Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa82

Ile płacicie za rachunki

Polecane posty

Gość Ciekawa82

Cześć Planuję z moim narzeczonym wynająć dom/miieszkanie. Chcę wszystko wykalkulować żeby po opłaceniu rachunków nie zostać bez kasy. Ile mam miesięcznie doliczyć do ceny najmu? Wiem jak sprawdzać council tax, ale nie mam pojęcia ile wyniesie mnie woda, ogrzewanie itd. Myślimy o 1-2 bedroom. będę wdzięczna jak napiszecie ile wy płacicie. Do tej pory wynajmowałam pokój, więc nie wiem nic o rachunkach.

Gość primerose
My mamy salon plus dwie sypialnie, co miesiąc płacimy 80 funtów za gaz i prąd. W tym miesiącu wysłaliśmy odczyt zliczników i okazało się,że mamy 100 funtów nadpłaty. Ale może dlatego,że mnie nie było przez ponad miesiąc a mój partner praktycznie nie włącza ogrzewania, bo jemu jest wiecznie gorąco ;)

Gość Ciekawa82
dzięki za szybką odp. A woda? Podobno woda jest droga. Mogę spytać ile płacicie?

Gość ....................xyz
My mamy 1 bedroom w 3 strefie za 900 funtow miesiecznie, a rachunki to prad i gaz ok 100 na miesiac, tak srednio, bo czasem jest mniej badz tez wiecej, council tax prawie 130 funtow mc, abonament tv ok.15 funtow mc (inaczej licensja tv i wynosi ona w UK 145.50 f na rok) pakiet kanalow tez cos ok.15 funtow mc, internet jakos 26 funtow mc + nasze 2 telefony ok.75-80 funtow mc. Odnosnie wody to placimy raz w roku miedzy 300-350 funtow, ale wiem, ze podobnie jak prad, gaz i reszta ceny za wode pojda w gore, wiec bedzie wiecej zaniedlugo...

Gość ....................xyz
Mieszkamy w Londynie

Gość rachunki
Ja wynajmuje 2 bed house w 5 strefie w Londku i z wode place 220f z rok

Gość Ciekawa82
W takim razie myślę że tak z górką mogę doliczyć do ceny najmu ok 250f/ mies , w tym council tax, woda, prąd i gaz. Nawet mnie to cieszy, spodziewałam się większej kwoty:)

Gość kijfjkgjdferdezds
6 strefa 2 bedr. woda za rok 350f wczoraj dostalam rachunek prad za 3 miesaice 380f c.tax 112f miesiecznie nie licze tv.license ani rachunkow za telefon czy internet.

Gość do Ciekawa82
Myślę, że wszystkie rachunki (woda, prąd, gaz, council tax, tv, internet) tak ok.300 funtów miesięcznie - oczywiście może być więcej lub mniej, ale tak przeciętnie 300 (nam wychodzi ok.400, ale to już z telefonami i oczywiście nie wliczam w to ubezpieczenia za samochód, komunikacji itd.)

Gość primerose
Razem 80 funtów za gaz i prąd płacimy co miesiąc. Za wodę na razie jeszcze nie dostaliśmy rachunku.

Gość pierpierdona
jakos drogo za ta wode placicie! ja za one bed w 3 strefie place 220 za rok, za prad i gaz place wedlug licznika i np za zime za 3 miesiace kiedy grzeje najwiecej place okolo 200 max! w lecie to czasami mi przyjedzie za 3 miechy 60 funtow....albo macie kijowego dostawce albo jakis stary boiler

Gość do pierpierdona
No nie godzę się....to zależy od wielu czynników, od dostawcy, ilości osób, które mieszkają w danym domu/mieszkaniu, od zużycia, sezon itd. Poza tym są podwyżki wody, gazu, prądu: 1. http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/29923/UK-Wyzsze-rachunki-za-wode 2. http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/29956/UK-Najlepsze-taryfy-pradu-i-gazu-w-lutym 3. http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/29640/UK-Zimowe-podwyzki-cen-energii

Gość ngrew
właśnie patrzę na nowy rachunek za wodę. wzrosło do 39f/mc, za 1bed flat

Gość do ngrew
To sporo...

Gość ngrew
wiem, chyba spróbuje z licznikiem..

Gość do ngrew
Ja mam niezbyt miłe wspomnienia z licznikiem...ale spróbować możesz :)

Gość ngrew
Dlaczego? Slyszalam ze jednak taniej wychodzi...