Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kukuikuikuik

Odmowa stażu/kursu a wykreślenie z listy bezrobotnych - help !!!

Polecane posty

Gość kukuikuikuik

Jestem zarejestrowana jako bezrobotna i niedługo mam rozmowę z doradcą zawodowym i w związku z tym pytanie - czy zostanę wykreślona z listy bezrobotnych jeżeli odmówię uczęszczania na zaproponowany staż/kurs ??

Gość fdfeffff
tak, chyba, że podasz i udowodnisz szczególny powód

Gość kukuikuikuik
ehhh... :( a na każdej wizycie z doradcą takie kursy są proponowane ?

Gość xbnzxc
tak, trzeba było mówić że interesują cię oferty od 2500 w górę a nie za 500

Gość kukuikuikuik
W UP zarejestrowałam się z innych powodów, a nie po to aby chodzić na kursy czy staże...

Gość xbnzxc
mozliwe że zaproponują ci jeszcze jeden, ale myślę że po 2 msc cię wywalą

Gość jgjkkl
kukuikuikuik-jaki moze byc jeszcze powod procz ubezpieczenia zdrowotnego?

Gość kukuikuikuik
A jeśli np. powiem że dany kurs mnie kompletnie nie interesuje? Bo bez sensu przecież żebym szła na taki. Według czego takie kursy czy szkolenia są dobierane? Że zawodu to wiem, ale np. też zainteresowań (bo wiem że doradca pyta o owe) ? Widzę że niektórzy są bardziej zorientowani, więc zapytam o co wogóle doradca będzie mnie pytał na (pierwszym) spotkaniu? Nigdy nie byłam i nie wiem czego się spodziewać

Gość kukuikuikuik
I co ile będę wysyłana do doradcy? Co np. 3 miesiące, pół roku czy rzadziej ?

Gość klasyka na topie
też mam za jakiś czas taką wizytę i też mnie to ciekawi...

Gość mpok,opk
a ty chcialabys miec ubezpieczenie za nic? Niestety, ale jesli nie masz ochoty pracowac, a chcesz byc ubezpieczona, to musisz chodzic na staze i kursy

Gość kukuikuikuik
Nie orientuje się nikt ? :(

Gość kukuikuikuik
Średnie, więc mam nadzieję że u mi tymbardziej nikt niczego nie zaproponuje ;)

Gość love_krove
Wypiszą Cię jak odmówisz.

Gość 40-60 jest
kukuikuikuik W UP zarejestrowałam się z innych powodów, a nie po to aby chodzić na kursy czy staże... ­ wiemy :) chodzi tylko o ubezpieczenie :) ­ jesli pytasz czy cie wykresla, to odp brzmi, TAK skoro nie podejmujesz oferty, odmawiasz, jest to rownoznaczne z tym, ze twoja aktywizacja i gotowosc do podjecia ",,,," jest zerowa :) wykresla ci na min 3 msc ­ panowie gdzies tam na gorze, kalkuluja, jak zmniejszyc bezrobocie :) jednym z pomyslow jest odebranie ubezpieczenia bezrobotnym :) szybko wyeliminuja takich artystow jak ty :)

Gość ędwardzik ącki
90% rejestruje się dla ubezpieczenia tępa strzało 🖐️

Gość jedną nogą w rowie
artystą to jest Vincent vel Kreatywny Księgowy, ekspert od fałszowania państwowej księgowości i statystyk razem z kolegami typu Boni i oczywiście szef tego burdelu pan premier kurwa mać x dużo zależy od tego z kim będziesz gadać ludzie są różni jedni będą się wykazywać wymądrzać inni zmilczą i machną ręką bo i tak gówno to jest warte x zawsze istnieje możliwość pójścia na zwolnienie żeby chociaż przesunąć termin wizyty w up i wówczas może te zasrane staże już rozdzielą

Gość defrgthyjk
dziewuszko, o staże to sie teraz ludzi bija - jest takie bezrobocie na wizycie u doradcy mozesz co najwyżej dostać jakieś szkolenia a to przeważnie idziesz raz na dwie godzinki i po szkoleniu. Czasami dwa razy. Nie panikuj

Gość gleedys
Wysłali mnie do doradcy ze 2 razy....pytała gdzie bym chciala pracowac, czy interesuja mnie jakies kursy...ble ble i czy zapoznałam się z ofertami pracy które mają. Czasem wysylaja na jakies krotkie szkolenie -2 godziny np w stylu jak. Efektywnie szukac pracy. Na kursy jakos przymusowo nie wysylają bo to raczej ludzie sie o kursy biją- bo za to dostajesz kasę. Na pewno nie dają kursów który by do ciebiie nie pasował w stylu- kurs wózków widłowych :D To tylko durna rozmowa żeby udawać że bardzo chcą ci pomóc. Mogą cię tylko zmusić do przyjęcia ich oferty pracy