Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwusiata

alergia, pokrzywka?

Polecane posty

Gość nerwusiata

mam ostatnio sporo stresow. wczoraj byl chyba najgorszy dzien. Dzis sie obudzilam obsypana czerwonymi kropeczkami: ramiona, dekolt, szyja, nawet troche twarz zaatakowalo. Fatalnie to wyglada... Kupilam wlasnie w aptece Cet Alergin, ale nie wiem czy to wystarczy? Dostaje tez takie uczulenie na slonce, ale nie wychodzi od razu w takich ikosciach... Czy ktos ma doswiadczenie w takich sytuacjach? Powinnam pojsc do lekarza, czy poczekac pare godzin i dac szanse lekowi, ktory kupilam?

Gość nerwusiata
alescie sie rozpisali! :D :P dokupilam masc na bazie hydrokortizonu i sie wysmarowalam. Siedze w pracy, wlosami zakrywam policzki (kolo uszu tez mam zaczerwienione kroty) i modle sie by klienci dzis nas omijali... Na razie byly od rana...4 osoby

Gość nerwusiata
bez krost, czy z...? ;)

Gość a w ogole ladna jestes?
z i bz;)

Gość dfsVG
Wywal ten hydrocortison, chcesz sie nabawić trądzika różowatego, posterydowego zapalenia, zamienic twoja skórę na twarzy w cieniutki pergamin? Sterydy trzymaj z daleka od twarzy. Połykaj parę dni ten Cet, możesz wapno dokupić, a jak masz możliwośc to do dermatologa leć.

To nie pokrzywka. W pokrzywce są takie duże czerwone placki, swędzą jak cholera i pojawiają się i znikają i tak w kółko. Wiem bo miałam. Masakra :o

Gość nerwusiata
z krostami wygladam fatalnie, ucieklabym na swoj widok, sadzac ze to nie wysypka a jakas ciezka sprawa dermatologiczna :D ale wczoraj wygladalam jeszcze dobrze. Czy od tego zalezy diagnoza? ;)

Gość nerwusiata
mam sperme w odbycie

Gość nerwusiata
swedzic to troche swedzi. I skora w miejscu wystapienia uczulenia jest goraca. Dermatologa tu nie mamy (male miasteczko), w kazdym razie nie jest dostepny teraz, a moj rodzinny dzis juz mnie nie przyjmie, moge sie rejestrowac dopiero na jutro :( kilka lat temu zaczelo mi cos takiego wychodzic od slonca, ale zaczynalo sie od drobnych krost, ktore jakby puchly i sie rozlewaly. Dzis wyglada to tak, jakbym od razu byla "napuchnieta"... Wczoraj niczego nie zauwazylam, ale tez czasu nie bylo na takie obserwacje...

Gość dfsVG
czemu masz sperme w odbycie?

Gość nerwusiata
przeciez to jakis malolat napisal, podszywajac sie..

Gość nerwusiata
znalazlam dermatologa! na dzis :) Zobaczymy co powie.

Gość a w ogole ladna jestes?
generalnie nie wybrzydzam jesli chodzi o urode, ale lepiej wczesniej zapytac;)

Gość dfsVG
Lepiej umów się na wizytę do dr, bo jak sie nia ma bladego pojęcia, to samoleczenie, może skończyc się samookaleczniem. A w tak zwanym międzyczasie skorzystaj z google i poczytaj o skutkach ubocznych używania sterydów na twarz. Po twoim ostatnim wpisie stawiam na trądzik różowaty.

Gość dfsVG
A umówiłaś się. No i git.

Gość nerwusiata
dzieko...ja rozumiem, ze w Twoim wieku sperma na glowe sie rzuca, hormony buzuja itd...ale wez Ty sie lepiej za lekcje...

Gość dfsVG
no widzisz,pupy nie myjesz,a chcesz mieć spokój z wypryskami,zadbaj o higiene

Gość nerwusiata
ja juz kiedys smarowalam sie taka mascia (podobny sklad) i pomagala. Choc wtedy uczulenie do twarzy "nie doszlo". Dzis reakcja jest duzo ostrzejsza, duzo szybciej wszystko postepuje. Tez sie ciesze, ze dermatologa "przydybalam" :D i to na fundusz! Ktos dzis sie z kolejki wykreslil :D no to mam szczescie...

Gość nerwusiata
jestem! :) hydrokortizonem twarz moge posmarowac nie wiecej niz raz dziennie przez trzy, cztery kolejne dni. Cialo - trzykrotnie w ciagu doby. Dostalam jeszcze jakies mazidlo jak przy ospie, biale. Ma przyjemnie schlodzic zaognienia. Generalnie nie jest zle, to reakcja na przemeczenie i stres. Mam odpoczac. Koniecznie. Wypytal mnie o wszystkie choroby ostatniego okresu, przyjmowane leki (jestem astmatyczka) itp. Hm. Pewnie i ma racje. W koncu czlowiek to nie tylko cialo, ale i dusza. A schorzenia psychosomatyczne to nic innego wlasnie, jak takie "polaczenie" problemow dnia codziennego z reakcja ciala na nadmierne obciazenia...

Gość katarina1984
w takich sprawach to nigdy nie wiadomo na forum ciezko stwierdzic, wiec obrze ze do lekarza poszlas, a nie wiem czy slyszalas, bo teraz sie popularne zrobily fanpage, jak masz fejsa to mzoesz wejsc na profil odetchnij spokojnie (taka stronka dla alergikow i astmy) i napisac do alergologa, mi odp juz pare razy i nie musialam leciec do dr ale to wiadomo nie zawsze jest mozliwe, czasem trzeba badania wykonac koneicznie