Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rhjhesr

norweski - trudny?

Polecane posty

Gość rhjhesr

jest tu ktoś kto zna j. norweski?:) czy to trudny do nauki język? a może ktoś może polecić jakiś inny język? chodzi mi o taki, który zna stosunkowo mało ludzi i może się przydać w pracy

Gość ;lm;lm
holenderski, wiem, ze duzo firm teraz poszukuje ludzi z tym jezykiem. jak znasz troche niemiecki i anngielski to nie poinnas miec wiekszych problemow z nauka.

Gość rhjhesr
a myślicie, ze np. szwedzki byłby przydatny? czy też trudny?:P bo chciałam znależć jakiś kurs online... zawsze myślałam o hiszpańskim, ale teraz doszłam do wniosku, że kraj upada, więc chyba język mi się za bardzo w pracy nie przyda. znam już biegle niemiecki, angielski komunikatywnie, ale do odświeżenia. i szukam fajnego, niezbyt trudnego języka, który mógłby być moim atutem w pracy :)

Gość jvvklfjloldjbfj
Jezeli chodzi o prace, to sens ma angielski i niemiecki. Tym pokrywa sie ok. 80 % potrzeb zawodowych.

Gość jmkiojioj
trudny w wymowie dla polakow

Gość Norweski i szwedzki
sa bardzo podobne. Jak polski i slowacki. Dunski tez jest do nich podobny ale taki bardziej niemiecki.

Gość ;lm;lm
no to mowie ze holenderski., jak znasz tak super niemiecki to holenderski wejdzie ci w mig. a szwedzki tez ok, ale nie wiem czy jest trudnyt czy latwy do nauczenia sie go, natomiast mysle ze jest przydatny

Gość nheaven
Przy intensywnej nauce podstawowego norweskiego nauczysz się w rok (tak, żeby porozumiewać się na co dzień), czyli min 3 godziny nauki dziennie. Język jest trudny.

lepiej uczyc sie od norwega,bo sie obsluchasz, sporo jest glosek nosowych,np.masz slowo,ktore wlasciwie nieby pisze sie tak samo,ale wystarczy inny dzwiek wydobyc i juz chodzi o cos innego

Gość eeedeedeeede
w liceum uczyłam się niemieckiego. Niestety nic nie pamiętam a książek niestety nie mam. Jaki kurs z netu polecicie? pozdrawiam

Gość ytytyhtfsy
dobra, spróbuję z holenderskim :D a może ktoś z Was wie, jaki język może się przydać do pracy w niemczech? poza niemieckim oczywiście :P np. do pracy w recepcji w hotelu albo kelnerka