Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie bo nie wiem

Czy jest tu ktos kto oddawal WTC i CTC?

Polecane posty

W listopadzie 2011 HM Revenue przyznalo mi WTC i CHTC. Wtedy pracowalam 20 godzin tygodniowo. W listopadzie 2012 wyprowadzilam sie, zadzwonilam do HM Revenue i powiedzialam, ze sie wyprowadzam i ze nie bede pracowala. Nadal jednak otrzymywalam WTC i CHTC. Okay, myslalam, ze tak musi byc i ze jak sie skonczy rok podatkowy w kwietniu to przestana mi to wplacac na konto. Teraz dostalam list od HM Revenue zebym udokumentowala, ze pracowalam od listopada 2012 do teraz, zaswiadczenie dzieci ze szkoly, ze chodza, moje payslipy, bank statements i td. Wszystko byloby okay ale ja tego nie mam bo nie pracowalam i przeciez zglaszalam im to. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Ile tych pieniedzy bedzie do zwrotu? Nie wiem teraz czy zadzwonic do nich jutro czy wyslac im list czy co?

Gość bo ich musisz
10 tys razy zawiadamiac o wszystkim to takie ciucmoki sa... zadzwon znowu i powiedz, ze juz ich informowalas ze nei pracowalas.

No zadzwonie, zadzwonie, tylko, ze ich to pewnie nie bedzie interesowalo I bede kazali mi oddac te pieniadze. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Poza tym wysylalam im tez list z zaswiadczeniem z uniwersytetu o rozpoczeciu nauki. Co robic? Boje sie, ze bede musiala zwracac tysiace .

Gość hiehiehie
jesli nie uznaja twojego pisma to niestety bedziesz musiala oddac cala kwote pobrana w okresie o ktory pytaja.

Gość hiehiehie
chociaz z drugiej strony to chyba jest przyznawane za rok wstecz

Gość ja oddawalam WTC
dlatego, ze zaczelismy z mezem wiecej zarabiac. Oddalismy ponad 2 tys funtow. Gdy wiedzialam,ze nasz dochod sie znacznie zwiekszy (bylo to mniej wiecej w polowie roku podatkowego 2011/2012) to wyslalam do revenue list z szacowanym dochodem na zakonczenie tegoz roku podatkowego (sorry, za te maslo maslane). Po kilku tygodniach oni odeslali pismo, ze zawieszaja nam WTC i prawdopodobnie bedziemy musieli zwrocic ponad 2 tys o ile nasza sytuacja znow sie nie zmieni. Nic sie nie zmienilo i w sierpniu ub. roku przyslali rachunek. Zaplacilam od razu cala kwote. Mozna platnosci rozbic na raty

Na ile rat w sumie mozna to rozbic? Obawiam sie, ze u mnie suma bedzie o wiele wieksza.

Gość heheh
jak sam zadzwonisz to pros jak najmniej np 20 f tygodniowo , bo wysylaja czek aby zaplacic cala sume . na pewno powiedza ze to za mala wiec moze byc wyzsza kwota , kwestia dogadania sie

Dziekuje za informacje.

Jezeli jest to przyznawane za rok wstecz to nie bede musiala im tego zwracac? Boje sie bo teraz nie pracuje przeciez, co im zglaszalam listownie w pazdzierniku, ze nie bede pracowala bo sie wyprowadzam.