Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiowata_mama

jak zapełniacie czas swoich 1 - 1,5 rocznych dzieci? Proszę o podpowiedzi

Polecane posty

Gość mamusiowata_mama

Brakuje mi pomysłów na zajęcie mojej córki, teraz ząbkuje i jest dość drażliwa, chcę ją jakoś zajmować ale powoli tracę pomysły na zabawy. Jak zapełniacie im czas? Jak wygląda wasz dzień?

Gość Natio...
Moja córka ma dokładnie 17 msc. Jak jej zapełniam czas? Codziennie spędza na dworze około 1,5 h (w dwóch turach). Raz w tyg jeździmy na basen, raz w tyg idziemy do bawialni (mamy 300 m od domu ;) Odwiedzamy kogos lub ktos nas (mam na myśli jakies moje koleżanki z dziećmi). Jeśli chodzi o dom to: czytamy jej ksiązki, oglądamy je razem, lepimy z ciastoliny lub plasteliny. Kolorujemy coś, wycinamy i przylepiamy. Albo w kuchni cos ze mną działa. Bajke ogląda jakies 15 min dziennie. Ma sporo zabawek więc np bawi się w gotowanie, czesze kucyki, układa klocki. Tańczymy. No przecież dużo możliwości jest. Ostatnio pokochała malowanie farbami :O Ja mniej :O Rano wstaje o 7.30 h, w dzień śpi 2h a wieczorem zasypia między 19.30 a 20.00h.

Gość Lena204
ja jak chce mieć chwile spokoju to daje mojemu synowi (17 miesięcy) dwie plastikowe miseczki parę klocków i łyżkę, przez pół godziny przekłada łyżką klocki z jednej miski do drugiej a ja mogę sobie spokojnie coś zrobić

Gość mamusiowata_mama
dzięki dziewczyny. A może więcej mam się wypowiedzieć? Podbijam temat:)

Gość Mama czterolatki i dwulatki
Wiem że to jest temat dla mam roczniaków, ale może pomogę jak dziewczynki były mniejsze to wychodziłam z nimi na dwór (dalej wychodzę) na półgodzini jak był deszcz to czytałam książki, rysowaliśmy, dziewczynki mają dużo zabawek i czasami jak chcałam mieć file spokoju to się nimi bawiły.