Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cień_Nicości

Czy jest możliwe wyzbycie się uczuć?

Polecane posty

Kiedyś na internecie czytałem o tym. Jestem ciekawy jak można to zrobić o ile jest to możliwe. Jeśli nie jest to możliwe to jak je zagłuszyć by o nich zapomnieć. Nieważne czy to uczucia dobre czy złe. Jakieś propozycje? Zapraszam do dyskusji.

Gość tam jest dużo tluszczow
tak to sie nazywa depresja wtedy czujesz obojetnosc

Gość musisz zabić dużo osób
żołnierze po Wietnamie nie mieli już żadnych uczuć, gwałcili tam, mordowali, stali sie socjopatami

Może źle to sformułowałem. Jak się pozbyć niechcianych uczuć, jeśli chce się to zrobić. tam jest dużo tluszczow - depresja to też uczucie pustki, bezsensu życia, ogólnie rzecz biorąc smutku, nie sądzisz?

Gość nie depresja tylko apatia
jw

Gość do Cienia Nicości
Chcesz się pozbyć uczuć do kobiety,która ich nie odwzajemnia?

Gość ula której ukradli nick
ani depresja ani apatia , autorze masz link może do artykułu ?

ach gdyby tak można było wyciąc dany fragmnent życia z pamięci , chirurgia plastyczna poległaby pod rozjuszonym wojskiem neurochirurgów :)

Piszę ogólnie czy jest możliwe wyzbycie się niechcianych uczuć, więc nie chodzi o to, że chcę "się pozbyć uczuć do kobiety,która ich nie odwzajemnia?" Jak już pisałem kiedyś trafiłem na taki temat w necie, przykro mi nie pamiętam linku do strony na której o tym czytałem. Trafiłem na nią przez przypadek. Z tego co pamiętam nikt nie znał odpowiedzi jak skutecznie zapomnieć lub wyzbyć się uczucia którego się nie chce.

Levviatan - o jaki typ charakteru Ci chodzi? Co do doświadczeń życiowych każdy ma inne i ich się nie da zmienić bo to przeszłość.

niemniej jednak "reset" mózgu w dzisiejszej medycynie to już nie s-f a całkiem realna ,chociaż nieco oddalona perspektywa

ula której ukradli nick - jeśli powiedzmy, że bym chciał coś resetować w swoim mózgu to wolałbym nie mieszać do tego resetu medycyny, a tym bardziej osób trzecich które by mi miały coś resetować hehe. Levviatan - idzie się tego wyuczyć by być obojętny na niechciane uczucia?