiedzieli mi, ze mam dobre CV, doskonale LM, nic nie trzeba poprawiac, dobrze wypadam na rozmowach kwalifikacyjnych i ze pensja na jaka mnie wyceniaja to 2500, ale mam sie liczyc z propozycjami 1200, 1300, bo teraz raczej wiecej nie daja i z umowa zlecenie. I podobno krotko szukam, bo tylko 2 miesiace, nie mam sie lamac, bo przecietny okres szukania pracy to rok teraz. 'Boze gdybym miala kogokolwiek znajomego tobym wyjechala do kazdej pracy fizycznej poza Polska

Gość ALA KASAI ZOSIA ANIA ASIA BASI
Mój dzien 9 wstaje, jem śniadanie, sprzątam: przecieram kurze, pozniej odkurzanie, zmywanie podłóg, naczyń. karmię psiaki, biorę je i wychodzę po drewno do pieca, one sobie biegają ja noszę drewno w workach az mi kręgosłup trzeszczy. pozniej wracam do domu siadam na kompa, w miedzyczasie bawię się z psami, troche pocwicze przy muzyce. ok 14 jem obiad, znowu komp, czasem w tv i tak do wieczora. o 21 do łózka spac.

Gość tunelezawszespoko
Ty sie w ciagu roku przeprowadzalas 2 rzay, ja bedac za granica 4 xd