Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sexiflexi

dostalam szalu jak zobaczylam moj rachunek za prąd

Polecane posty

bylo to 370 zl!!!!! dwie osoby w domu( ja i mąz) i skąd taki rachunek/??? fakt mam 300 l akwarium wiec to dosc duzo pobiera ale na 2 mies to gora 100 zl a co reszta?/ jak oszczedzacie prad??

Gość skarpetka22
ja mam 200, a oszczędzam

Gość poprostuczlowiekkkkk
Ja nie oszczędzam, zarabiam po to by wydawać, co mi z oszczędzania pieniedzy? Złote klamry do trumny se założe?

Gość poprostuczlowiekkkkk
370zł jak za dwie osoby to faktycznie sporo, ale to zalezy od tego czego uzywacie, ile swiecicie itp

Gość skarpetka22
ja płacę 100 /mc za prąd /1 lampa, lodówka, lapek, pralka 1 x na tydzień/ gaz 190 /2 mce woda ciepła, gotowanie

moj dom ma ok. 120 m kw. to nie jest jakos ekstra duza chata, 2 tel ale nigdy nie jest tak ze oby dwa sa wlączone, nie mam kuchenki na prad ani ogrzewania. pierwszy raz mam taki gigantyczny rachunek

Gość omoniaa
Ja się boje rachunku który dostane w lato. Właśnie wyłączyłam grzejnik jak przeczytałam ten temat

gaz to ja mam ok. 600 zl na 2 mies, bo mam ogrzewanie, ciepla wode i kuchenke. to jest moim zdaniem malo bo czesto grzejemy kominkiem

omoniaa--- a dlaczego boisz sie latem?? masz jakies ogrzewanie ryczaltowe czy cos??

Gość skarpetka22
może masz siłę? taryfę? i płacisz dodatkowo abonament? albo idzie pompka do co? albo światło przed domem na czujnik? albo urządzenia na czuwaniu?

Gość fsdfsdfdfdssd
WYMIEN ZAROWKI NA OSZCZEDNE; I LODOWKE PIEC KLASY A +++++.zniejszy sie pobor pradu

a co z ta czujką na zewnątrz??? to pobiera wiecej?? ona sie wlącza jak ktos jest bardzo blisko drzwi, wiec nie zalącza sie jak przejedzie auto ulica albo ktos idzie chodnikiem.

mialam te energooszczedne zarowki ale zanim one sie rozgrzeją trwa wieki i jak wchodzilam do kuchni albo pokoju to bylo ponuro a nie jasno, a te swietlówki LED cos pomagaja??

Gość wutanabche
miauczydelko Zapytaj donalda, ewentualnie zydka rostowskiego.

Gość fsdfsdfdfdssd
dom 130 m" +na 2 auta garaz 250zloty

Gość 23123213213
a to akwarium masz od niedawna? Bo w nim najwięcej żre grzałka, wiec zima jesli w pomieszczeniu masz chłodniej niz temperatura w akwarium, to mogła grzałka sporo zuzyc

w styczniu byl rok jak je kupilam, a w salonie gdzie stoi jest goraco bo chajcujemy kominkiem, rozpierdolil mnie ten rachunek

Gość syrenaaaaaaaaaaaa
u nas jest akwarium 750 l i w tym tygodniu dostalam rachunek za wode 600 euro a rachunek za energie dopiero w maju- czekam cierpliwie bo to tez bedzie szok

Gość syrenaaaaaaaaaaaa
u nas wlasnie podjelismy decyzje o pozbyciu sie akwarium jest to slonowodne i piekne ale i piekne rachunki... maz wlasnie wystawil akwarium w internecie do sprzedazy...

Gość mahoniowy fiolet
chyba nakwięcej zależy od jakości sprzętów-ch klasy energetycznej. U nas tak wyszło, że wszystko nowe, bo nowe mieszkanie latem urządzaliśmy od zera i mamy koło 120zł/miesięcznie (rozliczenie rzeczywsiste). A piekarnik na prąd, płyta indukcyjna, zmywarka, pralka codziennie, bo małe dziecko, mikrofala ciagle, bo podgrzewanie, sterylizowanie, żelazko, farelka do podgrzania łazienki szkrabowi, 2 kompy, ogólnie ciagle wszstko chodzi, bo przy dziecku dużo sie używa, no żarówki mamy enegooszczędne.

moje wszystkie sprzety maja 4 lata i sa dosc dobrej marki i wybieralismy wlasnie pod kontem oszczednosci energii, juz zrezygnowalam z czajnika na prad, nie wiem z czego jeszcze zrezygnowac zeby oszczedzic