Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pici dla dziecka- herbata

Dawanie pić dziecku- herbatka

Polecane posty

Witam moja mała kończy za 4 dni trzy miesiące i ja daję jej między karmieniami ze dwa razy pić bo tak się domaga, daję po ok 60-70 ml herbatki (woda, esencja, glukoza) Moja mama wiekowa kobieta, ma pawie 60 lat twierdzi, że taka ilość picia jest zbyt mała, że dziecko w tym wieku powinno pić więcej a małej najwidoczniej to starcza co do niej nie dociera przez co czuję się złą matką czasem jej teksty sprawiają, że czuję się jakbym zaniedbywała dziecko... Jak mam jej rozsądnie wytłumaczyć? Już mówiłam, że chcę wychowywać po swojemu, że nie krzywdzę małej to potrafiła się obrazić.. Jeszcze jedno mała jest strasznym żarłokiem jeszcze nie skończyła trzech miesięcy a już pije 135ml z czego powinna wytrzymać w przerwie 4.5h i tak było na początku teraz ledwo wytrzymuje 3 mimo podawania picia... Jest jakiś sposób na zagęszczenie jedzenia takiemu maluchowi? Myślałam nad mlekiem w proszku lub innym i krupczatce.. Czy to dobry pomysł? Jak byłam u pediatry w 2 miesiącu to po wywiadzie stwierdziła, że mała dużo je i już jest taki mały "pulpecik"

mój synek teraz juz ma prawie roczek ale do 6mies pił/jadł mleko z piersi dopiero po 6mies dawałam mu picie najczęściej jakaś wodę niegazowana smakowa innej nie chciał wypijał dziennie 100ml i tyle mu wystarczało teraz niewiem ile pije z kubeczka i połowę rozlewa ale pewnie też cos koło tego.

Powiedz mamnie delikatnie że bardzo jej dziekujesz za rady ale to twoje dziecko i chcesz je wychować sama, lub że pytałas pediatr e na temat tego picia i że pow że dobrze robisz i już, u mnie teściowa tak sie wtraca ale ja niezwracam na to jej gadanie uwagi robie po swojemu

Ja karmię mlekiem mm dlatego dokładnie wiem ile mała wypija

propo jedzenie to rzeczywiście sporo je, ale dopiero po 4mies możesz mleko zagęścić kleikiem ryżowym i niczym innym bo bedzie malucha bolał brzuch, A z jaka waga ona sie urodziła? Najlepiej zapytaj pediatre czy rzeczywiście potrzeba coś robić z tym jej jedzeniem bo być może ona tyle potrzebuje, mój synek mimio roku dalej je co 3h i tak jadł od urodzenia.

Dziecko pije tyle ile Mu potrzeba. Teraz nawet na mm nie musisz dopajać bo już to mleko jest bardzo zbliżone do mleka mamy. Mój mały pił po 20 ml na dobę i więcej nie chciał. Też trochę się martwiłam, ale położna skutecznie mnie uspokoiła.

Gość nie sadze, zeby jej ta
herbatka byla potrzebna do zycia. Podawaj sama wode ( ile razy i jaka ilosc chcesz- wkoncu to woda ) i mleko co 3 godziny jest ok. Po 4 skonczonym miesiacu mozesz zaczac wprowadzac inne pokarmy, nie rozumiem tego zageszczania pokarmow. Przeciez to normalne, ze niemowle je czesto. Jeszcze przyjdzie na to czas. Nie spiesz sie z niczym.

Gość mnbvclkjh
Moje dziecko ogolnie karmione jest mm praktycznie od urodzenia, wg mojej tesciowej to grzech nie z tej ziemi. Do pracy wrocilam po 3miesiacach, tez grzech. Dziecko od urodzenia ma swoj pokoj, to niedopuszczalne. Usypia samo odlozone do lozeczka, jak tak mozna trzeba bujac. Dziecku daje wode do picia a powinno pic glukoze. I w koncu zwrocilam uwage ze ti moje dziecko to obrazila sie i 2 miesiace nie odzywala.powiedz szczerze ze twoje dziecko i ty bedziesz decydowala o wszystkim. I nie przejmuj sie opinia, jesli dziecko zadbane, nic mu nie brak, szczesliwa jestes Ty, szczesliwe jest dziecko to wszystko jest ok!

Gość aha123456
Twoja mama mysli ze dzisiejsze mm ma taką konsystencje jak w czasach gdy Ty byłaś niemowlęciem. Teraz to mleko zblizone jest do mleka matki i generalnie wiele dziecko dopajane byc nie musi. Glowa do gory, jestes super mamą,