Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Cellulitis w ciąży

Polecane posty

Dziewczyny czy ktoras z Was tez tak miala? Dodam iz nigdy nie musialam stosowac zadnych specyfikow antycellulitowych jedynie zimne prysznice i to zapobiegawczo... a teraz ? od kiedy jestem w ciazy skora na udach i posladkach wyglada jakby stracila jedrnosc nie jest juz taka napieta jak wczesniej a dokladniej jak stoje przed lustrem to nie widac az tak strasznych defektow gorzej jest jak np podskocze wtedy wyraznie widac iz ta skora ''lata'' gora dol. Jestem zalamana gdyz nie chce wstydzic sie wlasnego ciala :/ a nie chce stosowac teraz zandych specyfikow ani balsamow by nie zaszkodzic malenstwu . Mysle jedynie by uzyc jakiejs dobrej, szorstkiej gabki i do tego te prysznice wodne na przemian (ziimna, ciepla woda) :(

Gość mama 12 tygodni
cellulit, bo woda Ci się w oganizmie zbiera. I lepiej za dużo w ciąży nie skacz ;) A balsamy bez przesady, dziecku nic nie będzie i chyba lepsze od przemiennych pryszniców, bo to szok/stres dla organizmu. A który tydzień? Ile przytyłaś?

16tc, i waga stoi w miejscu ;/ 168 wzrostu i 60 kg wagi wazylam 62 ale z pocztaku jeeszcze schudlam. Wazylam sie jakis tydzien temu to jesli nawt to max 61 waze

Gość mama 12 tygodni
skóra straciła na jędrności, bo schudłaś, do tego hormony szaleją. Wszystko wróci do normy po ciąży, a teraz spokojnie sie balsamuj, szczególnie dbaj o brzuszek, żeby nie pojawiły się rozstępy, bo tego nie zwalczysz. I nie martw się za bardzo :) Ja przytyłam 13kg, ale na twoim etapie ciąży miałam już plus 6kg (odpadł stres, doszło regularne jedzenie, wysypianie się itd). I prawie 4mies. po tylko troszkę brzuch sflaczały, a waga wróciła do normy.

nie no ja sie staram jesc normlanie niemlze jak przed ciaza nie zaluje sobie niczego tym bardziej ze lubie salatki, surowki jak i polskie dania typu pierogi czy kopytka :D a od kiedy pamietam moja waga zawsze sie wachala pomiedzy 60 a 62 :)

Gość czy ty autorko na każdym
topiku musisz podkreślać swój wzrost i wagę? chcesz się jakoś tym dowartościować ? swoją drogą trzeba było dbać o siebie a nie jęczeć teraz ze masz cellulitis

nie musze ale dodalam to dla zobrazowania bo znam sama waga nie daje nic do myslenia.sa przypadki ze dziewczyna wazy tyle co ja tylko szkoda ze wzrost o 20cm mniejszy. a w takim przypadku cellulit to nie dziwota :/ a poza tym kilka postow wstecz i poraz kolejny czytanie ze zrozumieniem sie klania ''nigdy nie musialam stosowac zadnych specyfikow antycellulitowych jedynie zimne prysznice i to zapobiegawczo''

Gość gvhgvghvvvbvbvbvb
tez nie wiem, po co wypisuje swoja wage i wzrost, skoro nie ma sie czym chwalic

Staram sie codziennie chodzic na spacery od 30 do 60 min. wiadomo wzmozony wysilek fizyczny odpada w tym momencie :/ co do jedzenia jak juz mowilam jem tak samo jak przed ciaza czyli ani mniej ani wiecdj

waga nie ma znaczenia, są otyłe kobiety z nadwagą i nie mają cellulitu a są szczuplutkie i mają duży problem. Cellulit masz pewnie z powodu hormonów wyższy poziom estrogenów. Masaż szorstką gąbką, peelingi, prysznice zimno-ciepłe, do tego masaż przy wcieraniu balsamu/olejku.

