Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinakarolinaa

Ciągle jestem głodna...

Polecane posty

Gość karolinakarolinaa

Prawie rok temu zaczęłam się zdrowo odżywiać, regularnie jeść, schudłam tyle ile chciałam zachowałam zdrowe nawyki ale też podjadam słodycze i zwykłe jedzenie waga waha się +/- 1-2kg. Problem w tym że przez to regularne jedzenie co 3 godziny jestem teraz głodna wręcz co 2 godziny! ćwiczę i z apetytem jest różnie, nie wiem czy to jest normalne żeby jeść co 2 godziny i utrzymać wagę boję się przytycia mimo że jem w miarę zdrowo i nie wielkie ilości. Czy to metabolizm mi się tak podkręcił? jak nie zjem w ciągu 3 godzin czegoś to boli mnie brzuch z głodu i mam zawroty głowy może to znak o jakiejś chorobie? Pomóżcie!

Gość malutka100000
to może cukrzyca

Gość qwttttr
od cukrzycy to chyba brzuch nie boli

Gość anna kareniwa
wedlug mnie wszystko jest ok, tylko po tych 2 godzinach powinnas zjesc jakas przekaske np.kilka orzechów,jabłko, jogurt naturalny, kawałek ogórka itp. a zjesc danie dopiero po 3 godzinach. ja tez robie sie juz po 2 godzinach glodna ale ta godzine poprostu czekam , to nie dlugo wiec godz mozna przezyc :-)

Gość karolinakarolinaa
Dzięki za odp, jak tak bede podjadać to mi waga zacznie iść w górę, staram się pić wtedy herbatę żeby nie jeść ale czasami źle się czuję jak nie zjem i to mnie najbardziej martwi bo dawniej mogłam kilka godzin nie jeść i było ok.

Gość karolinakarolinaa
przed wprowadzeniem zdrowego odżywiania i regularnych posiłków mogłam nie jeść po 5 godzin i wcale się źle nie czułam

Gość ziuta_bez_buta
Ja myślę, że organizm poprostu się przestawił. Przedtem jadłaś nieregularnie wiec sobie magazynował zapasy, teraz jak racjonalnie uregulowałaś odżywianie, niczego nie magazynuje tylko spala na bieżąco. O ile bedziesz jadła te 5 posiłków dziennie o stałych porach (co 2-2,5 godziny) to wszystko powinno byc dobrze. Chyba że zaczniesz się obżerać. Może tez być tak że problem nie jest somatyczny tylko psychiczny a wtedy potrzebny dobry psycholog.

Gość xennnna.
Mam identycznie! Od stycznia zaczęłam jeść regularnie co 3-4 godziny, staram się jeść zdrowe i zbilansowane pokarmy. Do tego ćwiczę około godziny dziennie (często intensywnie). Od tego jestem głodna co 2 godziny. Czasem ciężko mi wytrzymać ten odstęp 3-4 godzin. Jest mi po prostu słabo. Głód zawsze można jakoś oszukać popijając dużą ilością wody lub gorącej herbaty ale jest mi SŁABO dopóki czegoś nie przekąsze. DLaczego???

Gość UllaC
No wlasnie...cwicze trzy razy w tygodniu, zdrowo zaczelam sie odzywiac i... Chodze ciagle glodna :/ nie jem wcale malo, ale zdrowo. Po 2 godzinach zaczyna mnie ssac w zoladku i nie wiem za co sie chwycic, zeby nie zniweczyc wysilku odchudzania :( o co tu chodzi?

Gość gość
Ja jestem glodna co godzine wlasciwie :D a nie tyje jakos specjalnie, waga stoi w miejscu. Mam wlasnie jak to pisalas, slabo mi i boli mnie glowa, potrzebuje ciagle cukru do zycia :/