Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meggie25

lecytyna - koncentracja

Polecane posty

Gość meggie25

Cześć! Za kilka miesięcy mam bardzo ważny egzamin. Chcę zacząć przyjmować jakieś preparaty na koncentrację. Myślałam o lecytynie. Jakiej firmy lecytynę polecacie? A może znacie jakieś inne skuteczne sposoby na poprawę koncentracji?

Gość meggie25
up

Gość jedzenie_ma_znaczenie
ogranicz spożycie pszenicy (białe pieczywo,makarony, pizza, pierogi) oraz na 3-5 dni przed i w trakcie egzaminów nie jedz mięsa (organizm traci dużo energii do jego trawienia) - jedz więcej kasz (jaglana, gryczana), warzyw (got. i surowe) i owoców przeczytaj wywiad z lekarzem z USA http://nowadebata.pl/2011/10/13/buszujacy-w-pszenicy/

Gość meggie25
Dziękuję Wam bardzo za wskazówki. A może ktoś jednak doradzi coś odnośnie do lecytyny? Zaszkodzić nie zaszkodzi, a pomóc może. A jeśli już brać, to coś dobrego i sprawdzonego.

Gość lesia254
Ja polecam b.dobry naturalny preparat- BRAIN_O_FLEX suplement wysokiej technologi. wspomaga koncentrację i pamięć, zmniejsza zmęczenie umysłowe, poprawa efektywność pracy mózgu, zwiększa zdolności intelektualne , zwiększa wytrzymałość centralnego układu nerwowego Tempo współczesnego życia zmusza nas do ciągłej walki ze stresem: gdy jesteśmy młodzi stresują nas egzaminy, a gdy jesteśmy dorośli znajdujemy się w ciągłym stresie próbując osiągnąć sukces w życiu osobistym i zawodowym. Nasze życie stało się bardziej wygodne, ale jednocześnie mamy znacznie mniej czasu i zarzucani jesteśmy mnóstwem informacji. Czy możemy im jakoś pomóc? Czy jest jakieś wyjście? Jak można osiągnąć więcej i pomóc naszym umysłom pracować bardziej efektywnie? Przez 10 lat Arkopharma poszukiwała odpowiedzi na te pytania, czego owocem jest preparat Brain-o- flex. Brain-o-flex to biologicznie aktywny suoplement diety firmy Vision, który zawiera składniki niezbędne do lepszej pracy centralnego układu nerwowego oraz do poprawienia aktywności mózgu.SKŁAD I FORMA PREPARATU: 30 żelatynowych kapsułek a' 486 mg Lecytyna sojowa, olej z tuńczyka, Gingko Biloba, mlecz rybi z dorsza, octan D-alfa-tokoferytu, Witamina E, beta karoten, mieszanina stearoil makrogol gliceryny(zagęszczacz), mieszanina tokoferoli-palmitynian askorbylu(przeciwutleniacz). Miłorząb japoński (Gingko Biloba) poprawia mikrokrążenie w naczyniach mózgu, dzięki czemu więcej składników odżywczych i tlenu dociera do komórek mózgowych. Fosfolipidy (z lecytyny sojowej) poprawiają stan komórek nerwowych i zwiększają ich wydajność dzięki czemu mózg może pracować efektywniej. Nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 oraz mlecz dorsza poprawiają przenikanie błon komórkowych, co wspomaga przekazywanie impulsów nerwowych. Witamina E i beta-karoten to antyutleniacze zapobiegające tworzeniu się wolnych rodników, które uszkadzają komórki nerwowe zwłaszcza w sytuacjach stresujących lub podczas intensywnej pracy umysłowej. Cena detaliczna 106.40 ja mogę sprzedać za 90zl.mam zniżkę

Gość meggie25
Szczerze mówiąc, to myślałam o czymś trochę tańszym. Jestem studentką i nie stać mnie na preparaty w tak wygórowanych cenach...

Gość meggie25
up

Gość lesia254
Jeżeli tanie nie znaczy dobre Cena adekwatna do wartości.

Gość antymateria
Na koncentrację polecam Actibion - zawiera żeń szeń i zieloną herbatę, magnez i żelazo, więc poprawia koncentrację i pamięć.

Gość julitam
Lecytyna ma różnorodne zastosowanie. Może służyć do celów leczniczych, a także być używana jako dodatek do żywności. Znajduje się także w każdej komórce ciała człowieka. Jest elementem mózgu oraz tkanki nerwowej, dlatego też ludzie stosują jako "wspomagacz" w nauce. Wydaje mi się jednak, że szersze zastosowanie ma jako dodatek do żywności... np. firma http://www.agrotrade.com.pl/ zajmuje się jego produkcją jako dodatku spożywczego. Jak myślicie? Które zastosowanie jest lepsze?

Gość gość
mi pomaga ;) kupuje w aptece

Faktycznie lecytyna pomaga :) Ja brałam tabletki z lecytyną i witaminą B (z doppel hertz) głównie w czasie sesji, bo studiuję trudny kierunek i niestety, ale materiału do nauki mamy sporo... ;/

Gość gość

Są różne sposoby na walkę z problemami z koncentracją. Ja znalazłem dla siebie rozwiązanie na stronie pewnylek.pl. Mają tam dużo dobrych leków na takie problemy. Wejdź i poczytaj sobie o ich działaniu.