Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renata88

Plamienia od 6 tyg ciąży ... ;(

Polecane posty

Gość Renata88
Dziękuję każda wypowiedź na tytuł tematu jest wartościowa. Czuję się dobrze ale dziś na coś mnie tak jakby łaskotało w podbrzuszu. Na ruchy dziecka jeszcze za wcześnie, może to ta kosmówka. Bo dziś jak wspomniałam na bieliźnie był jej taki mały kawałeczek i od południa mam wrażenie że coś tak mi siedzi w pochwie, staram nazywać rzeczy po imieniu i plami. :(

Gość vggrty6y6
Ja plamiłam od 7 tc...miałam krwiaka i rozwarstwienie kosmówki. W szpitalu byłam 3 dni. Potem w domu musiałam dużo lezec i brałam duphaston i luteinę. Potem w 12 tc odstawiłam luteinę (duphaston wcześnie) i plamienie powróciło - ale juz słabsze - i znów zaczęłam brac luteine. Biorę ją do dnia dzisiejszego - 33 tc. I pewnie do końca ciąży będę ją brac...

Gość Renata88
Hej dziewczyny dziś na szczęście plamienia ani śladu. Ufff.. Wczoraj wieczorem dostałam takiego doła. Wiecie jak to jest, czarne chmury obaw.. No ale miejmy nadzieję że z tym plamieniem się uciszy.

Gość Renata88
Byłam trzy dni temu u gina. Potwierdziły się moje podejrzenia, odkleiła się spora część kosmówki, ale płód żyje. Wszystko rozwija się dobrze. Teraz biorę luteinę trzy razy dziennie po dwie tabletki. Czuję się dobrze, nie odczuwam skurczy tylko takie typowo ciążowe pobolewanie ale to bardzo rzadko. Lekarz powiedział mi że ma leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć. Stosuję się do zaleceń :)

Gość Renata88
Piszę tu bo może moje słowa komuś pomogą, dodadzą otuchy. Otóż plamienia ustąpiły. Nadal biorę luteinę 3 razy dziennie po dwie tabletki, czuję się w miarę dobrze, tylko senność mi dokucza i zachcianki. W sumie to nie wiem co bym zjadła. Jestem w 10 tyg ciąży. :)

no to leż i wypoczywaj teraz bo to jedyne co mozesz zrobic dla malenstwa. jedz takze duzo owocow, wypijaj conajmniej 1.5 litra wody dziennie. (najlepiej Żywiec Zdrój) gdyz jest nisko sodowana i mineralizowana. i badz pozytywnej mysli ;)

Gość Renata88
Bardzo smakuje mi herbata z cytryną i miodem. Wypijam jej czasem po kilka szklanek. Zastanawiam się czy nie przesadzam ;p

co do herbaty chyba nie ma zadnych przeciwwskazan :P najlepiej lekarza zapytaj dla pewnosci gdyz herbata tez zawiera minimalne ilosci kofeiny ;)