Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmiinnoo

Jak wymóc na mężu większą opiekę nad dzieckiem ?

Polecane posty

Gość adibi
ja ze swoim darlam koty i to baaardzo na glos i baaardzo przy dziecku tak mniej wiecej przez 2 pierwsze lata. nic nas tak nie roznilo jak sposob wychowywania dziecka. ale zaprocentowalo na przyszlosc, maly ma teraz 7 lat a my stoimy murem jako jeden front i juz dzis nie musimy sie awanturowa. serio radze ci sie teraz z tym uporac, bo potem bedzie juz coraz gorzej... z reszta o swoje zszargane nerwy i podniesiony ton przy dziecku masz jak najbardziej prawo tez jego obwinic... nie wiem czemu, ale wczulam sie w ten twoj watek niesamowiscie hehe mysle ze musisz ostrzej stawiac sprawe

Gość mmiinnoo
Dziękuję Wam za opinie. Przez tą sytuację też popsuły się nasze realcję, bo tak jak któraś z Was napisała, ma to odbicie w naszym związku. Przez podejście M moje życie ogranicza się do pracy, dziecka, pracy dziecka, niedługo zwariuję. Zdawałam sobie sprawę, ze tak to będzie wyglądało, jak wrócę do pracy, ale myslałam,( a z tego wygląda, zec nie powinnam mysleć:) ), ze nie będe sama z dzieckiem, bo czasami tak się czuję.

Gość tikal
ja nie widzę innego rozwiązania jak powiedzieć, że masz dość i wyjeżdżasz na weekend

Gość mmiinnoo
adibi, to Twojej zdrowej sytuacji w wychowaniu dziecka, brakuje mi 6 lat, troche długo..ale moze faktycznie powinnam drzec się ile wlezie, wbic młotkeim mu do głowy, obawiam się, ze moje dziecko niedługo będzie uważało ze tata i bacia to to samo. Z calym szacunkiem dla niej, bo to dobra kobieta.

autorko, ale dlaczego on nie wyjdzie z małym na spacer???? Nie rozumiem tego! Jeszcze moge zakumać, ze nie wiem, kupa go brzydzi czy boi sie kapać (na upartego moge zakumać!!!) ale spacer?? Piszesz, ze kocha małego- a czym sie ta miłosć objawia? Serio pytam, bez złosciwosci. Bo sama zobacz, co napisałaś- nie przebiera, nie kąpie, jak MUSI zostać to jedzie do mamy, ktora wszystko robi... Wiec serio pytam, po czym poznajesz, ze kocha małego? Cofam poprzednią radę- nie małymi kroczkami tylko obuchem w łeb! Wywal mu to wszystko, co czujesz, co tutaj napisałs, powiedz, ze czujesz się jak samotna matka i masz dosc! Im szybciej tym lepiej! Bo Wasz synek ma juz prawie rok i przez rok Twój maz się nim nie zajmuje- cos jest bardzo nie halo!

Gość mmiinnoo
mireczkowataaaa, widzę jak sie do niego odnośni, podejdzie, pocałuje, włącza mu jego płytkę z muzyczką i wtedy tańczy, jest wiele sytuacji, w których to widać. Ja mam problem z wyegzekwowaniem, opieki nad dzieckiem szeroko pojętej,wyjście na spacer raz na 2 miesiące zdarzy mu się. Dlaczego częściej nie chce wychodzić- nie wiem. Czasami nawet nie walczę o to, tylko pakuje małego i wychodzę na spacer, bo wtedy też odpoczywam i jak mały zaśnie w wózku mam czas dla siebie. Jedno wiem, drugiego dziecka nie będzie, pierwszy i jedyny argument- nie chcę we wszystkim ( w większości) być sama, skoro samotna nie jestem.

Gość adibi
no wlasnie najwazniejsze moim zdaniem, dowiedziec sie, wszelkimi sposobami, dlaczego tak jest a potem reagowac, albo wspolnie (jesli laskawie sie przyzna ze widzi problem),albo jednostronnie ale wtedy juz stanowczo a jesli nie chce z toba gadac, zbywa cie ze nie ma problemu, to zrobic awanture, poplakac sie, miec depresje na pokaz-jednym slowem dobitnie pokazac ze sie meczysz i nie zamierzasz takiej sytuacji tolerowac serdecznie cie pozdrawiam i zycze zebyscie dalje martwili sie o to oboje :)

Gość mmiinnoo
Dziękuję adibi. Mam nadzieję, że tak będzie. Przez chwilkę myślałam, ze takie zachowanie mężczyzn jest częste, ale w otoczeniu naszych znajomych M jest jedynym takim przypadkiem. Jak pojawienie się dziecka mocno nas definiuje, pokazuje słabe i mocne strony związku....