Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokodil

Tabletki Daylette, wydłużyłam przerwę w braniu tabl. POMOCY

Polecane posty

Gość krokodil

Witam. Zażywam tabletki Daylette. Bodajże 5 dnia po wzięciu tabletki zwymiotowałam. Nie mając zapasowego blistra wzięłam kolejną tabletkę tj. 6. Do końca opakowania zażywałam więc tabletki tak jakby z następnego dnia. Gdy nastąpił dzień brania placebo, zrobiłam 5 dniową przerwę, a nie 4 by móc znowu zaczynać branie tabletek od poniedziału każdego miesiąca. Dziś zażyłam pierwsza tablekę z nowego opakowania, ale przeczytalam w ulotce, że bardzo ważne jest by przerwę robić najwyżej 4 dniową, nie większą. Obawiam się czy to może stanowić jakikolwiek problem? Czy jestem w tym momencie zabezpieczona? Dlaczego tak mocno zabraniane jest robienia np. 5 dniowej przerwy? Dodam, że od momentu gdy zwymiotowałam tabl nie współżyłam w ogóle z partnerem. Miesiączkę dostałam w sobotę ( przy 4 placebo) i zauważyłam, że jest bardziej obfita niż w poprzednich miesiącach. Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.

Gość zajrzyj do ulotki..........
teraz powinnas przez tydzien dodatkowo zabezpieczac sie prezerwatywa (o ile dojdzie do zblizenia)

i nie dostalas miesiaczke, a krwawienie z odstawienia. Chyba, ze Twoje pigulki sa jednoskladnikowe, nie zatrzymuja owulacji?i

Gość krokodil
Zaglądam do ulotki bardzo często;) Tam jest tylko napisane w nawiasie, że nie wolno wydłużać przerwy. Nie ma wyjaśnienia co w takiej sytuacji robić. Dziękuje bardzo za odpowiedź:)

Gość krokodil
Mój bląd:) Chodziło oczywiście o plamienie z odstawienia.

przedluzenie przerwy moze spowodowac powrot owulacji. Dlatego teraz lepiej poczekac, az hormony ja ponownie zablokuja. Wydaje mi sie, ze w Twoim przypadku mozna stosowac przepisy postepowania jak przy pominieciu pigulki... O ile w ogole doszlo do jakiegos zachwiania. Ale, jak wiadomo, lepiej nie ryzykowac ;)

Gość cdscsdc
spokojnie nie ma powodu do obaw, daylette jest jak yasminelle a yasminelle ma ten sam skład co yasmin (przerwa 7dniowa) wiec nic sie nie stalo

Gość krokodil
Dla 100% pewności jutro pójdę do Ginekologa i będzie wszystko jasne :)