Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dm23009

wydzielina na wargach sromowych

Polecane posty

Gość dm23009

ostatnio zauważyłam, że na wargach mniejszych mam miały osad. nie swędzi ani nie piecze. zauważyłam też że w łechtaczce pojawia się tak jakby biała gródka, czytałam już kiedyś że niektóre dziewczyny też tak mają i nie jest to powód do obaw.

Gość ciekawskaggr4
Mi to wyglada na grzybice

Gość rodgjteohth
mastka

Gość zielono miii
Mi też się wydaje ze masz grzybicę, może dopiero swędzenie u ciebie wystąpi. U mnie zawsze białe, twarożkowe upławy wiążą się z pieczeniem i swędzeniem w miejscu intymnym. Najlepiej by było gdybyś zrobiła wymaz z pochwy, wtedy dwoisz się co i jak. Tu masz linka jak leczyć infekcje intymne: http://www.provag.pl/terapia Mi ten probiotyk przy grzybicy bardzo pomaga, stosuję go też przy doustnych antybiotykach.

badania wykażą w czym jest problem, profilaktycznie możesz posmarować się provag żelem, ma on działanie łagodzące i chroniące

Gość ergiuy
Provag żel dodatkowo zapobiega rozwojowi bakterii i grzybów, no i łagodzi świąd i pieczenie.

Gość misiamarysia
no coś w tym jest ;) można na wszelki wypadek zrobić sobie kutacje lactovaginalem, to probiotyk dopochwowy, który pomaga uzupełnić prawidłowa florę bakteryjną w pochwie i chroni przed infekcjami.

Gość jedaigje
skoro nie swędzi to raczej nie jest grzybica, może być mastka, takie naturalne natłuszczanie tych miejsc, ale obserwuj, czy nie pojawią się jakieś inne objawy, lub nasilenie tych istniejących

no wlasnie taka wydzielina wskazuje na grzybice bądz infekcje pochwy, na samym poczatki nie zawsze pojawia sie pieczenie i swedzenie. z czasem te objawy zaczynaja wystepowac. ale ja teraz znalazlam sposob na to aby infekcje, czy grzybica nie wracaly. odkad wraz z terapia antybiotykowa stosuje multi gyn acti gel nic mi sie nie zrobilo.

multi gyn acti gel jest najlepszy na problemy intymne i w celu zapobiegania tworzeniu sie infekcji