Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MłodaMężatka93

Zajrzyj może mi pomożesz

Polecane posty

Gość MłodaMężatka93

Witam nie mam sie do kogo zgłosić wiec poprosze was o rade .Opisze swoją sytuacjie 21.grudnia wziełam ślub z mojm chłopakiem obecnym mężem .Teraz jestem w 9 tyg ciąży razem wynajmujemy mieszkanie za 500 zł + media kawalerka .Tyle że ja nie pracuje tylko mój mąż i zarabia 1200 zł . Ale nie oto chodzi chcemy starać sie o mieszkanie z urzędu ponieważ wczesniej mieszkaliśmy u męza matki ale poszliśmy po slubie na swoje zreszta ona ma 62 lata i nie chce mieć nas na głowie a tym bardziej z dzieckiem na moją matke nie mam co liczyć bo jest alkocholiczka .Chcemy teraz starac sie o mieszkanie bo jak przyjdzie dziecko na swiat to nie bd nas stać na wynajem mieszkania . My jestesmy zameldowani u tesciowej a tam jak przyjdzie dziecko na świat to metraż przekroczy bo z tego co wiem to nie moze przekraczać 5m na osobe i wliczaja do tego wszystko a tam sa 2 nie duże pokoje łazieka i kuchnia . I Moje pytanie brzmi wie moze ktos z was czy to ze jestem w ciąży zalicza mnie na liste czy nie mam sie oco starac tu byłam u nas w mopsie ale u nas w Piechowicach to te Panie chyba maja każdego w tyłku ważne żeby one miały ... Była moze któraś z mam w takiej sytuacji ??? Lub wie cos na ten temat TYLKO PROSZE NIE PISZCIE TRZEBA BYŁO BACHORA NIE ROBIC ITD .... POZDRAWIAM BUŻKA

Owszem możesz strać się o mieszkanie ,jak najbardziej od złożenia podania do UM będziesz w ciągu miesiąca mieć decyzje z UM(negatywna bądź pozytywna). Jeżeli pozytywna - to czas oczekiwania na mieszkanie to ok. 13 lat ( ludzie są w jeszcze gorszej sytyacji niż Ty i również tyle oczekują) Gminy nie godpodarują dużą ilością lakalii socjalnych -takie są realia i jeśli ktoś Ci tu napiszę ,że dostaniesz je szybko to przekonasz się ,że Ja miałam racje ,pozdrawiam

Gość ixyyyyyyyyyyy
TRZEBA BYŁO BACHORA NIE ROBIC za ortografie sie wez, bo chyba nie chcesz z taka pisac jakichkolwiek podan?

FACET 22 LATA Idź się w końcu leczyć!!! MłodaMężatka93 Nie wiem czy to zmienia Twoją sytuacje, ale na mieszkanie z Urzędu czeka się latami. Matki z chorymi dziećmi żyją w spleśniałych mieszkaniach i dostają nowy lokal tylko dzięki mediom. Media poza funkcja narodowego prania mózgu, czasem się jednak przydają. A za każdym razem pewnie usłyszysz, że nie ma lokali;/ Takie są realia, ale próbuj walczyć:)

Gość annia.....................
Nie masz szans na otrzymanie mieszkania .ludzie czekają po 20 lat.To,że jestes w ciąży i jest mały metraż nikogo nie obchodzi.

Gość basialkas3
najlepiej zapytac u źródła czyli w urzedzie,mopsie itd powodzenia

Gość ixyyyyyyyyyyy
jak mozna byc tak nieodpowiedzialna osoba?

Gość jhkjjgj
nieprawda- u nas przez takie podejscie wiele osob rezygnowalo i sie okazalo ze jest duzo takich mieszkan- idz i sie dowiedz u zrodla

Gość MłodaMężatka93
Dziękuje za odpowiedzi przepraszam za ortografie ale szybciutko pisze a po drugie niestety mam dysortografie nic na to nie poradze staram sie robic jak naj mniej błędów . I nie patologie tylko poprostu nie każdy ma Rodziców którzy przyjdą wysuchają i podadzą dłoń ... A ja nie mam się kogo podpytać ojca Alkocholika który nie zyje czy matke która Sama ma teraz moje siotry w domu dziecka i ja je biore na weekendy tylko jak moge ...Czasami Pomyśl co piszesz bo ja sobie rodziny nie wybierałam I muszę to akceptować A ty piszą o patologi wcale sie nie popisujesz chyba ze tym że nie masz wsp[ółczucia albo pochodzisz z bogatej rodziny która uwaza że jak matka alkocholiczka to i córka i synowie pewnie tez alkocholicy nie każdy idzie w ślad rodziców ! Pozdrawiam

Gość MłodaMężatka93
Racjonalistka- Dziękuje wezme sobie twoja odpowiedz do serca no i dziekuje slicznie

Gość ixyyyyyyyyyyy
patologie ty tworzysz bez pracy, maz zarabia grosze i jeszcze dziecko w drodze 1993 to twoj rok urodzenia?