Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinaaalska

Pierwsze USG kiedy?:)

Polecane posty

Gość malinaaalska

Witam wszystkie mamusie :) mam kilka pytan w ktorym tygodniu mialyscie robione pierwsze usg? ktoro usg jest najdokladniejsze w sensie terminu porodu? i czy urodzilyscie w tym terminie czy po? prosze sie wypowiadac kochane! z góry bardzo dziekuje!!!!! :*

Gość Aga001
Ja miałam pierwsze usg w 7 tygodniu i biło juz wtedy serduszko. Termin porodu lekarz ustalił mi na podstawie ostatniej miesiaczki - 29 listopad, a urodziłam 24 :)

W 5 ale żałuję bo tylko stres bo niewiele było widać. Lepiej poczekać gdzieś tak do 6/7 od terminu ostatniej miesiączki. Podobno najdokładniej wskazuje to z genetycznego czyli ok 11/13 tydzień ciąży. U mnie dziecko było malutkie więc termin z usg był dalszy niż z OM ,urodziłam 1,5 tygodnia przed terminem z OM czyli ok 2/3 przed tym z usg.

Gość kalafiorowa
pierwsze w 6 tyg i bijace serduszko genetyczne w 11+6 takie dokładniejsze

Gość Aga001
A skąd jesteś malinalska?

Gość Ja pierwsze
usg miałam wykonane w szpitalu w 6tc- nic nie było jeszcze widać. W 7tygodniu biło już serduszko więc lepiej poczekać do 7-8tc.Termin z usg mam na 6.06 a z OM na 27.05 kiedy urodzę to się okaże:)

Gość malinaaalska
Hej jestem z Birmingham :) Anglia :) ja mialam pierwsze usg w 9 tygodniu i 3 dni tez bilo juz serduszko moje kochane :):) date porodu mam ustalona z OM na 3 sierpnia i to drugie usg w 13tc potwierdzilo ze na 3 sierpnia mam nadzieje ze tak urodze lub wczesniej :) wtedy jest cieplutko :)

Gość malinaaalska
teraz jestem w 16 tygodniu :) i juz sie nie moge doczekac 20tc kolejne usg i poznam juz plec mojego malenstwa :) mam nadzieje ze mi sie termin nie zmieni ;)

pierwsze usg mialam w 4t6d wiec bylo ledwo widac zarodek kolejne mialam 8t5d i widzialam juz bijace serrduszko oraz zaryz ksztaltujacych sie raczek i nozek :)

Gość malinaaalska
dzieki :) co tak cichutko :) prosze o wiecej wypowiedzi mamusie:)

Gość młoda mamusia.;)
Pierwsze usg miałam w 7tc. Termin mam wyznaczony z OM na 11 marca. Kiedy urodze to sie okaże.

Gość młoda mamusia.;)
Aha, z pierwszego usg termin wyszedł mi na 10marca więc dużej różnicy nie ma. Później z każdym usg sie to zmieniało. Ale lekarz powiedział że najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego usg. Przed 10tc bo do tego czasu wszystkie dzieci rozwijają sie jak samo.

malinaaalska --> Teraz nawet jak się termin zmieni to i tak niewiele pewnie będzie miało to do rzeczywistości. Na tym etapie każde dziecko rośnie w swoim tempie i z pomiarów może wyjść, że urodzisz tydzień po terminie a urodzisz tydzień przed tylko dziecko z wagą np. 3 kg a nie 4 kg. życzę szczęśliwego rozwiązania.

Gość ddddddddddddddddddddd
Pierwsze usg miałam w 5t6d-był tylko pęcherzyk,drugie miałam w 12t6d-i już wszystko pięknie widziałam,nawet wstępnie wiem że raczej będzie córa:) Wiek ciąży wg OM i wg usg mam taki sam.

Gość pierwsze usg mialam
W 13 tc. Termin z OM 12:marca a z usg na 11 marca,co zgadzaloby sie z tym,ze owu byla dzien wczesniej. Kiedy urodze to sie okaze prawie na dniach ;)

Gość malinaaalska
dziekuje kochane :) ale mam zazdroszcze tez bym juz chciala robic na dniach ahh :) przytulic juz moje malenstwo itp..:)

Gość pierwsze usg mialam
Szybko minie :) pamietam jak dopiero test robilam.

Gość malinaaalska
sorki za poprzedni wpis troche mi sie pomieszalo mialo byc bede rodzic a nie robic;) i ale wam zazdroszcze a nie mam ;)

Gość Lena204
pierwsze usg w 8 tc najfajniejsze było połówkowe jak mi pokazala buzie malego termin mialam na 14 września na ostatnim usg wyszło ze 19 września a urodzilam 11 września

Gość malinaaalska
nom na pewno zleci ale juz sie nie moge doczekac :):):) Pozdrawiam

ja pierwsze mialam w 7tc widac bylo serduszko , maly mial wtedy 35mm :D termin wg OM mialam na 23go a urodzilam 30go