możesz działać, ale nie oczekuj zbyt wiele póki jesteś w ciąży teraz jestem w 7 miesiącu, jakoś po połowie ciąży wyskoczył mi cellulit kupiłam rękawice do masażu, jakieś drewniane gówienko też do masażu, łajam się zimnym prysznicem po nogach a cellulit sobie rośnie coraz większy nawet na siebie nie patrzę po wyjściu spod prysznica, bo już mi się nie chce tego oglądać czekam na poród i ocenię stan po moja siostra też w ciąży miała, później jej zniknął

CELLULIT A NIE CELLULITIS - wygoogluj sobię różnicę miedzy tymi dwoma schorzeniami. Masakra.

Gość to jest tylko moje zdanie
wiesz co? Mialam kolezanke, bardzo chuda, a cellulit miala widoczny, ze hej. Zreszta bardzo malo jest kobiet, ktore nie maja go wcale. Ja tez mialam przed ciaza (mimo cwiczen, szczuplej sylwetki , balsamow i zdrowego zarcia)-ale nie byl widoczny na pierwszy rzut oka, jedynie jak mocno scisnelam udo. Teraz po ciazy mam troche widocznego na udach, ale nie przejmuje sie tym. rozstepy tez mam-mimo umiesnionego brzucha przed ciaza i smarowania go.

Gość fiołkowa_mama
Mnie tez również ten problem spotkał po 5 mc. Obecnie jestem w 34 tyg i przytyłam 9 kg a mimo to wyskoczył mi cellulit. Poszperałam w necie i znalazłam kilka fajnych wskazówek, wprowadziłam je w życie i jego ogromna różnica. A miamowicie codziennie spacery, wieczorem w czasie mycie użycie specjalnej rękawicy i pilling z fusów kawy, olejku cynamonowego, imbirowego, cukru z dodatkiem oliwki do ciała i żelu pod prysznic. Taką mieszanką traktujemy miejsca z tym cholerstwem i zmywamy na przemian ciepłą i zimną wodą. Po kąpieli oliwka do ciała. Jeśli nie ma p/wskazań w postaci wysokiego ciś to można stosować jeszcze inny zabieg. Robimy papkę z balsamu do ciała albo oliwki, dodajemy cynamon przyprawę, imbir i smarujemy miejsca nogi a następnie owijamy folią spożywczą ;p tak "ubrane" zakładamy na to dresik i wskakujemy pod kocyk i kołderkę na 20-30 min. Pamiętajmy żeby brzuszka nie okrywać ani nie smarować. Po tym mazidle zostaje troche śladu w łazience więc jeśli chcecie tego uniknać możemy zamiast przypraw dodawać olejki te same co do pilingu efekt ten sam. Po upływie czasu zmywamy to chłodnym prysznicem i smarujemy oliwką. U mnie dało to mega efekt :) nie mogę sobie za to poradzić z rozstępami na piersiach ;/ pomimo smarowania oliwką od I trymestru mam czerwone rozstępy. Znacie może jakiś skuteczny krem?

fiołkowa_mama Jeśli masz zwykłą oliwkę to jest to sama parafina więc nie dziwota, że rozstępy są. Kup oliwkę z Hippa to same oleje które zawierają wiele cennych substancji. W diecie dużo wit E i C, ta druga jest potrzebna przy tworzeniu się włókien kolagenowych i elastynowych i do wzmocnienia ich, te jak pękają pojawiają się rozstępy. Pić dużo wody co najmniej 1,5 l niegazowanej dziennie.

Gość na cellulit po ciazy:)
cellulitem nie ma sie co martwic w ciazy, bo po niej zrobisz sobie tak jak ja zrobilam, dobry zabieg i po wszystkim, ja bylam na maximus' sie. podobnie bardzo sie przejnowalam bo jeszcze przed ciaza go mialam, a w trakcie sie pogorszylo, ale naprawde nie ma sie czym martwic wszystko da sie usunac , a po maximusie bedziesz miec skore bardziej jedrna i piekniejsza niz kiedykolwiek:))