Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o odpowiedzi

seks w ostatnim miesiącu ciąży.

Polecane posty

Gość proszę o odpowiedzi

Czy seks w 9 miesiącu ciąży niesie ze sobą jakieś ryzyko/zagrożenie? Ostatnio czytałam że wiele kobiet w ostatnim miesiącu powstrzymuje sie od seksu. Dlaczego?

Gość bet_28
mi zostały dwa tygodnie do porodu i się powstrzymuję tylko dlatego, że mnie krocze i pachwiny strasznie bolą :O a chęci mam... ;)

Gość król kurwin II
To dość proste, bo choć teoretycznie się da, większość ma opory z 'wsadzaniem' wiedząc że po drugiej stronie jest dzidzi, najmniej chamsko to ujmując.

Gość bez przesady,ryzyko jest jak
Grozi ci przedwczesny porod,masz rozwarcie itp. My 3 tyg do terminu,brzuszek juz od tyg nisko i dzialamy,ale z gumka,by prostaglandyny ze spermy nie rozmiekczaly szyjki.

Gość proszę o odpowiedzi
No właśnie ja też mam 3 tygodnie do terminu i zaczęłam sie nad tym zastanawiać bo my nadal sie kochamy i chcielibyśmy to jeszcze robić... Ja czuje sie dobrze, brzuch też mam maly i dość wysoko póki co więc nie przeszkadza.. Myślę że nie ma żadnych przeciwskazań ale dużo sie slyszy że kobiety sie powstrzymują itd. Do krol kurwin II- niby dlaczego opory? Przecież dziecko tego nie widzi i nie czuje bo wkoncu sprzęt faceta nie jest tak duży żeby go dosięgnąć... Nawet nie wiadomo czy dziecko ma wtedy jakiekolwiek odczucia. A jeśli już to pozytywne bo po 1 jest przyjemnie kołysane do snu Po 2. Dziecku udziela sie nastrój matki. Mamie dobrze i jest uśmiechnięta więc dziecko też szczęśliwe.

w ostatnim miesiącu kobieta może się różnie czuć i jedne mają ochotę i siły na seks, a inne nie w teorii seks może przyśpieszyć poród, podobnie chodzenie po schodach i napar z liści malin, więc jak ktoś chce wcześniej urodzić to może z tym temacie wiele zdziałać