Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hentaihime

Bardzo długi cylk!!!

Polecane posty

Gość hentaihime

Mam już 19 lat (prawie 20). Nigdy nie przejmowałam sie swoim cyklem miesiączkowym, jednak teraz gdy mam chłopaka i planujemy uprawiać sex (dla mnie to będzie pierwszy raz) wolałabym wiedzieć kiedy mam dni płodne żeby uniknąć ciąży. Więc pierwszy dzień cyklu jaki zanotowałam sobie to 17 luty 2013, a wcześniejszy miałam w listopadzie i z tego co pamiętam to okres mam właśnie średnio co trzy miesiące. Chciałabym wiedzieć czy to normalne? Czy poprostu mam tak z powodu braku owulacji? No i jak w takim wypadku obliczyć dni płodne, ponieważ wszystkie kalkulatory na necie które takie dni obliczają mają co najwyżej 45 dni cyklu :( No i jeśli bd to przydatne to pierwszy okres miałam w lipcu 2007.

To nie jest normalne,ze masz miesiaczke co 3 miesiace.Musisz isc z tym do ginekologa.A co do dni plodnych,to ich sie nie wylicza tym bardziej,ze masz nieregularne miesiaczki.Mozesz je jedynie obserwowac,np obserwujac sluz i mierzac temperature rano przed wstaniem z lozka o tej samej porze

Gość et44545
w twoim wieku cykl nie jest jeszcze w pełni unormowany ale do gina idź...lepiej zapobiegac niz leczyc!!

Gość kiskaaki
kochana tylko ginekolog ci pozostaje, bo tak dluga przerwa to nic normalnego. Zadzwon nawet na kase chorych wez dowód i idz, nie potzrebujesz potwierdzenia o ubezpieczeniu bo wszystko jest wpisane w kompoterach

takie długie cykle są prawdopodobnie bezowulacyjne, będziesz musiała się leczyć

Gość masz 20 lat, okres 4 razy w ro
ku, na dokładkę nigdy tego nie notujesz i jeszcze nie byłaś u ginekologa???? To może najpierw do psychiatry, bo z głową też nie jest dobrze jak widać :( Ja rozumiem, że miałabyś lat 13 i nie przejmowała się brakiem normalnego okresu. Ale stara baba i taka nieodpowiedzialna> Do seksu dorosłaś a do sprawdzenia co sie z twoim ciałem dzieje nie????

Gość bialamasajka
Jeśli chcesz sobie wyznaczać dni płodne i niepłodne to w takim przypadku wydaje mi się że jedynym sposobem są testy owulacyjne albo mikroskop owu na ślinę. To drugie nawet jest lepsze bo jest wielokrotnego użytku