Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinka55

Ktoś wie??

Polecane posty

Gość paulinka55

Witam serdecznie mam trzy pytania które nie dają mi spokoju a mianowicie: 1 Czy prezerwatywa zawiera mikropory przez które może przedostać się plemnik? 2 Czy jak stosuje taką metodę z chłopakiem od początku jest założona gumka i chłopak wychodzi ze mnie jak czuje ze jest blisko i wytrysk jest w gumce jest szansa zapłodnienia (dodam że nie pęka i nie zsuwa )? 3 Jeśli gumka pęknie ale NIE będzie wytrysku nie doszło do niego to jest możliwość? Dziękuje z góry za odp na te 3 nurtujące mnie pytania:)!

Gość booggrrrhjjj
3 razy NIE

Gość turinala
Sperma unosi się w powietrzu. Jak chłopak dojdzie w łazience, to też możesz być w ciąży więc lepiej zrób płukanke. > PS: przeczytaj 3 razy instrukcje zawartą w pudełku. Najlepiej DUREXÓW. bo nie wiem czy te z biedry mają ulotkę

Gość turinala
I te z biedry mają przeważnie duże nie mikro- tylko makropory wywołane nudą klientów , którzy wbijają w nie pinezki

Gość niedobra.dziewucha
turinala,\ nie rozumiem takich zaczepek, dziewczyna jest niedoswiadczona, moze nie ma z kim pogadac? idealnie by bylo gdyby poszla do lekarza, ale skoro pyta wypada odpowiedziec. dla kogos kto ma jakies doswiadczenie to oczywiste, moze dla niej jeszcze nie

Gość turinala
Właśnie próbuję ją ostrzec przed omylnym działaniem internetu. Zaraz się naczyta, że gumki można prać i są wielokrotnego użytku i sobie dziewucha życie zmarnuje. Rozumiem, że nie ma się gdzie spytać. Są bardziej fachowe strony edukacyjne niż forum dyskusyjne. Po drugie lepiej zaufać ulotce producenta (moim zdaniem) niż obcej osobie na jakimś forum.

Gość turinala
Na prawdę nie chciałam urazić nikogo :)

Gość mmisiek32
nie pozwol sie facetowi spuscic w tobie nawet w prezerwatywie.JEZEL MA MALEGO PTAKA TO MOZE SIE

Gość paulinka55
ktoś sie jeszcze wypowie??

Gość jakiś facet
ja sie wypowiem jeżeli nawet pęknie i wytrysk będzie do środka to i tak nie zawsze kończy się ciążą wiesz kiedy masz dni płodne? - jak nie wiesz to sobie oblicz http://www.kalendarzdniplodnych.pl/

Gość ANTYŚWIRUS
1. tak mają pory! 5 um (mikrometrów), czyli jest ona większa niż wielkość plemnika, bakterii czy wirusa HIV! jednak większość prezerwatyw jest pokrytych środkiem plemnikobójczym więc dlatego są prawie 100 % bezpieczne. Dlatego o ile nie musisz bać sie zapłodnienia o tyle musisz wiedzieć że przed HIV CIe nie obronią a jedynie zmniejsza. 2. Szansa zawsze jest:P ale jesli w 1 była znikoma to tu już jest prawie to niemożliwe. 3.Preejakulat też zawiera plemniki. http://pl.wikipedia.org/wiki/Preejakulat PS i teraz uwaga jeśli twój chłopak nie wydzielał z siebie spermy przez 3-4 dni to jego sperma posiada wtedy najwiecej plemników. Jesli do tego prowadzi zdrowy tryb życia to możesz być pewna że nawet preejakulat Cie zapłodni przy sprzyjających okolicznościach. Na Discovery był ciekawy odcinek chyba serii "Ciekawość" gdzie zbadano stosunek podłączając kobiecie elektrody(badali mózg i zmiany w nim zachodzące), ciśnienie itd., wprowadzono do pochwy kontrast i z prześwietlenia wynikało że podczas orgazmu kontrast został skurczami mięśni wciągnięty do jajowodu. Wiec jak masz orgazm pochwowy ryzyko ciąży wzrasta.

Gość ANTYŚWIRUS
4. Zapomniałem dodać że plemnik może przeżyć w twoim organizmie do 5 dni( średnio są to 3 dni a zanotowano nawet 7 dni).

Gość Onakkkkk
Na dwa pierwsze pytania nie ale w tym trzecim to mogło dojsc do zapłodnienia gdyż płyn ktory wydziela Mezczyzna przed wytryskiem moze zapłodnić niewielkie sa na to szansę ale istnienie taka mozliwosc.jezeli chcesz miec pewnosc to poczytaj o tym ale nie ma forum ale jakis stronach medycznych bedziesz miala o wiele lepsza wiedzę na ten temat.