Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona już...

co się dzieje z moim dzieckiem?

Polecane posty

Gość zmęczona już...

Mój synek ma 15 miesięcy i od jakiegoś czasu (miesiąc?) przestał mnie słuchać, robi to co chce, robi na złość, już mam tego dość... Miałyście tak?

Gość zmęczona już...
up

Gość miałam ale krótko
Mój coś koło roku odkrył że skoro sam chodzi to i sam może decydować co będzie robił ale za go za każdym razem sprowadzałam na ziemię i przypominałam kto tu jest dorosły. I nie było problemu ani z buntem 2 ani 3 latka weź się za niego nim będzie za późno

Gość zmęczona już...
ale jak?

Gość miałam ale krótko
Jak to jak? normalnie-mów że nie wolno,tłumacz a jak będzie cię olewać to wtedy kara-np zabranie zabawek czy wsadzenie do kojca czy co tam na twoje dziecko zadziala.

Gość gdsfdsfs
jak takie dziecko moze robić na złość? nie rozumiem tego...chyba że wcześniej mu pokazałas co to znaczy...

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój synek ma dopiero 6 miesięcy, mam z nim straszny problem podczas przebierania pieluchy, ja go na plecy, a ten w sekundę przewraca się na brzuch, odwracam go spowrotem, to jest płacz straszny i dalsze proby przewrócenia się na brzuszek. Wiem, że on nic jeszcze nie kuma, ale konsekwentnie za każdym razem przytrzymuję go wtedy, biorę jego główkę w dłonie, lekko go unoszę, przytulam na chwilę, patrzę mu w oczka i tak spokojnie wtedy mu tłumaczę, że tak nie wolno, że musimy zmienić pieluchę, że musi leżeć przez chwilę na pleckach. Na chwilę jest spokój, ale zaraz kolejne próby i płacz. Jeszcze nic nie kuma, ale mam nadzieję, że lada moment zobaczę efekty :)

Gość barnej
jak to co się dziej? ma matkę, która nie potrafi go wychowywać i tyle.