Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynka199

Proszę was o pomoc. Nie wiem co robić.

Polecane posty

Gość cytrynka199

Mam 16 lat w październiku skończę 17 i jestem w ciązy. W pierwszym tygodniu czyli zostanę mamą w listopadzie i będe miała 17 lat mój chłopak ma 23 lata. Zastanawiam się jak to bedzie jak urodzę.. Czy mój chłopak będzie mógł wziąść te dziecko w opiękę do mojej 18-stki? I odrazu mówię, że będe z nim mieszkać

Gość Ja miałam prawie 18
jak urodziłam. Facet 22. Tylko tyle,że wzięliśmy kościelny. Dziecko prawnie było moje i jego. Do tej pory jesteśmy razem,mieszkamy,spodziewamy się drugiego(tym razem planowanego)bobasa. Ukończyłam szkołę policealną. Teraz jestem na zwolnieniu,bo pracuję w biurze. Ale moja znajoma urodziła mając prawie 17. Dziecko prawnie pod opiekę ojca poszło. Bo ojciec 24l. U trzeciej opiekę nad dzieckiem przejęła mama(babcia dziecka).

Gość Ja miałam prawie 18
Dodam,że prawie 18,ale ślub braliśmy za zgodą sądu. Bez problemu był to ślub kościelny.

Gość mama mamma
cytrynka199 twoja ciaża jest potwierdzona przez lekarza??????????

Gość Sasandra
Boże dziewczyno ty sama nie wiesz czy w ciązy jesteś !!! nie masz potwierdzonej ciązy tylko podejrzenia !!!

Gość Ja miałam prawie 18
No chyba jest skoro napisała,jestem a nie chyba jestem;P

Gość jakim cudem wykryłaś tygodniow
ą ciążę??? Jasnowidz ci powiedział?

Gość cytrynka199
Jestem wiem , że napewno jestem w ciąży. A jezeli nie wezmiemy slubu? To on może wziasc normalnie pod opieke to dziecko?

Gość do-autorki
na początku radzę poczytać jak się oblicza wiek ciąży. Pierwszy tydzień ciąży jest wtedy gdy masz okres, czyli liczy się od pierwszego dnia cyklu cyklu. Zastanów się czy w ogóle jesteś w ciąży? Robiłaś chociaż test z moczu, bo pewnie badanie beta hcg nie wiesz czym jest. Jeśli wyjdą pozytywnie, to musisz iść do lekarza i dopiero on ostatecznie potwierdza ciążę, gdy widzi echo zarodka (bijące serduszko) - ok 7 tygodnia ciąży. Licząc tygodnie od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Gość A czy przypadkiem ojciec
dziecka nie będzie miał problemów, że współżył z nieletnią? Nie wiem jak to jest w Polsce...

Gość ale jestescie głupie
dziewczyna napisala ze jest w ciazy!!!!!!!!!

Gość do-autorki
W Polsce małoletni jest poniżej 15 roku życia i za to jest kara.

Gość cytrynka199
nie mam skonczone juz 16 prawie 17 mam lat to nie jest zadne przestepsstwo

Gość NIE BĘDZIE MIAŁ PROBLEMU
JAK KOŃCZYSZ 15 LAT MOŻESZ WSPÓŁŻYĆ Z PEŁNOLETNIM.

Gość cytrynka199
Wy nie rozumiecie tego , że ja jestem w ciązy ? Robiłam to w dni płodne bez zabezpueczenia i z wytryskiem we mnie

Gość Ja miałam prawie 18
Zdaje mi się że może dziecko być na ojca jeżeli jest pełnoletni.

Gość cytrynka199
przecież o tym wiem ! Tylko chce wiedzieć jak to będzie jak urodze to czy sąd przyzna mojemy chlopakowi opieke nad dzieckiem do mojej 18-stki!

Gość Ja miałam prawie 18
Ale test robiłaś? Bo w tym wypadku Twoje dochodzenie będzie śmieszne.....test daje 99% prawdopodobnej ciąży a ginekolog 100%.

Gość Ja miałam prawie 18
,,Czy niepełnoletnia córka ma władzę rodzicielską nad swoim dzieckiem? Kobieta, która urodzi dziecko nie będąc pełnoletnią nie ma nad nim władzy rodzicielskiej. Pełnoletnią staje się osoba, która albo ukończy 18 lat, albo kobieta, która ukończyła 16 lat i uzyskała zgodę sądu opiekuńczego na małżeństwo i takie małżeństwo zawarła. Po zawarciu związku małżeńskiego będzie traktowana jako osoba dorosła. W sytuacji więc, gdy kobieta, która nie jest pełnoletnią urodzi dziecko, nie przysługuje jej do niego władza rodzicielska. Sama bowiem pozostaje pod władzą rodzicielską swoich rodziców. Rodzice ci jednak z mocy prawa nie nabywają prawa do dziecka, do podejmowania decyzji w jego imieniu. Czy ojciec dziecka, będzie miał władzę rodzicielską do dziecka, jeśli matka dziecka jest niepełnoletnia? W sytuacji gdy matka dziecka jest niepełnoletnia, a więc matka i ojciec dziecka nie mają ślubu ( pamiętajmy, że ślub kobiety co najmniej 16 letniej za zgodą sądu powoduje, że nabywa ona pełnoletniość), ojciec dziecka nie nabywa władzy rodzicielskiej, nawet jeśli sam jest pełnoletni. Nie może on uznać dziecka, gdyż matka dziecka jest niepełnoletnia, a jej zgoda jest wymagana do uznania dziecka. W takiej sytuacji, aby ojcu mogła przysługiwać władza rodzicielska, musi on złożyć pozew o ustalenie sądowe ojcostwa. Wówczas sąd w wyroku ustalającym ojcostwo może przyznać ojcu dziecka władzę rodzicielską. W postępowaniu wezmą udział rodzice nieletniej matki, jako jej przedstawiciele ustawowi oraz dziecko, które reprezentować będzie kurator ustanowiony przez sąd. Jeśli sąd przyzna ojcu dziecka władzę rodzicielską, będzie on jedynym opiekunem prawnym dziecka, do czasu osiągnięcia przez matkę dziecka pełnoletniości.'' http://www.kobietaiprawo.pl/opieka-nad-dzieckiem-nieletniego-dziecka1.html

Gość Sasandra
ale czy ciąże potwierdził ci lekarz lub test nie wspominając już o badaniu krwi ? NIE !!! WIĘC CZYM TY SIĘ STRESUJESZ NA ZAPAS . NIE JEST MOŻLIWE WYKRYCIE TYGODNIOWEJ CIĄŻY !!! jest prawdopodobieństwo zapłodnienia ale co do samej ciązy to jeszcze nie wiadomo

Gość ninka2424
moglby ale najpierw bedzie musial udowodnic ze to jego dziecko bo nasze polskie prawo jest takie pojebane. lepiej by bylo jakby ktos z rodziny wziol dziecko pod swoja opieke matka lub ktos inny

Gość Ja miałam prawie 18
Wystarczy wpisać w google i się wszystkiego dowiesz. A robiłaś test?

Gość mowa-trawa
mowa-trawa. Autorka została jedynie "zaplemniona" w dni płodne, a zapłodniona sama nie wie czy jest. Tak to jest jak się dzieci biorą za seks. Dla twojej wiadomości nie zawsze stosunek z wytryskiem w dni płodne kończy się ciążą. Lepiej przyłóż się do nauki biologii.

Gość pogieło was??
autorko a Ty chcesz byc w ciaży czy nie???

Gość kogo pogięło tego pogięło:P
Hihihi:P

Gość hmm mm
planowana ciaza?