Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do dentysty czas

Jak usunąć taki osad z zębów? HELP

Polecane posty

Gość do dentysty czas

czy ktos z was mial taki osad na zebach? jak go usunac? na stronie pisza cos o skalingu i piaskowaniu, ale czy oba te zabiegi sa konieczne? czy wystepuje ból w trakcie lub po zabiegu (nadwrazliwosc)? No i najważniejsza sprawa ile to kosztuje?

Gość corega tab-s
20 zł/op

Gość najlesze sa ojp
idzie się do stomatologa i się do usuwa NA JAKIM TY ŚWIECIE ŻYJESZ DZIEWCZYNO?!

Gość s89
Spróbuj pilnikiem do paznokci :)

Gość do dentysty czas
pytam o te zabiegi czy oba sa konieczne, czy jeden z nich sobie z tym poradzi. przeciez widac wyraznie:O

Gość porada za free i
kamień usuwa się skalingiem a osad piaskowaniem z reguły na zębach tworzy się kamień (w moim przypadku na dolnych miedzy jedynkami) wg mnie piaskowanie to niepotrzebny wydatek jesli nie masz przebarwien z kawy, herbaty czy papierosów skaling mozna bezpłatnie wykonac na kase chorych raz w roku fluoryzacje mozna przeprowadzic samodzielnie zelem do fluoryzacji elmex naprzykład ja za pakiet skaling, piaskowanie, fluoryzacja placilam 200 zl, po piaskowaniu dziasla sa mocno podraznione, bolą, takie full pakiet proponuje sie wykonac raz w roku (tzw pelna higienizacja) wg mnie to strata kasy najlepiej zainwestowac w sam skaling i domowa fluoryzacje

Gość porada za free i
ps. na gruponie czasem pojawia sie oferta takiego full pakietu w okazyjnej cenie np 69 zł

Gość do dentysty czas
porada za free- bardzo dziekuje za rzeczowa wypowiedz:) niestety mam osad po paleniu papierosow i piciu hektoliktrow kawy i herbaty;/ czyli wychodzi na to ze beda mi potrzebne oba zabiegi, ale skoro z jednego moge skorzystac na nfz to cena drugiego nie powinna zwalac z nog. probowalam sie dowiedziec ile kosztuje w gabinetach blisko mnie ale malo ktory gabinet ma strone a tym bardziej cennik.

Gość do dentysty czas
wlasnie grupony widzialam ale szczerze powiedziawszy po opiniach roznych uslug z takim kuponem troche balabym sie poddac temu moje zeby. mysle ze w 300 zl max sie zmieszcze.

Gość porada za free i
u mnie w mieście skaling 100zł piaskowanie 100,00zł jak w pakiecie to dorzucaja fluoryzacje za free

Gość porada za free i
piaskowanie to specyficzny zabieg dziąsła są mocno zaczerwienione tuż po zabiegu płukasz usta i wypluwasz krew (blee) no ale tak to już wyglada niestety, ja przez 2 tyg po zabiegu mialam myc zeby specjalna pasta i plukac usta plynem odkazajacym (wszystko do kupienia w aptece) koszt plynu 30 zl

Gość do dentysty czas
no to super:) jeszcze raz bardzo dziekuje:) milego wieczoru zycze:)

Gość gość
najpierw zrobi Tobie piaskowanie , bo to jest osad a potem dopiero kamień. i fluoryzacja . ja wawie zapłaciłam około 140 zł bo ściagniecia kamienia raz w roku jest bezpłatne

Gość gość
Piaskowanie to super zabieg na odświeżenie ząbków z kamienia osadu i innych rzeczy. Ja robiłam w http://nzozalmadent.pl/ i kosztowało to tam 150 zł moim zdaniem to nie drogo jak za taki zabieg i super efekt.

Gość ewwwkaaa1
Dobra szczoteczka to podstawa! Ja mam zaufanie tylko i wyłącznie do sonicznych. Znajoma przekonałam mnie do tego modelu https://www.shop-dent.pl/pl/p/SEYSSO-Gold-Black-ekskluzywna-szczoteczka-soniczna-do-zebow-NOWOSC/2645 i niewątpliwie Seysso Gold Black okazała się strzałem w 10! Bardzo dokładnie czyści dzięki efektowi kawitacji. Poza tym jest bardzo szybka.